Isten gépei és más történetek mesterséges intelligenciákról - Szellemlovas webshop


Antikvárium

Antikvár ritkaságok
Antikvár könyvek, újak elől
Antikvár könyvek, ABC-ben
Antikvár szerepjátékok
Antikvár újságok

Új könyvek

Hamarosan megjelenő könyvek
Nemrég megjelent könyvek
2018-ban megjelent könyvek
2017-ben megjelent könyvek
2016-ben megjelent könyvek
Új könyvek, ABC-ben
Új szerepjátékok

Angol könyvek

Hamarosan megjelenő könyvek
Angol regények
Angol könyv Android
Angol könyv Arkham Horror
Angol könyv Tannhäuser
Angol szerepjátékok
Angol szerepjátékok DnD 5th Edition
Angol szerepjátékok Adventures in Middle-Earth
Angol szerepjátékok End of the World
Angol szerepjátékok Legend of the Five Rings
Angol szerepjátékok Pathfinder
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Shadowrun
Angol szerepjátékok Warhammer 40K

Kiegészítők

Kockák, szütyők


Isten gépei és más történetek mesterséges intelligenciákról

Címkék: Sci-fi, Hard Sci-Fi, Társadalmi sci-fi, Novella

Oldalszám: 304

3380,- Ft
- 15%
2873,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Brandon Hackett regényének hősei az emberi létezésen túlra is elmerészkednek, hogy választ találjanak a világukat övező rejtélyekre.

2028: az Ugrásnak nevezett kozmikus esemény során a Föld egy távoli vörös törpecsillag körüli pályára kerül. A bolygó egyik fele örök sötétségbe borul, a napos oldali országokat menekültek milliói árasztják el. Az emberiség a túlélésért küzd. A pusztulásból azonban lassan új világ születik. Húsz évvel később Szófia, a genetikailag módosított budapesti lány és társai már a közelgő technológiai szingularitásra készülnek, amikor a fejlődés követhetetlenül felgyorsul, a mesterséges intelligenciák túlhaladják az emberi értelmet, és amikor az embert saját istenévé avathatja a tudása. Vagy el is pusztíthatja. Eközben a világot titokzatos felfedezők figyelik, akik egykor maguk is emberek voltak. Arra keresik a választ, hogy miért történt meg az Ugrás. Szófia hamarosan a Föld jövőjéért folyó küzdelem középpontjában találja magát.

Az Isten gépei megjelenésének tizedik évfordulója alkalmából a regény jelentősen átdolgozott és felújított kiadását tartja a kezében az olvasó. A kötet ezen túl négy novellát is tartalmaz: találkozhatunk többek közt egy megszállott MI-teremtővel, egy írószoftverekkel versenyre kelő íróval, valamint a távoli jövő mesterséges isteneivel.


Egyéb változatok:

Nincs találat!Értékelések, vélemények:

1-1 a(z) összesen 1 elemből
írta Kocsis Ferenc
Dátum: 2019-04-04 15:31:48
Értékelés: 5

Ugyanannyira tetszett, mint a 2008-as első kiadás, bár néhol túl szűkszavúnak, rohanósnak, a részleteket el nem magyarázónak találtam a szöveget. Nem kellett volna kihagyni a 2018-as változatból a tolmácsprogramok ismertetését. Amúgy továbbra sem tartom valószínűnek, hogy ezek miatt keveréknyelvek alakulnának ki a jövőben. A regényhez csapott 4 novella is remek, meg a végére írt esszé a transzhumanizmusról. Ne hagyjátok ki ezt a könyvet! Alapmű a magyar SF történetében (az elmúlt 100 év 10 legjobb magyar SF regénye közt dobogósan ott van). Csak azért nem adok rá 6 csillagot, mert a felhasználói felület nem teszi lehetővé. :-D

Ha ismered ezt a könyvet, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a könyv, akkor azért, hogy minél többen olvassák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.