Dobble


Játékidő15 perc  Játékosszám2-8  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Éppen kipróbáláson van

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerzők:
Denis Blanchot
Guillaume Gille-Naves
Igor Polouchine

Kiadó: Asmodee
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Szabály a dobozban: MAGYAR
Sorozat: Dobble játékok
Címkék: Ketten és többen is játszható, Rövid játék, Kártyajáték, Apró ajándékok, Top25
3790,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


Kutya! Szellem! Fa!

Jó megfigyelés és gyors reflexek. Erre a kettőre biztosan szükséged lesz ennél a könnyed és gyors parti játéknál. A Dobble egy 55, kör alakú lapból álló kártyajáték. Mindegyik lapon nyolc szimbólum található. Ezek egyszerűen felismerhető tárgyak, állatok, hétköznapi használati cikkek, mint például egy kulcs, vagy egy autó. Az összes lapon viszont csak egyetlen egy szimbólum egyezik meg. A feladat az lesz, hogy a játékosok a lehető leggyorsabban megtalálják az egyezőséget és ezáltal szerezzenek pontokat.

Kis doboz, de sok lehetőség.

A Dobble egyszerű mechanikája mellett rengeteg variációt is tartalmaz, amivel tovább színesíthető és bővíthető a játékélmény. A legegyszerűbb változatban minden játékos kap egy kezdő lapot, majd a középre helyezett pakli legfelső lapján kell megtalálnia a saját és a nyilvános kártya közötti egyetlen egyezőséget. Ha sikerül, akkor hangosan be kell mondani a megegyező figura nevét, és ezzel megnyeri magának a lapot. A játék akkor ér véget, ha a teljes pakli elfogy, és az nyer, akinek a legtöbb lapot sikerült összegyűjtenie.

Ám ha esetleg ez megunjuk, akkor további négy lehetőség közül választhatunk, melyben inkább a lapoktól való megszabadulás lesz fontos, de talán a legizgalmasabb lehetőség az, amikor a kártyákat nem csak egyszerűen begyűjtjük, vagy kidobjuk, hanem úgy törekszünk a játék megnyerésére, hogy az általunk sikeresen kidobott lapot, valamelyik ellenfelünk kezébe adhatjuk, így nehezítve az ő esélyeit.

Könnyed szórakozás

A Dobble egy igazán egyszerű, könnyen tanulható parti játék. Ideális nyári melegben vízparton, utazótársasnak, vagy bárkinek, aki különösebb szabálytanulás nélkül szeretne gyorsan egy jót játszani. Ráadásul nagyobb társaságoknak is megfelel, hiszen nyolcan is játszható.

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Kelemen-Szebeny Olga
Dátum: 2016-01-27 20:47:39

Gyors, pörgős játék. Gyerekekkel is nagyon élvezetes. A mókás pillanatok garantáltak!

Ajánlom. :)

Értékelés:

írta Varga Ádám
Dátum: 2017-01-11 14:20:13

5-100 éves korig és még a fölött is ajánlom bárkinek. Az alapötlet nekem egyedi volt, és tökéletes olyan alkalmakra, amikor nincs kedvünk 2 órákat társasozni, ugyanis kipakolással együtt 5-10 perc alatt lemegy egy játék. És általában nem állunk meg végül egynél.
Mivel ennyire egyszerű, témájában nem lehet összehasonlítani egy Talismannal. Ár-érték arányban szerintem megérdemli az 5-öst.

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Alapjáték:


4990,- Ft
Várható érkezés:
20-30 nap