Pandemic (magyar)


Játékidő45 perc  Játékosszám2-4  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Matt Leacock

Kiadó: Gém Klub Kft.
Kiadás éve: 2014
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Szabály a dobozban: MAGYAR
Sorozat: Pandemic játékok
Címkék: Kooperatív, Hosszú játék, Közepesen nehéz, Év játéka (nyertes/jelölt), Ajándék társasjátékos padawanoknak, Ajándék a másik felednek, Top25
 
8990,- Ft
Várható érkezés:
2018-02-16

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


Tudod milyen a vírusok és betegségek elleni szüntelen harc?

A Pandemic-ben neked és társaidnak kell megmentenie a világot az emberiséget sújtó betegségektől és vírusoktól, miközben mindent elárasztanak a fertőzések és az idő egyre fogy...

Különböző szerepek

Mindannyian különböző karakterekkel kezditek a játékot, amiket véletlenszerűen kell kiosztani a játék megkezdése előtt.
Mindegyik karakter egy vagy több speciális képességgel bír, melyeknek a betegségek és fertőzések elleni harcban komoly szerep jut, ha nem sikerül kihasználni őket, akkor azzal akár a győzelem is elveszhet. Ugyanis az ilyen képességek olcsóbbak, hatékonyabbak mint az átlagos akciók és így időt és további cselekedeteket spórolhatnak meg nektek.

Dolgozzatok össze!

A kooperatív játékok alapvető elvárása, hogy a csapatnak össze kell dolgoznia, mert ha mindenféle megbeszélés, megegyezés nélkül akciózik mindenki, annak bizony az lesz a következménye, hogy váratlanul ellepik a világot a vírusok és kikaptatok.
Ezt megelőzendő a kommunikáció nagyon fontos, bár ennek is van egy árnyoldala, ha valaki nagyon elnyomja a többieket és minden egyes akciót ő akar meghatározni.
Ha sikerül a két véglet között kialakítani az együttműködést, akkor a Pandemic és vele együtt az összes kooperatív játék nagyon nagy élményeket tud nyújtani.

Mentsétek meg a világot

A játék alapvetően arról szól, hogy a karaktereinkkel a világot körbeutazva meg kell szüntetnetek a különböző fertőzéseket és megtalálni a négy nagy vírus ellenszerét. Mindezekben a kártyák lesznek segítségetekre amikkel utazhattok a megfelelő helyekre.

Kiknek ajánljuk?

A Pandemic egy remek játék, tele kihívással és a kooperatív játékokra jellemző csapatépítési tulajdonsággal. Azon túl, hogy a témája közel áll bármelyikünkhöz, a rendszere is új és rengeteg lehetőséget rejt.

A 2014-es, magyar kiadásról:
- Az új kiadás szép és modern grafikai kivitelezést kapott
- Két új karaktert is megtalálhattok majd (katasztrófavédelmis és karantén specialista).
- A magyar kiadásban - az angoltól eltérően - már minden alkatrész műanyag.

A kompatibilitásról a korábbi verzióval és a kiegészítőkkel itt találsz bővebb információt.


A magyar szabályt ide kattintva tekintheted meg!
Az angol szabályt pedig itt találod Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Lendvai Nikolett
Dátum: 2014-12-09 10:48:30

Soha nem gondoltam volna, hogy ez a játék ennyire tetszeni fog MINDENKINEK!
Nagyon fain kis kooperációs játék. Olyannak is tetszik, aki nem is szeret társasjátékozni.
Annyira bejött, hogy már az On the Brink kiegészítőt is megvettük.
Nagyon jó a játék felépítése, a karakterek.
Persze mivel össze kell dolgozni akadt néha egy kis összezördülés, de azt figyelembe kell venni, hogy a saját körében az ember, maga dönti el mi legyen a lépés, a többiek csak tanácsolhatnak!!!
Összességében: 10/10
Nagyon nem bántam meg!

