Társasjáték bolt. Fantasy / Sci-Fi könyvesbolt és antikvárium. Szerepjáték. Terepasztalos játék.

Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

Vallejo festékek a webboltban.

A hír megjelenése: 2022-03-03
Vallejo festékek

Felkerültek a webboltba a Vallejo festékek, tudjátok őket rendelni (03/07 hétfőre itt lesznek). A termék kategóriák menüben a Festékek & Eszközök résznél megtaláljátok külön a Model Color és külön a Game Color festékeket.
A Game Color csoport színpalettája úgy van megválasztva, hogy a figurás játékokhoz passzoljon, ezen kívül van benne egy adalék amitől kevésbé kopik ha fogdosod a figurát (ami játék közben gyakran előfordul).
A Model Color csoport színpalettája pedig úgy van megválasztva, hogy illeszkedjen a harci modellek történelmi színeihez is.
Bizonyos Vallejo termékekhez hozzárendeltünk egy új kategóriát, ide tartoznak az Airbrush hígítók, tisztítók, de ebbe a kategóriába került a festékrepesztő is. Ezeket ugyanebben a menüben de a kellékek alatt találjátok az Eszköz festékekhez menüpontban

Kereszt és Félhold. Magyar fejlesztés, magyar kiadás.

A hír megjelenése: 2022-03-03
Kereszt és Félhold

A Kereszt és Félhold 2 illetve 4 fő részére készült stratégiai, harci játék, leginkább a sakk egy haladó változata.
A keresztény és muzulmán seregek küzdelme évszázadokig meghatározó fejezeteit jelentették a középkor véres történetének. Ennek állít emléket Pierrot különleges társasjátéka, amelyben a két fél a török, illetve a magyar csapatokat irányítja a játéktábla moduláris kialakításának köszönhetően különböző szcenáriókban, amiből a játékszabályban négy szerepel: az 1593-as székesfehérvári, az 1660-as szászfenesi, az 1664-es szentgotthárdi, és az 1687-es nagyharsányi csata.
Az izgalmas összecsapás sokféle játékelemet ötvözve alkot egy olyan egyedi játékot, amelyhez hasonló nem készült korábban, és ahol a szerencsének egyáltalán nincs szerepe.

Vallejo festékek

A hír megjelenése: 2022-02-23
Vallejo festékek

Köszönjük, hogy ennyien éreklődtök a model- és figrafestés iránt. Igyekszünk kiszolgálni minden kívánságot, ezért tovább bővítjük a festékpalettánkat. Vallejo Model Color és Game Color készlettel. Természetesen ahogyan eddig ezekből is teljes készletet fogunk tartani, lehetőleg annyit, hogy ne fogyjon ki két szállítmány között. Árban és kiszerelésben az Army Painter festékekhez fog közelíteni. Hamarosan megérkeznek az állványok és az első feltöltés. Dolgozunk azon is, hogy minél hamarabb felkerüljenek a festékek az webboltba is.

A varázsvilág talizmánja

A cikk megjelenése: 2022-02-23
A varázsvilág talizmánja

Vagy a Talizmán varázsvilága? Cikkünkből mindenre fény derül! Lumos Maxima!

...tovább a részletekhez

Rise of Ix, kiegészítő a Dune: Imperiumhoz.

A hír megjelenése: 2022-02-22
Dune: Imperium - Rise of Ix

A Rise of Ix a technológiájáról jól ismert Ix társadalmát ismerteti meg a játékosokkal, új intrikákkal és konfliktusokkal fűszerezve meg a már jól ismert világot (Dune játékról van szó). Három ház, hat új vezetője lép a színre, új mechanizmusok jelennek meg, speciális páncélok (Dreadnought) és Ix-i technológia lapkák társaságában.

A Dreadnought-ok hatalmas harci gépek, amelyek csapatokhoz hasonlóan egy egységként lépnek harcba, elképesztő tűzerővel és közel elpusztíthatatlan páncélzattal. Ezek a gépek akár az Arrakis egyes helyszínének irányítását is képesek átvenni. Gyártásuk kulcsfontosságú a végkimenetel szempontjából.

