Halo - A Reach bukása - Szellemlovas webshop


Antikvárium

Antikvár ritkaságok
Antikvár könyvek, újak elől
Antikvár könyvek, ABC-ben
Antikvár szerepjátékok
Antikvár újságok

Új könyvek

Hamarosan megjelenő könyvek
Nemrég megjelent könyvek
2018-ban megjelent könyvek
2017-ben megjelent könyvek
2016-ben megjelent könyvek
Új könyvek, ABC-ben
Új szerepjátékok

Angol könyvek

Hamarosan megjelenő könyvek
Angol regények
Angol könyv Android
Angol könyv Arkham Horror
Angol könyv Tannhäuser
Angol szerepjátékok
Angol szerepjátékok DnD 5th Edition
Angol szerepjátékok Adventures in Middle-Earth
Angol szerepjátékok End of the World
Angol szerepjátékok Legend of the Five Rings
Angol szerepjátékok Pathfinder
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Star Wars
Angol szerepjátékok Shadowrun
Angol szerepjátékok Warhammer 40K

Kiegészítők

Kockák, szütyők


Halo - A Reach bukása
antikvár

Sorozat: Halo sorozat (1)
Kiadó: Tuan Kiadó (2011)
Szerző: Nylund, Eric

Címkék: Sci-fi

Oldalszám: 366
Eredeti cím: Halo: The Fall of Reach (2001)
Fordító: Szántai Zsolt

1800,- Ft
Előjegyezhető
bejelentkezés után

A világszerte nagy sikerű számítógépes konzoljáték sorozat előzményének története.

Véres háború tombol az emberiség és a Szövetség között. A Föld sorsa talán egyetlen harcos kezében nyugszik, egy magányos SPARTAN-éban, aki egy legendás ütközet egyetlen túlélője. A Reach bukása ennek a monumentális, elkeseredett, utolsó emberig folytatott harc krónikájának első kötete.

A legyőzhetetlen szövetségi rombolók megállíthatatlanul törnek előre az emberiség által egykor birtokolt űr szektorain keresztül, hogy elpusztítsák fajunkat. Csupán egyetlen erődítmény állhat ellen az idegenek támadásának, a földi flotta egyik legnagyobb bázisa a Reach bolygó, amely az utolsó védelmi vonal a Földet is magába foglaló belső világok előtt. Azonban a Reach védőinek egy sokkal fontosabb feladatuk is van: megakadályozni a Szövetséget abban, hogy kiderítsék a Föld pontos helyét.

A komoly túlerőben lévő Szövetség ellen harcoló katonáknak igen csekély az esélye a győzelemre, ám a Reach rejteget még néhány szigorúan őrzött titkot, amely esélyt adhat az emberiségnek a túlélésre. Ez a bolygó a kiképzőbázisa az első „szuperkatonáknak”, a SPARTAN kódnévvel ellátott, kiválóan képzett, speciális biotechnológiával kifejlesztett, elsőrangú technikai eszközökkel felszerelt harcosoknak, akik talán az egész ismert univerzum legjobbjai.
A Szövetség ellen csupán egy maroknyi SPARTAN sorakozik fel, hogy megvívja a végső csatát. Ölnek, meghalnak, de sosem adják meg magukat. Az utolsó pedig talán elviszi a háborút az idegenek ősi mesterséges világára is, melynek neve: Halo.

Egyéb változatok:

Nincs találat!

Sorozat többi darabja:

Halo - Az áradat

Sorozat: Halo sorozat (2)
Kiadó: Tuan Kiadó
Szerző: Dietz, William C.
3290,- Ft
- 15%
2797,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Halo - Az áradat

antikvár
Sorozat: Halo sorozat (2)
Kiadó: Tuan Kiadó
Szerző: Dietz, William C.
1800,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Halo - Az első csapás

Sorozat: Halo sorozat (3)
Kiadó: Tuan Kiadó
Szerző: Nylund, Eric
3390,- Ft
- 15%
2882,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Halo - Az első csapás

antikvár
Sorozat: Halo sorozat (3)
Kiadó: Tuan Kiadó
Szerző: Nylund, Eric
1500,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Halo - Az ónix szellemei

Sorozat: Halo sorozat (4)
Kiadó: Tuan Kiadó
Szerző: Nylund, Eric
3490,- Ft
- 15%
2967,- Ft
Azonnal kapható
a boltban

Halo - Az ónix szellemei

antikvár
Sorozat: Halo sorozat (4)
Kiadó: Tuan Kiadó
Szerző: Nylund, Eric
1900,- Ft
Azonnal kapható
a boltbanÉrtékelések, vélemények:

