Through the Ages - Korokon át (magyar, második kiadás)


Játékidő240 perc  Játékosszám2-4  (2 játékossal a legjobb)

Próbáld ki otthon azokkal,
akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Szerző:
Vlaada Chvatil

Kiadó: Gém Klub Kft.
Kiadás éve: 2016
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Szabály a dobozban: MAGYAR
Címkék: Összetett stratégia, Történelmi, Ketten és többen is játszható, Gazdálkodás, Top25

Nem rendelhető,
nem tudjuk lesz-e

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben.
Szeretnéd, hogy "örökké" tartsanak? Akkor ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Általános használatra tökéletesen megfelel a Standard készlet, de ha biztosra akarsz menni, válaszd a Prémium készletet: ebben a kártyavédők anyaga 25%-al vastagabb, így még gyakori játék mellett is biztosan megvédik lapjaidat.

Standard készlet általános használatra

Kártyavédő - Swan 52*74 mm Standard (160 db-os) 3 db
Össz ár: 2970,- Ft
Prémium készlet igényes játékosoknak

Kártyavédő - Swan 52*74 mm Premium (100 db-os) 4 db
Össz ár: 3960,- Ft

Röviden a játékról, játékismertető


Kezdetben csak egy kis törzsed van, és az akarat, hogy hatalmas civilizációt építs. Terjeszkedj, építs farmokat és bányákat, hogy megszerezd a városaid felépítéséhez szükséges nyersanyagokat. Ezzel megteremtheted a technológiai fejlődés, a jobb kormányzat és a hihetetlen csodák alapjait. Válassz bölcs vezetőket, akiknek öröksége a nagyság felé tereli néped. Erősítsd hadseregedet, hogy megvédd határaidat és új területeket foglalhass el. És formáld a történelmet politikai képességeiddel saját kedvedre.
Erős gazdaság, fejlett technológia, boldog emberek, felvilágosult kormányzat, erős hadsereg – a civilizációdnak sok területen kell helyt állnia. Lehetsz kimagasló némelyikben, de egyiket sem hanyagolhatod el. Igazítsd stratégiádat a játék által kínált lehetőségekhez. Ellenfeleid a háború és a politika területén próbálnak majd föléd kerekedni, ne feledkezz hát meg a védelemről. És az élet apró örömeit is tartsd szem előtt, hiszen a győztes a legmagasabb kultúrával rendelkező civilizáció lesz.

Értékelések, vélemények:


Értékelés:

írta Tiba Roland
Dátum: 2016-06-14 09:36:31

(ide is bekopizom biztos ami biztos :) )
Csak szuperlatívuszokban tudok írni erről a játékról. Az első (najó talán a GoT Second Edition mellett) aminél TÉNYLEG megéri 3-4 órát ülni a játék felett. Nagyon eltalálták a mechanikáját, az összes kártyát újraértékelték az előző verzióból (állítólag 10.000 online játékot elemeztek), szóval balance problémával nemhiszem, hogy bárki is találkozni fog. A hadászatot és a kultúrális/tudományos fejlődést is nagyon jól megvalósította Vlada bácsi. Érződik végig a játék folyamán, hogy egy birodalmat építesz fel. Féltem tőle az elején, hogy nem fog teljes élményt adni a tábla hiánya (mivel a játék csak kártyákból és pár trackerből áll), de egyáltalán semmi hiányérzetet nem tapasztaltunk sem játék közben sem utána:).

Akinek esetleg megvan a Sid Meier's Civilization társas (FFG), javaslom szabaduljon meg tőle minél gyorsabban, és szerezze be ezt. Nem fogja megbánni. :)

Értékelés:

írta Kőszegi Tamás
Dátum: 2016-12-30 17:21:24

Nagyon tetszik a játék, számomra szinte tökéletes. Egyetlen dolgot változtatok csak a szabályokon: a teljes játék végén a kiértékelésnél a kúltúrapontok mellett minden más pontot is fegyelembe veszek mint ahogy azt az első játékhoz tartozó útmutató is írja. Így a játék legvégéig nem lehet látni biztosan hogy ki lesz a győztes és emiatt az utolsó percig izgalmas tud lenni.
A játék nagyon hosszú, a 4 órás időtartam reális. Ellenben végig leköt és nagyon izgalmas a sokféle választási és tervezési lehetőség miatt.Csak ajánlani tudom.

Értékelés:

írta Cselőtei Péter
Dátum: 2017-10-09 17:15:03

A mobilra kiadott verzióval játszottam többet, de a táblást is ismerem.
A játék összetett, és ha nem figyelsz 1-2 fejlesztendő területre, a játék büntet. Éppen ezért nem sorolom azon közé a játékok közé, amelyeket pár perc alatt játszhat egy fiatalkorú. Ez a játék intelligenciát és koncentrációképességet igényel.
A szabályrendszere összetett, de igyekeztek olyan párhuzamokat vonni az egyes elemek között, hogy könnyen megérthető.
Nagyon jó szabálykönyve, és bevezető könyve van! Emelett javaslom a mobilra kiadott játék tutolriálját végignyomkodni, mert szépen tisztázza a szabályrendszert, ha esetleg lenne kérdés.

Minden stratégosznak ajánlom ezt a kétségtelenül izgalmas és kihagyhatatlan játékot!

Értékelés:

írta Cselőtei Péter
Dátum: 2018-04-11 09:23:04

Mégegy véleményt írok így több tapasztalattal:

Korábban minden stratégosznak ajánlottam a játékot, és ezt minden kétséget kizáróan tartom.

Ám szeretném kiegészíteni: A játékot mindenki játszatja, ám nem való mindenkinek. A hossza miatt sokan elfáradnak a végére és inkább befejezni akarják, mintsem a végjátékot kimaximalizálni. Sajnos a fiatalabbak közül is csak az elszántabbaknak ajánlom emiatt a táblás verziót.
Nehéz minden forduló után átpakolni az esemény-kártyasort, egy idő után unalmas rutinná válik ez a része.

ÁM ezektől függetlenül a játék továbbra is minden kétséget kizáróan az egyik legjobb játék amit valaha játszottam. Persze megfelelő partnerek kellenek hozzá.

Érdemes a mobil és mostmár Stream-en is fellelhető elektronikus játékokat is kipróbálni. Ugyan nem adja meg a feelinget mintha egy táblánál ülnél, de egy csomó terhet levesz játék közben a válladról: folyamatos keverés, felső kártyasor shiftelése, stb.

A stratégiai elemeknek köszönhetően többféleképp lehet nyerni, de ha nem megfelelően tudsz egyensúlyt tartani, nem csaka társaid szednek szét, hanem maga a játék is - mint egy valós civilizációban.

Mindenkinek ajánlom, aki képes ennyi ideig játszani :)

Írd meg a véleményedet

Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.