Magyar Népmesék


Játékidő40 perc  Játékosszám2-6  (4 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Lenhardt Balázs

Kiadó: Kard és Korona Kft.
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Szabály a dobozban: MAGYAR
Sorozat: Magyar Népmesék játékok
Címkék: Ketten és többen is játszható, Rövid játék
 
8990,- Ft
Beszerzési ideje bizonytalan

Röviden a játékról, játékismertető


A Magyar népmesék - A társasjáték 2-6 fő részére készült családi és gyerekjáték, amit 5 éves kortól ajánlunk. Egy játék időtartama a résztvevők számától is függően legalább 20, legfeljebb 40 perc. A szabályok nagyon gyorsan elsajátíthatóak a képekkel illusztrált hat oldalas játékszabályból!Ebben a mesében Te leszel a főszereplő!


A játékosok a magyar népmesék közismert szereplőinek: Tündérszép Ilona, Fehérlófia, Fábólfaragott Péter, Az okos lány, Csillagszemű juhász vagy a Legkisebb királylány bőrébe bújva indulnak el, hogy egy-egy mesében szerencsével járjanak.A tarisznyájukban hamuban sült pogácsa lapul, amiből időnkét megesznek egyet, és már induláskor egy hasznos tárgyat birtokolnak, amely segítségükre lesz a kalandok során. Útközben barátokkal találkoznak, akiktől varázstárgyakat kaphatnak vagy jótanácsot, ha szerencséseket dobnak, de vigyázniuk kell, mert veszedelmes ellenségek, mint a hétfejű sárkány, a hatalmas óriás vagy a vasorrú bába hátráltatni fogják az útjukat!Jó tett helyébe jót várj! Állatokat szelídíthetsz meg, a macska átvezet egy rejtett ösvényen keresztül, és akár a griffmadár nyakában is repülhetsz célod irányába. Vannak azonban olyan veszélyes vadállatok, akiktől jobb távolságot tartani! Minden játékban lesz egy saját feladatod, amit teljesítened kell, miközben az általad választott útvonalon vándorolsz az Óperenciás tengeren, az Üveghegyen, és a Sötéterdőn túl fekvő fekete várba. Gyorsnak kell lenned, de még fontosabb, hogy közben összegyűjtsd a varázstárgyakat, amelyek segítenek utadon.Ha Te leszel a legelső, és nálad vannak a szükséges kellékek, akkor megnyerted a játékot! De van lehetősége csapatban is játszani annak, aki szereti a közös kihívásokat.

Indulj el egy varázslatos úton és rengeteg kalandban lesz részed!

A magyar nyelvű szabályok megtekintéséhez kattints ide!

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Varga- Fogarasi Szilvia
Dátum: 2015-12-01 20:02:16

A játék maga nem volna annyira rossz. Ugyan kevés a játékosok közötti interakció, de könnyed délutáni szórakozásnak néha-néha megtenné. Viszont a szöveges állományok csapnivalóak. "Gonosz szándékkal vannak feléjük." Juj. Kár érte, mert nagyon vártam, hogy milyen lesz, ugyanakkor hármasnál többet akkor sem kapna, ha nem verte volna ki a biztosítékot a nyelvi igénytelenség. Olyan "láttuk már" érzésem volt játék közben. Ami nem lenne olyan nagy baj, nem kell minden játéknak hatalmas újításokkal előrukkolni, de azt elvárom, hogy a magyar népmesék égisze alatt nagyon értő kézzel nyúljunk a körítéshez. A grafika legalább szép.

Értékelés:

írta Rózsa András
Dátum: 2015-12-25 16:47:11

Az egyik legjobb társasjáték, amelyet valaha játszottam, és a gyerekek is élvezték nagyon. A nyelvezete számunkra nem jelentenek gondot, hiszen a magyar népmesékben is előfordulnak hasonló szövegfordulatok, talán annyi nehézség van benne, hogy gyerekkel elsőre összetett játék, így érdemes kipróbálni felnőtteknek.

Értékelés:

írta Mohácsi Zoltán
Dátum: 2016-01-10 19:10:17

Karácsonyra vettem szerelmetes feleségtársamnak, aki elvégezte BoldizsárIldikó meseterápiás-tanfolyamát.
Karácsony óta gyakorlatilag minden nap játszottunk vele.
Van néhány olyan árnyalatnyi szabály-hiány, amit közmegegyezéssel pótoltunk, de mivel hamar konszenzusra jutottunk, semmit nem csorbított az élvezeti értéken. Tény, hogy a teljes élvezetig pár kört le kellett játszanunk, de megérte, nagyon szeretjük. :-)

Értékelés:

írta Hzsolt
Dátum: 2016-02-02 12:52:03

Karácsonyra vettük meg a kisfiamnak, aki szereti a népmesék rajzfilm sorozatot. A dobozon szerepelt, hogy 5 éves kortól már játszható, hát én azt mondanám inkább 7 éves kortól érdemes beszerezni. A kicsinek túl hosszú és kicsit sok a szabály, de az unokatestvére, aki kicsit nagyobbacska már rendkívül élvezte. A grafikára nem lehet panasz, mert tényleg nagyon szép, de a nyelvezetben én is találtam kivetni valót, illetve a só szerepét kicsi nehezen fejtettem meg :). Összességében nem bántam meg, hogy megvettem, de azt nem állítanám, hogy rákattant a család.

Értékelés:

írta Kisgidus
Dátum: 2016-12-27 23:06:21

Idén került a fa alá, nagyon vártam, hogy mégis milyen lehet, ha már 5 éves kortól ajánlják. Szerencsére nem egy sima dobok-lépek. Kezdő stratégiai játéknak tökéletes. Jó, hogy én találom ki merre megyek, hiába találom ki melyik karakter nekem a legjobb, a küldetés kártya máris megkeveri. A 3 kocka is jópofa csavar. Elsőre sok mindenre kell figyelni, de aki már játszott komolyabb játékot, annak ez nem lesz zavaró. Az új szabályzattal küldött matricák végre helyrerakták a kard kártya hibás hátsó felét. Nálunk is több olyan szituáció merült fel amire nincs érdemi infó a szabálykönyvben. Szerintem 3 játékostól kezd izgalmas lenni. Kíváncsian várom a kiegészítőt, mert nekünk picit egyszerű, a 8 éves is szereti a gondolkodósabb, összetettebb stratégiai játékokat, de a hangulata miatt viszont vagy mikor nincsenek óráink játszani tökéletes.

Írj véleményt a játékról

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Kiegészítő:


 
6890,- Ft
Azonnal kapható
a boltban