Bíborgyöngyök - A fogadás - Szellemlovas webshop


Antikvárium

Antikvár ritkaságok
Antikvár könyvek, újak elől
Antikvár könyvek, ABC-ben
Antikvár szerepjátékok
Antikvár újságok

Új könyvek

Hamarosan megjelenő könyvek
Nemrég megjelent könyvek
2018-ban megjelent könyvek
2017-ben megjelent könyvek
2016-ben megjelent könyvek
Új könyvek, ABC-ben
Új szerepjátékok

Angol könyvek

Hamarosan megjelenő könyvek
Angol regények
Angol könyv Android
Angol könyv Arkham Horror
Angol könyv Tannhäuser
Angol szerepjátékok
Angol szerepjátékok DnD 5th Edition
Angol szerepjátékok Adventures in Middle-Earth
Angol szerepjátékok End of the World
Angol szerepjátékok Legend of the Five Rings
Angol szerepjátékok Pathfinder
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Shadowrun
Angol szerepjátékok Warhammer 40K

Kiegészítők

Kockák, szütyők


Bíborgyöngyök - A fogadás

Címkék: Fantasy, M.A.G.U.S., Antológia

Oldalszám: 400

2990,- Ft
- 15%
2542,- Ft
Beszerzési ideje:
2-3 nap
Elég egy leánykéréssel felérő fogadás, hogy felborítsa a békét a Quiron-tengeren? Mit tesz Alidax úrnője, ha egy ereni elfvadász túljár az eszén?

A megújuló M.A.G.U.S. első gyűjteményes antológiája a Quironeia ezerarcú vidékére repíti az Olvasót: Liliath, a Kristálykirálynő udvarába, ahol a párviadal kezdetét veszi; Narvanba, ahol a karnevál után is van élet; a Majorátusba, ahol még Tharr papja is kénytelen megbarátkozni a köztársasággal. A Sinemosi Liga, Tanûra, a Pent疆 駸 Livina mind r駸ztvev a harcnak, mely a sz匤falak mt folyik a b兊orgygy駻t, a t騁je pedig nemcsak Alidax trja, de ノszakfde sorsa is lehet!

Raoul Renier szerkesztésében, vezérnovellái nyomdokán haladva Jan van den Boomen, John J. Sher¬wood, Indira Myles, Mira Sandoval és Süle György gondoskodnak arról, hogy Enika Gwon legendái új életre keljenek.

Tartalom:

Raoul Renier: A fogadás (prológus)
John J. Sherwood: Farkas a ködben
Raoul Renier: Hívatlan vendég (első átkötés)
Süle György: Szülőföld
Raoul Renier: Vezeklés (második átkötés)
Jan van den Boomen: Bolond beszéd
Raoul Renier: Éjszaka, nesztelen lépteken
(harmadik átkötés)
Raoul Renier: Az ószeres
Raoul Renier: Narvani meglepetés
(negyedik átkötés)
Mira Sandoval: Csodára várva
Raoul Renier: Bizalom kérdése (ötödik átkötés)
Indira Myles: Bíbor és kék
Raoul Renier: Női dolgok (hatodik átkötés)
Raoul Renier: Az örökös (epilógus)
Függelék: Ynevi szavak és kifejezések

Egyéb változatok:

Nincs találat!Értékelések, vélemények:

1-1 a(z) összesen 1 elemből
írta Magyar Gergely
Dátum: 2012-07-13 21:38:52
Értékelés: 4

Bár rövidebbnek ígérkezett volna csak az új részeket elolvasni, én a nehezebb, ám kétséget kizáróan a nagyobb élvezetet nyújtó utat választottam, és újraolvastam az egészet. Nem bántam meg.
Mindenekelőtt a borítóról pár szó, mely talán a kötet leggyengébb pontja lett. Ebben a hamisnak bélyegzett könyv vezet, nekem nem nyerte el a tetszésemet a furcsa színvilágú, „szürke” főhősöket ábrázoló festmény, bár, kétségkívül sokkal inkább illik az antológia egészének témájához, mint a hadihajó.
Igen nehéz lenne a Bíbor gyöngyökről beszélni anélkül, hogy össze ne hasonlítanánk az időrendileg hamarabb kijött, ám érzésem szerint mégsem olyan egész Alidaxi gyöngyökkel.
A Delta kiadó kötetébe nem kerültek bele (a hiányoznak nem lenne jó szó) az Alkalmi vétel és a Vörös hegyek című O’Connor novellák, és egyikük átkötéséül szolgáló A vihar szemében című novella. Emellett a Bíbor gyöngyök tartalmaz öt új novellát, az Éjszaka, nesztelen lépteken, az Ószeres, a Csodára várva, a Bizalom kérdése és az örökös nem szerepelt a Tuan kiadó kötetében.

