Az összeomló birodalom - Szellemlovas webshop

Antikvárium

Antikvár ritkaságok
Akciós antikvár könyvek 30% kedvezménnyel
Akciós antikvár könyvek 50% kedvezménnyel
Antikvár könyvek, újak elől
Antikvár könyvek, ABC-ben
Antikvár szerepjátékok
Antikvár újságok

Új könyvek

Hamarosan megjelenő könyvek
Nemrég megjelent könyvek
2018-ban megjelent könyvek
2017-ben megjelent könyvek
2016-ben megjelent könyvek
Új könyvek, ABC-ben
Új szerepjátékok

Angol könyvek

Hamarosan megjelenő könyvek
Angol regények
Angol könyv Android
Angol könyv Arkham Horror
Angol könyv Tannhäuser
Angol szerepjátékok
Angol szerepjátékok DnD 5th Edition
Angol szerepjátékok Adventures in Middle-Earth
Angol szerepjátékok End of the World
Angol szerepjátékok Pathfinder
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Shadowrun
Angol szerepjátékok Warhammer 40K

Kiegészítők

Kockák, szütyők


Az összeomló birodalom

Címkék: Sci-fi

Oldalszám: 320
Eredeti cím: The Collapsing Empire
Fordító: Benkő Ferenc

3480,- Ft
- 15%
2958,- Ft
Azonnal kapható
a boltban
Egy ​új világban játszódó űropera-sorozat első kötete a Vének háborúja Hugo-díjas bestseller-szerzőjének tollából.

A világegyetemünket a fizika törvényei uralják, így nem lehetséges a fénysebességnél gyorsabb utazás. De egy dimenziókon túli mező, az Ár felfedezése mindent megváltoztat. Az emberiség elérheti a téridő bizonyos pontjait, melyeken át számtalan naprendszerbe eljuthat.

Az emberiség kiárad a Földről az űrbe, idővel megfeledkezik a gyökereiről, és új birodalmat alapít, az Egyesülést. Alapelvük, hogy egyetlen emberi előőrs sem maradhat meg a többi nélkül. Ez biztosítékot jelent a csillagközi háború ellen, de egyben az uralkodás záloga is a birodalom vezetősége számára – a rendszer azonban nem hibátlan, és erre néhányan rájönnek.

Egy tudós az élete kockáztatásával próbálja tudatni az uralkodóval, hogy a birodalom az összeomlás szélére került. Az egyik kereskedőház sarja ördögi összeesküvés nyomaira bukkan. Az Egyesülés új császárnője pedig veszélyes hazugságokkal és árulással kénytelen megküzdeni, miközben körülötte kitörni készül a forradalom. Míg mindhárman versenyt futnak az idővel, hogy megmentsék az emberi civilizációt, az ellenfeleiknek egészen más terveik vannak.

John Scalzi a világhírű Vének háborúja-sorozat után ismét bizonyítja, hogy miért tartják korunk egyik legjobb űropera szerzőjének. Az összeomló birodalom izgalmas nyitánya egy új, grandiózus sorozatnak, az év kihagyhatatlan sci-fije.

Egyéb változatok:

Az összeomló birodalom

antikvár
Kiadó: Agave Könyvek Kiadó Kft.
Szerző: Scalzi, John
1950,- Ft
Azonnal kapható
a boltban
Értékelések, vélemények:

1-1 a(z) összesen 1 elemből
írta Kocsis Ferenc
Dátum: 2017-04-13 00:14:58
Értékelés: 5

Ez a történet érdekesen indul, majd a 4. fejezettől kezdve izgalmassá válik és gyakorlatilag végig megtartja érdekfeszítő, figyelmet lekötő jellegét. Fordulatok, ármánykodás, akció, humor és szociológiai eszmefuttatások jellemzik a szöveget, rengeteg káromkodással és trágársággal fűszerezve. Scalzi láthatóan úgy döntött, hogy ezzel a regénnyel megdönti a legtöbb káromkodást és trágárságot tartalmazó szépirodalmi mű, illetve sci-fi regény világrekordját. Nos, szerintem sikerült neki. Mert ennyi durva párbeszédet és sértegetést még soha nem olvastam egy nyomtatásban megjelent könyvben sem. Nem is értem, hogy mehetett át a szerkesztőségen, aztán meg a fordítón?
A történet lényegi mondanivalója valójában az, hogy a globalizált társadalom ártalmas az emberiségre nézve, mert kiszolgáltatja a tömegeket egy személytelen, hierarchikus rendszernek, amiben a felső tízezer birtokolja a tényleges hatalmat és vég nélkül harácsolhat kedvére, a maga hasznára dolgoztatva az egész civilizációt. Egészen addig, míg a kereskedelmi hálózat egy természeti csapás miatt hirtelen össze nem omlik és az elszigetelődő közösségek bele nem pusztulnak ebbe, lévén képtelenek az önellátásra. A várható regénysorozat ezen első kötete feltárja az okokat és az alaphelyzetet. A folytatások nyilván a következményekkel és mellékhatásokkal foglalkoznak majd. Egy biztos: alig várom, hogy olvashassam őket. És csak azért nem adok 6 pontot erre a műre, mert csak 5-ig lehet felpontozni.

Ha ismered ezt a könyvet, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a könyv, akkor azért, hogy minél többen olvassák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.