Az Ix-i technológia lapkákat fűszerért lehet beszerezni, és a kártyákkal ellentétben, nem keverhetők bele a játékos paklijába. A lapkákat ehelyett közvetlenül a játékos elé kell helyezni, ahol a képességek folyamatos fejlődését biztosítják.

Bőr dobópoharak

A hír megjelenése: 2022-02-21
Bőr dobópoharak

Könnyebben elérhető és átnézhető helyre raktuk a boltban a bőr dobópoharakat. Ha szeretnéd egy igazi, vastag bőr pohárból szórni a kockákat (rázva nem keverve) akkor gyere be és nézd át a készletet. Igaz, hogy nem olcsók, de tapogasd meg őket, szagold meg őket, szuper bőr illatuk van.

Új kiegészítő érkezett az Onitamához.

A hír megjelenése: 2022-02-21
Onitama - Light & Shadow

A Light & Shadow az Onitama harmadik kiegészítője, amely egy izgalmas, új módot kínál a harci taktika elegáns és egyszerű játékának elmélyítéséhez, bemutatkozik ugyanis a Ninja! Más gyalogokkal ellentétben a nindzsa titokban mozog, elrejtve mozgását az ellenfél kíváncsi szemei elől, amíg készen nem áll a támadásra...
Sajnos az alapdoboz most éppen nem kapható, de reméljük hamarosan újra elérhető lesz és akkor új játékosok is kipróbálhatják ezzel a kiegészítővel, addig azoknak hívnám fel rá a figyelmét, akik szeretnek ezzel a játékkal játszani. Érdemes.

Állapotfrissítés: D&D szerepjáték alapkönyvek magyar kiadása

A cikk megjelenése: 2022-02-21
D&D szerepjáték

Sajnos a Tuan kiadó nem tudott jó hírekkel szolgálni azoknak, akik a D&D szerepjáték alapkönyvek magyar kiadását várják. De még nincs veszve minden. Türelmesen várunk tovább.

...tovább a részletekhez

The Hunger - Új vámpír játék Richard Garfieldtól

A hír megjelenése: 2022-02-21
The Hunger

Richard Garfield mond ez a név nektek valamit? Nekem a Magicet, a Robo Rallyt. Mindig örülök, ha új játéka jelenik meg. Most kaptunk egy újabbat és az első szállítmány nagyon gyorsan elfogyni látszik, de tudunk még hozni. Ha nem sikerül az első eresztésből egy példányhoz jutni, nyugodtan rendeld elő, lesz még hamarosan. (A hamarosan az 2-3 hét)

2 új kiegészítő érkezett

A hír megjelenése: 2022-02-17
Ankh sorozat

A Guardians kiegészítő öt egyedi őrzőt ad a játékosoknak. Mindegyiknek megvan a maga egyedi képessége, amelyet a játékosok minden bizonnyal sokkal szívesebben használnának mások ellen, mintsem, hogy ellenük használják. Ammit, Am-heh, Pazuzu, Shezmu és Mafdet mindannyian készek felsorakozni azon erők mögé, akik képesek lesznek túlélni a háborút.

A Pharaoh kiegészítő egy teljesen új dimenziót hoz be az Ankh világába. Az istenek főpapjaikat küldik a királyi palota udvarába, elnyerve ezzel a fáraó tetszését, hogy az elismerje őket az egyetlen igaz istennek. Ezeknek az isteneknek a hatása messze földön érezhető, az egész civilizációra kihatással van, és remélhetőleg a világ is jó felé halad, amikor Egyiptom egyistenhívő válik.

A BGG-n mind a két kiegészítő 8 körüli értékelést kapott, szerintem érdemes őket hozzátenni az alapjátékhoz.

Cryo, már a boltban.