1-1 a(z) összesen 1 elemből
írta Kajati Balázs
Dátum: 2013-01-23 17:02:53
Értékelés: 4

Halo: A Reach Bukása
Igen, újra elolvastam a könyvet, hogy felfrissítsem az emlékezetem. Most egy Halo gyorstalpalóval kezdenék.
Az első Halo játékot még 2001. November 15-én adták ki Halo Combat evolved néven. A játéknak nem volt olyan nagyon összetett és "érdekes" története. A történet annyi volt, hogy a Reach elbukott és az UNFC-nek el kellett menekülnie valahogyan. Beütöttek egy random ugrási vektort és beléptek a Shaw-Fujikawa térbe (hipertér). Amikor megérkeznek nagy megdöbbenésükre látják, hogy egy hatalmas mesterséges gyűrű lebeg az űrben. Ez a Halo. Leszállnak és kezdetét veszi megint a szövetség vs. katonaság harca.
És most térjünk rá a borítóra... Személy szerint a borító nekem nagyon nem tetszett. Látszik, hogy az első részből szedtek ki játékosokat és pár szövetségi járművet és kész, de hát a könyvet nem azért vesszük, hogy egész álló nap a borítót nézzük. De javítsatok ki ha tévedek.
Eric Nylund, a könyv írja nagyon kitett magáért. Az írásán keresztül el lehet képzelni az űr minden szegletét, a csillagokat és egyéb égitesteket. Érezni lehet benne a pörgést és a fegyvereik ropogását. A Mass Effecten után ez a könyv adta meg nekem az igazi Sci-Fi életérzést. Külön köszönet Szántai Zsoltnak és a Tuan kiadónak. Szántai Zsolt valami eszméletlenül lehengerlő munkát végzett a fordítással. Örülök, hogy ő végezte a fordítást és nem... nem fogok mutogatni.
A történet kb. 50 évvel a Halo Combat Evolved előtt játszódik, amikor (nem fogok spoilerkedni) is egy katona és egy tudós elmennek egy pár bolygóra és elvisznek pár gyereket. Ebben a gyerekcsoportban van főszereplőnk is. Kiképzik őket (személy szerint ez volt a kedvenc részem) és beléjük operáltatnak pár erő,gyorsaság növelő és egyéb tárgyat. A kb. 60 már nem gyerekből így már nem lesz olyan sok, mert az operációt nem éli túl mindeki vagy egyszerűen használhatatlanná válnak a harcra. Ezután lesz egy pár katonai bevetés megjelenik az igazi ellenség is. Itt lesz egy kis sérelem a csapatban. Lesz még egy kis hepaj és utána a többiek megkapják a MJOLNIR páncélt (a villámlás viking istene). Itt ugrunk egy kis időt megint. Ezután lesz egy egész fejezeten átívelő küldetésük. És a második kedvenc részem az az űrhajócsata. Hogy az milyen k*rva jó lett ! Szabályosan izgultam az ütközetben.
Ezután lesznek még harcok és az ellenség megtudja a főhadiszállás pontját és megtámadja. Lesz benne pár fordulat ami tetszett. Szerepet kap egymesterséges intelligencia is. Ezután a főhadiszállásért küzd a katonaság és az is nagyon jó lett. Persze itt a főszereplőnek minden csapattársa kihullik a történetből és a főhadiszállás is elesik. Így hát a már megismert Combat Evolved elején elugranak egy random vektorra és megérkeznek a Halohoz.
A történet kifejezetten jól kezdődik a közebén ad egy kapufát és a végén megint betalál. Kérem szépen, ha megírtuk a cselekményt akkor legyenek már benne emlékezetes karakterek is. Na jó van benne egy, de erről a főszereplő tudomást se vesz! Az ő uta a katona útja. És aki az útjában áll abba beleüríti a gépkarabélya tárát. Nagyon nagy pocsékolás volt Eric Nylundtól az, hogy a főszereplőt nem tette emlékezetessé. Az elején még van szerepe utána inkább közömbössé válik.
Ezen kívül a történet érdekes, pörgős és a könyv jó. Az eleje és a vége tetszett a legjobban. Az eleje a kiképzés miatt, a vége az epikus űrcsata miatt. Minden Sci-Fi rajongónak érdemes megvenni sőt, még a kezdőknek is a Sci-Fi világában is. Kezdésnek nagyon jó könyv.
Kajati Balázs

Ha ismered ezt a könyvet, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a könyv, akkor azért, hogy minél többen olvassák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.