Mistfall


Játékidő60 perc  Játékosszám1-4  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Błażej Kubacki

Kiadó: NSKN Legendary Games
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Szabály a dobozban: Angol
Sorozat: Mistfall játékok
Címkék: Fantasy, Kooperatív, Egyedül játszható, Ketten és többen is játszható, Hosszú játék
 
16990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Röviden a játékról, játékismertető


A Mistfall egy fantasy világban játszódó kooperatív társasjáték, amiben változatos, veszélyekkel teli kalandokat élhettek át hősök bőrébe bújva.

Az angol nyelvű szabályok megtekintéséhez kattints ide!

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Estók Előd
Dátum: 2015-08-10 08:30:42

Imádom a Solo játékokat, mivel letöbbször egyedül szoktam játszani. Az internete bukkantam rá a Mistfallra. Ricky Royal (Box of Delight) kapott egyet a szerzőktől, hogy próbálja ki, és ő az internetes csatornáján kersztül bemutatta.
Magyarországon szerintem az elsők között jutottam hozzá, a múlt pénteken vásároltam meg a Szellemlovasban!
A szabályokat az előbb említett csatornán keresztül már részben ismeretem, valamint letöltöttem az internetről és alaposan átolvastam, így mikor kinyitottam a dobozt a játékterület elkészítése után egyből elkezdhettem játszani.
Túl vagyok a második játékon. Még mindig a játékszabály által javasolt Into the Wilds - szal játszom. Azt kell, hogy mondjam, hogy másodjára is veszítettem. Az első játékban túl sokat pihentem, hogy legyen elegendő kártyám a főellenség legyőzéséhez, de kifogytam az időből! A mások játéknál volt még időm, de sajnos kifogytam a kártyákból… nem egyszerű. Meg kell tanulni kontrollálni az időt és kártyákat.
A szabályrendszere nem olyan bonyolult. Az első játéknál igaz nyitva volt végig, és a játékmenetet a szabály segítségével követtem végig!!! Nagyon élvezetes.
A tokeneket, a hősöket és az egyéb kellékeket elég nehéz volt eltávolítani a keretekből, 1-2 alkatrész kicsit meg is sérül. Ez az egyedüli negatívuma.
A kártyákban viszont nagyon pozitivan csalódtam. Perforálva vannak, így nagyon könnyű őket kibontani, (A Lord of the Rings LCG -sek is átvehetnék :)), és nagyon nagyon jó a kártyák vastagsága és a fogása.
Mindet beletettem kártyavédőbe!

Igazán tudom mindenkinek ajánlani, aki szereti a jó társasjátékokat! Tőlem csillagos ötöst kapott! A Mage Knight és a Lord of the Rings LCG után mondhatom, hogy jelenleg ez áll nálam a harmadik helyen!
Izgalmas érdekes és változatos társasjáték!

Értékelés:

írta Hoffmann Tamás
Dátum: 2015-10-25 20:42:59

A játék rossz, senki ne vegye meg.
Bajok:
- A szabálykönyv több helyen ellentmond magának és a felépítése katasztrofális. Olyan dolgok vannak az elején, amit semmiképp nem érthetsz anélkül, hogy elolvastad volna a végét.
- Olyan rövidítések és ikonok vannak, amik teljesen fölöslegesek, de legalább nehezítik a játék megértését...
- Érdekes, hogy ilyen sok karakter van, de több közülük teljesen bug-os. Az egyik, ha van elég ideje, felhúhatja az egész paklit egy kombinációval (húzz kettőt, ha ezt eldobod, majd: vegyél vissza egy eldobott kártyát és rakd ezt a kártyát a paklid tetejére...) elképesztő, hogy ilyesmit nem vettek észre. Egy másik meg letörli az összes ellenfelet egy varázslattal, ami eléggé lecsökkenti az amúgy is alacsony kihívás értéket.
- NAGYON gyengék a kihvások és az ellenfelek. Végiguntuk mind a négy küldetést.
- Az újrajátszhatóság kb. 0. Egy nap alatt már többször előfordult, hogy ugyanazzal a kihívással találkoztunk.
- Nincsenek igazi küldetések, menj és ölj.
- Már előre kitalálták, hogy későbbi kiegészítőkben mit fognak csinálni és ezt belírták az alapjáték szabálykönyvébe. Egyébként is nyilvánvaló volt, hogy kevés ötlettel akar a kiadó sok pénzhez jutni, de ezek után már teljesen biztosak voltunk benne, hogy csak erre megy ki a játék.

+ hogy egy pozitívumot is írjak: A játék szépen van kidolgozva és tök jók a hangulatfestő leírások.

Összességében viszont azon játékok egyike, amik azért érdekesek, mert nagyon sok szabály és nagyon sok kártya van bennük, de ha ezeket kiismerted, akkor a játékot teheted is bele a kukába, mert többször már úgyse veszed le a polcról.

Írj véleményt a játékról

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítők:


 
2990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


 
15990,- Ft
Azonnal kapható
a boltban


 
5490,- Ft
Azonnal kapható
a boltban