A hír megjelenése: 2022-02-15
Cryo

Úgy egy évvel ezelőtt láttam először a játékot az Instán több játékosnál. Nagyon megtetszett a játékmechanika és a grafika is. Kértem a beszerző kollégát, hogy ilyet feltétlenül szerezzen be. A partnereinknél eddig nem volt elérhető, de most végre rendelhető lett. Le is csapott rá és már itt is van a boltban. (Én már viszem is haza a sajátomat.) Közben az első példányt valaki már ki is vitte kipróbálni.

Kung Fu Panda: The Board Game

A hír megjelenése: 2022-02-11
Kung Fu Panda: The Board Game

A kiadót szerepjátékok megjelentetéséből ismerjük. Abban meglehetősen jók. Ezen kívül egyszer már belevágtak játékkiadásba is, ők adták ki a Fallout: Wasteland Warfaret is. Az sem volt rossz. Így azt gondolom érdemes egy esélyt adni az új játékuknak is. Kung Fu Panda, ki ne ismerné a filmet vagy a sorozatot? A játék ebben az ismert világban játszódik, kooperatív, kockadobós, valós idejű és nyelvfüggetlen. A dobozon 10 éves kortól ajánlott, de játszható már ifjabbakkal is. Legyetek az Őrjöngő Ötös tagjai, és közösen győzzétek le a gonosz Tai Lung-ot!

Új King of Tokyo - Monster Box érkezett

A hír megjelenése: 2022-02-09
King of Tokyo - Monster Box

Azoknak, akik most szeretnék elkezdeni a King of Tokyo játékot. A doboz tartalmazza a King of Tokyo alapjátékot. Két kiegészítőt, a King of Tokyo: Power Up-ot, és a King of Tokyo: Halloweent. Valamint 11 exkluzív kártyát, King of Tokyo kocka tálcát, és egy Baby Gigazaur szönyikét.
A játék alapvetően a Yahtzee kocka-mechanikát használja, amely a változatos fejlesztés kártyái miatt még a kockacsörgetésnek is képes volt mélységet adni.
A játék célja, hogy Tokiót elfoglalva, dicsőséget dicsőségre halmozva, győzelmi pontokat gyűjtsünk, vagy különböző fejlesztésektől megerősödve kiüssük az ellenfeleinket.

Javított alapdoboz a Lord of the rings LCG-hez.

A hír megjelenése: 2022-02-08
Lord of the Rings LCG (Revised Core Set)

Vissza az alapokhoz. Ha eddig az tartott vissza attól, hogy belekezdj ebbe a csodás játékba, hogy 2019 áprilisa óta nem lehett kapni, most újra itt a lehetőség. Újra kapható a javított, kibővített alapdoboz. A Revised Core Set többek között olyan kártyákat is tartalmaz, amelyek lehetővé teszik a Kampány módot (a korábbi alapkészlettel szigorúan csak önálló kalandot lehetett játszani). Tartalmaz egy teljesen új Áldás és Teher (Boon and Burden) mechanikát, amely során olyan kártyák kerülnek a játékosokhoz, amiket történetről történetre megtarthatnak, illetve teljes mértékben támogatja a 4 játékos módot.
Hamarosan felkerül az oldalra a 4 új alappakli és az első forgatókönyv is.

Megszűnik a “Hűséges barát” kupon (500, 1000, 1500 forintos), mi lesz helyette?

A cikk megjelenése: 2022-02-07
Megszűnik

Amikor 2014 októberében bevezettük ezt a kupont, akkor csak az akkori karácsonyi időszakra gondoltunk, de jól fogadtátok, ezért állandó kuponná léptettük elő. Azóta rengeteg idő eltelt, megváltozott a világ, itt az ideje kivezetni, de úgy, hogy helyette adjunk valamit. Ezek után úgy döntöttünk, hogy a társasjáték és terepasztalos játék típusú termékeink árát egységesen 3%-kal csökkentjük (természetesen itt lehetnek kerekítések felfelé és lefelé is).
Hogyan fog ez lezajlani?

...tovább a részletekhez