Xia: Legends of a Drift System

A cikk megjelenése: 2021-08-04
Xia: Legends of a Drift System

A Xia egy 3-5 fős játék, játékosszámtól függően körülbelül 30-200perces játékidővel. Minden játékos egy kisebb hajóval indul, de nagy ambíciókkal. A játék kompetitív, erősen versengős. A játék elején meghatározzuk, hogy mennyi „Fame”, azaz hírnévig fogunk játszani. Ez nagyban hozzájárul a játékidő növekedéséhez.

Xia: Legends of a Drift System

A játék táblája véletlenszerűen összeállított moduláris elemekből áll. A játékban a hajóknál három (Tier1, Tier2, Tier3) fejeltségi szinttel találkozhatunk. A játék elején a Tier1-es hajókból fogunk kiválasztani egyet, véletlenszerűen meghatározott sorrendben. Ha magunkhoz vettük a kezdő pénzt (Credits) a hajónk saját képesség kártyáit és az egyéb jelzőket, már kezdődhet is a játék.

Három főbb fázissal fogunk találkozni a játék során. Action Phase, Business Phase és Status Phase.
Aciton Phase lesz a játék legfontosabb része, ekkor tudunk harcolni, mozogni a területeken között továbbá képességeket használni, gyűjteni, cserélni és szerezni/befejezni küldetéseket.
Business Phase, csak akkor lesz, ha egy játékos bolygón fejezte be az Action Phase-ét. Ebben a fázisban lehet vásárolni/cserélni új hajót, felszerelést vagy hírnevet.
Status Phase-ben meg nézzük ki mennyi hírnevet gyűjtőt és hogy ezzel sikerült-e megnyernie valakinek a játékot. A képesség kártyák, tokenek és egyéb lapkákat pedig frissítjük.

A játékhoz megjelent három kiegészítő is mely bővíti a játékot, nézzük most ezeket.

Xia: Legends of a Drift System

Xia: Embers of a Forsaken Star

Új hajók, küldetés kártyák és pálya elemeket. Továbbá kapunk egy egyszemélyes kampányt is, amivel így már akár szólóban is játszhatunk és még ennél is többet. Nézzük is mik ezek az újdonságok. Sokak számára az is fontos lehet, hogy ezzel a kiegészítővel lehet már ketten is játszani. Az első ilyen az Esemény kártyák. Az Esemény kártyák akkor lépnek életbe, ha elérünk egy bizonyos mennyiségű hírnevet. Két fajtája lehet azok az Esemény kártyák, amikor akkor lépnek életben, amikor játékba kerülnek és azok amik ki kerülnek a játékból. Bejönnek a Relic tokenek, melyek extra nyersanyaghoz juttathat minket. Jönnek be új pályaelemek melyeknek saját szabályai és küldetései vannak, ilyenek például a Halál világok vagy a jeges aszteroidák. A jeges aszteroidákkal kimondottan vigyázni kell, mert sok sérülést tudunk szenvedni tőle.
Továbbá vannak elemek, amelyeket kicserélni az alapjáték elemei közül. Ilyen például a Hírnév számláló tábla, a Felfedezés tokenek.

Xia: Legends of a Drift System

Xia: Sellsword Mk II

Ebben a kiegészítőben a Kickstater kampány alatt megjelent extra hajókat találjuk. A Sellsword MK I és II -es hajót és a hozzá tartozó NPC kártyákat. Illetve a Void Wasp hajó mat-ját és szintén a kampányból származó RK-5 Blaster outfit-et. Igaz játék technikailag kevesebbet ad a játékhoz, de annál értékesebb ez a kiegészítő a gyűjtök szemében.

Xia: Legends of a Drift System

Xia: Missions and Powers

Egy kisebb, kártyás kiegészítő mely új küldetéseket és hajó képesség kártyákat ad a játékhoz. Az új kártyák sok újdonságot hozhatnak, ha már ismerjük az alapjáték kártyáit.

Írj üzenetet!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.