Szellemlovas web-bolt - View Hir


Antikvárium

Antikvár ritkaságok
Antikvár könyvek, újak elől
Antikvár könyvek, ABC-ben
Antikvár szerepjátékok
Antikvár újságok

Új könyvek

Hamarosan megjelenő könyvek
Nemrég megjelent könyvek
2018-ban megjelent könyvek
2017-ben megjelent könyvek
2016-ben megjelent könyvek
Új könyvek, ABC-ben
Új szerepjátékok

Angol könyvek

Hamarosan megjelenő könyvek
Angol regények
Angol könyv Android
Angol könyv Arkham Horror
Angol könyv Tannhäuser
Angol szerepjátékok
Angol szerepjátékok DnD 5th Edition
Angol szerepjátékok Adventures in Middle-Earth
Angol szerepjátékok End of the World
Angol szerepjátékok Legend of the Five Rings
Angol szerepjátékok Pathfinder
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Shadowrun
Angol szerepjátékok Warhammer 40K

Kiegészítők

Kockák, szütyők


A Netflixen vége az Expanse-nek, az asztalodnál most kezdődik

Dátum: 2018-12-27

MMO ötletből könyvön és filmen át szerepjátékká alakul a Térség világ

A Térség sorozat. Könyvsorozat, majd filmsorozattá alalkult a Netflixen most pedig szerepjáték formájában jelenik meg. Bár mint megtudtam valójában ez az eredeti formája.
A Térség eredetileg egy kis, saját készítésű szerepjáték kampányként indult és most a Green Ronin kiadó jóvoltából nem csak kampány, hanem teljes szerepjáték világ formájában jelenik meg. A történet a politikai intrikát és a kalandregények hangulatát ötvözi mesterien.

Az emberiség már meghódította a naprendszert – eljutott a Marsra, a Holdra, a Kisbolygóövbe és még távolabbra –, a csillagok viszont továbbra is elérhetetlenek. Ám a kolóniák közötti kapcsolat cseppet sem feszültségmentes. De többé már nem vagyunk egyedül. Az idegen protomolekula felfedezése egyértelműen bizonyítja egy emberi ésszel felfoghatatlan intelligencia létezését. Miután a Vénuszra került, titokzatos módosításokat hajt végre az égitesten, és azzal fenyeget, hogy tovaterjed az egész naprendszerben.

Expanse Roleplaying Game

Ty Franck beszámolója szerint, aki az egyike az S.A. Corey álnéven író párosnak, a Térség első ötlete akkor pattant ki a fejükből, amikor egy kínai cég egy MMO játékhoz keresett ötleteket. Az MMO-ból nem lett semmi, de az ötletet átültették a “d20 Modern” szerepjátékrendszerbe és ezt dobták fel a saját futurisztikus elemeikkel. Néhány a könyvben szereplő karakter alapvető tulajdonságait olyan játékosok ihlették, akik ebben a d20 kalandban játszottak velük.

Az új Térség szerepjáték nagyban épít majd az űrutazás túlélési aspektusaira. Honnan lesz elég oxigén és mit fogunk inni, ezek mind központi szerepet játszanak, de azért az akció sem marad el. Az alapkönyv részletezi a földi harcot a Mars homokdűnéi között teljes Marsi páncélzatban, de természetesen az űrhajós csatározás is szerephez jut a könyvben.

Expanse Roleplaying Game

Olyan problémákra is kitért Franck, hogy a TV sorozat korlátozásait hogyan tudják kiküszöbölni az új szerepjáték grafikájában. Hol találtak volna egy 210 cm-es csont és bőr színésznőt, amilyennek egy igazi Öv-belinek lennie kell. A rajzolóknak pedig persze ez semmilyen problémát nem okoz, így közelebb áll majd a könyv szellemiségéhez az új szerepjáték.

Az Alapkönyv és a Játékmester készlet már előrendelhető a weboldalon és reményeink szerint február 19-én meg is érkezik hozzánk a boltba.

Expanse Roleplaying Game