Értékelés:

írta Petrás Tamás
Dátum: 2014-12-29 16:51:12

Nagyon jó játék, és igen nehéz még az alapjátékot nehezítés nélkül is megcsinálni.
Az angol kiegészítők pedig kompatibilisek a magyar alapjátékkal.:)

Értékelés:

írta Flórián Ágnes
Dátum: 2016-01-03 19:44:12

Nagyon izgalmas, mozgalmas játék, annak ellenére, hogy együttműködnek a játékosok, együtt kell megvédniük a világot a betegségek terjedésétől. Ritka az olyan játék, ami két játékossal, de ennél többel is nagyon élvezetes, mint a Pandemic!

Értékelés:

írta Andrea Rumiano
Dátum: 2016-04-04 13:43:54

Pandemic is the game of choice whenever a Cooperative game has to hit the table. It beats any other one by thematic, by mechanic, by emphasis on the urgency to complete the tasks.
The game works perfectly and appeals to every player (who wouldn't like to be the hero of the day)
Only one single (non minor) remark.. Suffers badly from Alpha gamer syndrome pay attention that noone is ordering the other around

Értékelés:

írta Kovács Vendel
Dátum: 2016-10-08 21:40:31

Zseniális! Nagyon jó játék! Azoknak is élvezetes akik nem annyira szeretik a kooperatív játékokat! Nagyon tetszett az egész családnak! Csak ajánlani tudom!
Jó kidolgozású!Érthető szabály!Egyszerűen nagyszerű! :) :D

100% meg vagyok vele elégedve! Nem olcsó de megéri!

Értékelés:

írta Börcsök Péter
Dátum: 2016-11-15 10:43:31

Nagyon király játék! Eddig ketten és hárman játszottunk, mindig hajszálon múlt a nyerés és a vereség is... :) Végig megvan a játék feszültsége, oda kell figyelni minden lépésre...
A játékleírás könnyen megérthető, de mi az első pár játékban mindig felfedeztünk valamit, amit nem a szabály szerint csináltunk... oda kell figyelni, mert ha minden a szabályok szerint történik, akkor a legintenzívebb, legnehezebb, és a legizgalmasabb a játék...
Ajánlom mindenkinek! ;)

Értékelés:

írta Kollár Zoltán
Dátum: 2017-10-18 13:39:25

Az előttem szólókkal ellentétben csak rossz tapasztalatom van a játékkal kapcsolatban, pedig a társaimmal együtt nagy reményekkel ültem neki.

Sajnos a játéknak van egy olyan anomáliája, hogy ha egy dolog bekövetkezik, az automatikusan és azonnal újabb dolgot indít el, ami megint beindíthat valamit... és így tovább.

Jó esetben ez megáll 1-2 lépcsőnél, ám nálunk az első játék során elindult egy ördögi kör, és volt, akinek még első köre sem lett, mert véget ért a játék, vesztettünk.

A második nekifutásra ugyanez. A játék loophole-ba került és véget ért. Harmadik alkalommal már az első játékos első köre sem ment le.

Ekkor már eléggé elment a kedvünk az egésztől, de csak nekiálltunk negyedjére is. Ekkor sikerült több kört is játszani, de a végén megint kikaptunk.

A helyzet az, hogy a társas hajlamos saját maga játszani, külső beavatkozás nélkül, csak valami szerencsétlen kezdőlökés kell. Az, hogy nehéz, az nem kifejezés. Sajnos nem úgy nehéz, hogy gondolkodni vagy kombinálni kell, számos dologra figyelni, hanem úgy nehéz, hogy irgalmatlanul kicsi esély van a sikerre, és vice versa: rettentően könnyen bekövetkeznek kezelhetetlen, szerencsétlen, a játékosok számára végzetes dolgok, kimenetelek.

Mint amikor egy játék AI-ja úgy nehéz, hogy egyszerűen csal, vagy csak túl tápos, túl erős stb. Nem pedig kifinomultan rafinált.

Szóval, az én értékrendem szerint ez a játék így nem jó. Sajnos.

Írj véleményt a játékról

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítők:


 
11990,- Ft
Várható: 20-30 nap


 
8490,- Ft
Várható érkezés:
2018-05-31


 
8490,- Ft
Előrendelhető,
várható:
2018-04-30