A hit városa - Szellemlovas webshop


Antikvárium

Antikvár ritkaságok
Antikvár könyvek, újak elől
Antikvár könyvek, ABC-ben
Antikvár szerepjátékok
Antikvár újságok

Új könyvek

Hamarosan megjelenő könyvek
Nemrég megjelent könyvek
2018-ban megjelent könyvek
2017-ben megjelent könyvek
2016-ben megjelent könyvek
Új könyvek, ABC-ben
Új szerepjátékok

Angol könyvek

Hamarosan megjelenő könyvek
Angol regények
Angol könyv Android
Angol könyv Arkham Horror
Angol könyv Tannhäuser
Angol szerepjátékok
Angol szerepjátékok DnD 5th Edition
Angol szerepjátékok Adventures in Middle-Earth
Angol szerepjátékok End of the World
Angol szerepjátékok Legend of the Five Rings
Angol szerepjátékok Pathfinder
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Shadowrun
Angol szerepjátékok Warhammer 40K

Kiegészítők

Kockák, szütyők


A hit városa

Címkék: Fantasy, M.A.G.U.S., Antológia

Oldalszám: 344
Boritógrafika: Zsilvölgyi Csaba (Max)

2990,- Ft
- 15%
2542,- Ft
Azonnal kapható
a boltban
Bár Dúlás emléke még elevenen él a Pyarroni Államszövetség lakóiban, az összetört ország romjaiból új fővárost építenek maguknak: Új-Pyarront. Az itt élők azonban nem tudják úgy maguk mögött hagyni múltjukat, mint a porig égett Szent Város feldúlt utcáit. Veteránok, papok és diplomaták keresik a boldogulásuk útját, próbálják visszaszerezni országuk régi dicsőségét, míg másokban fölébred a kétely, és a Gömbszentély fényétől elfordulva az árnyak közt keresik a választ kérdéseikre.

Az antológiában John J. Sherwood, Jan van den Boomen és társaik tárják föl a várost, ahol a múlt és a jövő találkozik: Új-Pyarront.

Tartalom:
Malcolm J. Hunt: Ellenségem ellensége
John J. Sherwood: Zarándoklat
Indira Myles: Sólyom és lótusz
Csaba Tamás: Hadtáp
Csigás Gábor: Belülrol rág
Süle György: Lovas
Jan van den Boomen: Istenek és emberek
Süle György: Rokon lelkek
Malcolm J. Hunt: Tárgyalások

Függelék:
Új-Pyarron
Ynevi szavak és kifejezések

Egyéb változatok:

Nincs találat!Értékelések, vélemények:

1-1 a(z) összesen 1 elemből
írta Magyar Gergely
Dátum: 2012-07-13 21:37:27
Értékelés: 3

A könyv a Deltától megszokottá váló igényes megjelenésű, bár nekem kicsit fakó, a logó a szokásos, új, kalandorok krónikáJA-s, a régi I helyet. Bár számomra minden kötetemnél értékesebbé teszi, hogy kitől is kaptam ajándékba...
A kötetben kilenc novella kapott helyet, változó méretben és minőségben, bár mind egységesnek mondható, én olyan középre helyezném őket, a jobbik oldal felé. Nem elemzem őket külön, hogy ne lőjem le a poénokat, szinte mind igyekszik valami tényleg új Pyarroni témát,ellentmondást, visszásságot találni. Ilyenformán bemutatja a város megváltozását a régihez képest, a Dúlás okozta lassan múló sebeket, a valláson belüli apró ellentéteket, a régi és új Pyarron által képviselt értékek különbözőségét. Ebből a szempontból nagyon tetszett, és értékesnek találtam a műveket. Szinte dogmatikus következetességgel jelenik meg minden novellában az új gömbszentély, mely nekem is új volt, míg utána nem néztem, hogy a Karneválban bizony már utal rá Chapman, hogy Új-Pyarron is rendelkezik ilyennel, igaz, ott a várost állítólag pontosan az évszázados térképek alapján építették újjá, itt meg más, csak ide illő kör alakja van, de hát ez apró hiányosság csupán.
A könyvhöz terjedelmes függeléket is kapunk, a pyarroni vallás és az istenek jellemzésével, Pyarron neves helyeinek rövid felsorolásával, szószedettel, és két térképpel. Ez utóbbiak sok kritikára adhatnak okot. Az egyik a várost ábrázolja, kör alakban, érdekes mérettel, a Dorlan sem folyik keresztül rajta, de azért emészthető volt nekem. A Pyarroni Államközösséget ábrázoló térképnek is vannak érdekességei, nem mondhatnám, hogy növelte a vidék "rendezettségét". Hergol újabb helyre vándorolt, ó-Pyarron is máshol áll, mint eddig, A pajzsállamok méretéről és alakjáról nem is beszélve. De legalább van.
Összességében jónak tartom a könyvet, ajánlom is mindenkinek, bár nálam valahogy csak az erős középmezőnyt tudta elérni.

Ha ismered ezt a könyvet, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a könyv, akkor azért, hogy minél többen olvassák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.