Az egész igen érdekes, és tagadhatatlanul eltérő képet mutat. A Bíbor gyöngyök valóban egész érzetét kelti, összefüggésekkel, a novellákon végigvonuló szálakkal és kapcsolatokkal, méltó csattanóval az első rész zárásaképpen. Csak Kasszandra lenne a megmondhatója, hogy mit hoz a jövő, és a második kötet is lesz-e, és lesz-e ilyen. Mert a Bíbor gyöngyöket élvezet volt végigolvasni.
Következetesen fut végig a már egyszer dicsért koncepció, az alulról történő bemutatás, az egyszerű emberek, és nem szuperhősök szemével látott Ynev. Elgondolkodtató a csattanó is, az okok, hogy két „hatalmas” egyszerű játéka hány embert mozgat meg, hány életnek vet véget… és hány kalandozó hiheti azt, hogy magasztos célokat szolgálva vérzik el. A KM-eknek igazi ötletbánya a könyv. És még olvasni is jó.
No, a túlmisztifikálást mellőzve, röviden véleményt mondanék a novellákról is, bár a már egyszer véleményezetteket kihagynám, csak az újakat veszem elő.
Az Éjszaka, nesztelen lépteken valóban átkötés, vezet egy szálat, amit pl. az Alidaxi gyöngyökben nem lehetett érteni. Rövid, hangulatos írás, akár a többi Renier-átkötés.
Az Ószeres méltó pótlása az Alkalmi vételnek, szintén tetszett.
A Csodára várva igen sajátos volt, engem szintén megfogott, és nem tudtam elmenni amellett az értékes ábrázolás mellett, amit az eddig hanyagolt Della-pap (nő) kapott.
A Bizalom kérdése pár oldalas átkötés csupán, ám a helyén van, szerepét ellátja. Az örökös igazi korona az antológián, a csattanó igen elgondolkodtató, szerintem nem csak én várom bizakodva a folytatást, ami őszintén remélem, legalább ilyen színvonalat hoz majd.
Renier mester valóban nagyot alkotott ezen kötet szerkesztésével. Az az elv, amiről beszélt a fórumokon, itt valóban látszik, és a Bíbor gyöngyökben valóban kerek egészet alkotva kapja az olvasó azt, amit a szerzők elhatároztak, hogy adnak neki.
Nem tudok elmenni a hibák mellett sem, én annak vélem a szinte következetesen, novellánként megjelenő, Ynevre erőltetett modern dolgokat. Az eddig nem létező könyvnyomtatás, a menedékjog, a szemüveg, a fecskendő… nekem mind idegenül hangzottak Yneven, és rendre kizökkentettek a hangulatból, amire azért nem volt nehéz visszatalálni.
Szólni kell a térképről is, ami kifejezetten erőssége a kötetnek, és valóban ide való, ehhez a szöveghez készült (vagy fordítva). Nem ismételném önmagamat, lásd az Alidaxi gyöngyök kritikámat, de több helyen is látható, hogy az írók ehhez a térképhez írtak.
A szószedet is hasonlóan részletes (nagy részben azonos) az előzővel, kiegészítve az új novellák szóanyagával, illetve kigyomlálva a Crantás (kétségtelenül jó, ám nem ide valóként kisé unalmas) szavakat.

Összefoglalva egyáltalán nem bántam meg, hogy megvettem a félig azonos könyvet még egyszer. Jó volt olvasni, és még a másik ismeretében is adott újat. És hosszú idő után először azt gondolom, hogy talán megéri még egyszer nekimenni. Határozottan javaslom mindenkinek a kötetet, és őszintén remélem, hogy nem csak a folytatás, a teljes történet lezárása, de a jövendő MAGUS regények is megütik majd ezt a mércét, legyen szó szerkesztettségről, ötletről, vagy a tartalom szórakoztatóságáról.

Ha ismered ezt a könyvet, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a könyv, akkor azért, hogy minél többen olvassák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.