Aquir gyűrű - Szellemlovas webshop


Antikvárium

Antikvár ritkaságok
Antikvár könyvek, újak elől
Antikvár könyvek, ABC-ben
Antikvár szerepjátékok
Antikvár újságok

Új könyvek

Hamarosan megjelenő könyvek
Nemrég megjelent könyvek
2018-ban megjelent könyvek
2017-ben megjelent könyvek
2016-ben megjelent könyvek
Új könyvek, ABC-ben
Új szerepjátékok

Angol könyvek

Hamarosan megjelenő könyvek
Angol regények
Angol könyv Android
Angol könyv Arkham Horror
Angol könyv Tannhäuser
Angol szerepjátékok
Angol szerepjátékok DnD 5th Edition
Angol szerepjátékok Adventures in Middle-Earth
Angol szerepjátékok End of the World
Angol szerepjátékok Legend of the Five Rings
Angol szerepjátékok Pathfinder
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Shadowrun
Angol szerepjátékok Warhammer 40K

Kiegészítők

Kockák, szütyők


Aquir gyűrű
antikvár

Sorozat: Sianis-ciklus (3)
Kiadó: Tuan Kiadó (2006)
Szerző: O'Connor, Alan

Címkék: Fantasy, M.A.G.U.S.

Oldalszám: 320
Boritógrafika: Vigh Szabolcs

2200,- Ft
Előjegyezhető
bejelentkezés után

Deradal ves Parratich báró születésnapi ünnepséget hirdet, de a vendégek már egy halotti virrasztásra érkeznek. Sianis Ramraquo testőrként jut a kastélyba, ahol megtalálja elveszett mesterét, de elveszíti csinos megbízóját. Amikor megérti, hogy az események összefüggnek az elátkozott ves Parratich - gyűrűkkel, az ifjú tanítvány elhatározza, hogy felderíti a váratlan halálozások mögött lappangó titkot. Amíg a dalnokmester visszaemlékezéseiből megismerjük az ősi Cranta rejtélyeit, a hetedkori Dúlás iszonyatát, vagy a messzi Anvaria titkait felfedő eseményeket, a kastély éjszakájában kutató Sianis rádöbben, miért kell meghalnia a ves Parratich - örökösöknek, és milyen céllal kovácsolták Ediomadban az utolsó ereklyét: az aquir gyűrűt.


Egyéb változatok:

Nincs találat!

Sorozat többi darabja:

Kék éjszakák árnyai

Sorozat: Sianis-ciklus (4)
Kiadó: Tuan Kiadó
Szerző: O'Connor, Alan
1990,- Ft
- 15%
1692,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kék éjszakák árnyai

antikvár
Sorozat: Sianis-ciklus (4)
Kiadó: Tuan Kiadó
Szerző: O'Connor, Alan
1200,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Kék éjszakák árnyai

antikvár
Sorozat: Sianis-ciklus (4)
Kiadó: Valhalla
Szerző: O'Connor, Alan
1150,- Ft
Azonnal kapható
a boltbanÉrtékelések, vélemények:

1-2 a(z) összesen 2 elemből
írta Bajzák Krisztián
Dátum: 2009-03-03 13:22:31
Értékelés: 4

Nos a könyv egészét nézve fantasztikus alkotás. Az alaptörténetet mondjuk egy kissé laposnak találtam, de amikor az öreg bárd meséli a történeteit, az valami fantasztikus... nagyon eltalálta a hangot az író.
Egyébként a történet nagyszerűen felhasználható kalandmodulként is... épp pár napja meséltem el egy kalandozócsapatnak és nagy sikert aratott.
írta Magyar Gergely
Dátum: 2012-07-13 21:45:57
Értékelés: 3

Vegyes érzelmekkel tettem le a könyvet. Már a kezdés is érdekes volt, az első oldalakon olyan Gyűrűk Ura érzetem támadt, azután a négy harcművészmester összegyűjtése vetített elém valami sablonos hollywood-i képet... De azután elkezdődött az értelmes történet is.
Igaz, olyan, mint egy lufi, sok benne a levegő. Bár nem ismerem a regény keletkezésének hátterét, de úgy éreztem, hogy egy Crantai örökség novellapályázatra írt vagy szánt novella, meg egy pyarroni novelláskötetbe szánt, összegyúrva egy kalandmodullal, és már kész is a "regény". Gondolom, ezért jobban fizetnek a nagyobb oldalszám miatt, de ha figyelembe vesszük, hogy O'Connor úrnak ez a második ilyen próbálkozása, és van még kalandmodul bőven, akkor legalább még egy tucat MAGUS regényre számíthatnuk. Persze a történet eredetisége más kérdés lesz. Viszont ebben a részben szerencsére nem találkoztam Yneven tengeralattjáróval, repülőgéphordozóval, szemüveggel, repülővel és egyéb ehhez hasonló, szerintem oda nem való dolgokkal.
A történet epizódjai izgalmasak és olvasmányosak, de az azokat egybekovácsoló részt egy oldalon össze lehetett volna foglalni, valaki eltűnik, a vendégsereg egy tömegben utána, azután valaki elindul megkeresni valakit, és végül egyedül marad, hogy azután ő legyenaz eltűnt... Elég szegényes krimiregény-hatású... de azt viszont el kell ismerni, hogy az összekötő rész érdekesen, és nem kis csattanóval a végén kovácsolja egybe a három epizódot.
Nagyon tetszett nekem a crantai (bár fene ebbe a crantai divatba, miért nem lehet a jelennel foglalkozni?) dolgok tisztábbá tétele, nagy mérföldkő lehet ennek a regénynek az információtartalma a megszállott cranta-rajongóknak. Cather, gondolom, örülsz!
Nem tetszett viszont a nevek megválasztása, illetve azt mondhatnám, hogy nem sikerült valamennyi jól. Bár kétségtelen, hogy ebben a regényében szerepeltet a legtöbb nevet a szerző, de azért a földieket ki lehetett volna hagyni, olyan illúziórombolóak, mint máskor. (Pl konrád, amiől annyi lehetőség közülnekem elsőre a Halál ötven órája jutott eszembe.) Még jó, hogy nem pali vagy Tilda volt benne...
Tetszettek az új, játékban alkalmazható dolgok is a műben, mint a parázsleány is, az ilyenek is adnak igazi értéket egy KM számára egy MAGUS könyvben.
Az viszont nagyon nem tetszett, hogy a szerző a MAGUS világában játszódó regényben figyelmen kívül hagyja a MAGUS szabályait. Tudom, magam is szoktam érvelni amellett, hogy az írónak nem kell mana pontokat számolgatni, na de könyörgöm, a MAGUS vámpírait NEM ÉGETI EL A NAPFÉNY!! És ehhez tényleg csak egy oldalt kellett volna elolvasni a Bestiáriumból!
Mindezek mellett a könyv szerintem jó olvasmány, érdekes részekkel, és még Ynevről is tanulhat újat az ember, ami sajnos nem mindegyik MAGUS regényről mondható el.
Én mindenkinek ajánlom.

Ha ismered ezt a könyvet, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a könyv, akkor azért, hogy minél többen olvassák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.