Társasjáték újdonságok

Hírek/cikkek

Kapható a Praga Caput Regni magyar kiadása

A hír megjelenése: 2021-12-10

Az angol kiadás után megjelent a magyar is. Már kint van a boltban a polcon. Egy középkori városépítő, eurogame játék 1-4 játékos részére, ami kapott egy többségi birtoklós részt is (ami az eurogamekre nem jellemző). A játékosok gazdag polgárok, és különböző építkezési feladatokat szerveznek a középkori Prágában. Vagyonuk bővítésével és az építkezéshez való hozzájárulásukkal nyerik el a király támogatását.
12 éves kortól már játszható,
a nehézsége 4-es egy 5-ös skálán.

A novemberi szellemlovas nyereményjáték sorsolásának eredménye.

A cikk megjelenése: 2021-12-08
Ajándék

Tegnap kisorsoltuk, hogy kik, melyik tranzakcióval nyertek a Novemberi nyereményjátékon, ahol az összes novemberi vásárlónak megadtuk az esélyt, hogy visszanyerje a vásárlása végösszegének 10%-25%-50% vagy akár 100%-át vásárlási utalvány formájában! Ha kiváncsi vagy, a szerencsésekre kattints a tovább gombra.

...tovább a részletekhez

Dűne: Caladan hercege

A hír megjelenése: 2021-12-08
Dűne: Caladan hercege

FRISSÍTÉS: Megérkezett, már itt van a boltban.
Egy trilógia első kötete. Ismerd meg Leto herceg, Jessica és Paul történetét, ami közvetlenül az eredeti Dűne eseményeihez vezet…
Frank Herbert fia, Brian Herbert és írótársa, Kevin J. Anderson a klasszikus Dűnéből ismerős történet előzményében megmutatják, milyen események vezettek az Atreides-ház végzetének beteljesedéséhez és a sivatagbolygó, a Dűne felemelkedéséhez.

Top8 társasjáték Novemberben

A hír megjelenése: 2021-12-06
Top8november

Ez a 8 társasjáték volt a legnépszerűbb. A Boldog kicsi Dínók nyertek ebben a hónaban letaszítva a trónról a The Crew: Küldetés a 9. bolygóhozt. Egy olyan játék is van a listában a Lost Ruins of Arnak: Expedition Leaders, amiből nagy nehézségek árán katunk pont annyit amennyi előrendelés volt rá (javaslom, hogy rendeljetek elő mindig mindent, amit szeretnétek, ne várjatok rá amíg megjön, mert lehet, hogy nem lesz). Két Five Tribes is bekerült az első 8-ba. Ez nem csoda, hiszen már nagyon rég nem lehetett kapni őket. Persze az első szállítmány ismét nagyon gyorsan elfogyott, de jó hír, hogy még karácsony előtt fog érkezni egy újabb szállítmány. A KeyForge: Age of Ascension - Archon Deck a jó játék mellett valószínűleg a kedvezményének is köszönheti, hogy bejutott. A lista cím szerint ABC-ben van, nem tükrözi a tényleges sorrendet.

Újra kapható az Animal Adventures Starting Box

A hír megjelenése: 2021-11-25
Animal Adventures

Úgy tűnhet, hogy az Animal Adventures egy paródia, vagy túlságosan gyerekes, de ez egyáltalán nem igaz. A szerzők vállaltan egy, a szokottnál humorosabb, könnyedebb vonalat képviselnek, de hisznek abban, hogy egy kaland így is lehet izgalmas és fordulatos, a megpróbáltatások így is lehetnek veszélyesek, a történetetekből pedig így is válhat valódi hősköltemény! Nézzétek meg a játékhoz készült minifigurákat, valamint egy szabályokat és rövid kalandot is tartalmazó Animal Adventures RPG Starter Setet. Azoknak ajánljuk akik egy, a megszokotthoz képest kevésbé komor, de izgalmas módon vezetnék be gyerekeiket a szerepjátékok világába. Ha nem vonakodtok némi humort csempészni a kalandjaitokba, és nincs ellenetekre, ha a történetet inkább animációs filmként képzelitek magatok elé, mint élőszereplős blockbusterként.

7 csoda építészek, új megjelenés

A hír megjelenése: 2021-11-25
7 csoda építészek

A 7 csoda: Építészek a világszerte sikeres 7 csoda könnyedebb, pörgősebb verziója, amiben a játékosok felépíthetik a birodalmukat jelképező csodákat, de emellett fejleszthetik hadi erejüket, a kereskedelmet, és fejlődhetnek a tudomány segítségével. Egyszerű szabályok és gyors játékmenet, tökéletes választás azoknak, akik még nem ismerik annyira a társasjátékokat.

Rettegés Arkhamban három új doboz magyarul.

A hír megjelenése: 2021-11-25
Rettegés Arkhamban

Két kiegészítő az Arkham Horror harmadik kiadásához:
A rend titkai. Holtak nyughatatlan lelkei sikoltanak, és éjszakánként ghulok járják az utcákat. Elhagyatott helyeken portálok nyílnak meg világunk és a borzalmas Alvilág között, ráadásul a hírhedt Francia-domb környéken az Ezüst Alkony Rendje saját tervét szövögeti a még nagyobb hatalom reményében.
Sötét hullámok alatt kiterjeszti a nyomozásotokat Innsmouthra és Kingsportra, új környékekkel, forgatókönyvekkel, nyomozókkal, szörnyekkel és felszerelésekkel bővítve a játékot. Űzzétek el a lappangó borzalmakat, látogassatok el az Ördögzátonyra, a Különös Magas Házba, és tegyétek próbára magatokat!
A harmadik pedig az Unfathomable magyar kiadása a Kifürkészhetetlen. Ebben a kooperatív játékban titkosan vagy a jókkal vagy, vagy a rosszakkal. Célotok a túlélés vagy a megsemmisítés. A Battlestar Galaktika szabályai az Arkham Horror világában.

A Sajogi Stefánia-sorozat ötödik, befejező kötete

A hír megjelenése: 2021-11-23
Pásztorok koronája

Hamarosan megjelenik a Sajogi Stefánia-sorozat ötödik, befejező kötete. Már előrendelhető a webboltban. Mint ahogy megrendelhető az előző négy kötet mindegyike. Ez az utolsó kötet ami már az író halála után jelent meg, de ne csüggedjetek azért akad még magyarul meg nem jelent Pratchett könyv.

Absolute War! The Russian Front 1941-45

A hír megjelenése: 2021-11-23
Absolute War! The Russian Front 1941-45

Tokenes, kártyás háborús játék. A két fővel játszható háborús játék új módon eleveníti fel a náci Németország megszálló hadseregei és a Szovjetunió közötti titáni küzdelmet. Ez az új megközelítés gyorsabb és könnyebb játékot kínál – így akár új játékosok is könnyen megismerhetik mind a háborúk, mind pedig a társasok izgalmas világát. Négy gyorsan játszható forgatókönyv és egy kampány áll a játékosok rendelkezésére.

Black Friday helyett

A cikk megjelenése: 2021-11-23
noblackfriday

Azt mindjárt elmeséljük, hogy miért, de a lényeg, hogy idén nem tartunk Black Friday akciót. Viszont, mert mindig van egy “viszont”, van egy állandóan frissülő akciós oldalunk éééés még egy nyereményjátékot is szervezünk Novemberre.

...tovább a részletekhez

Anachrony magyarul két kiegészítővel.

A hír megjelenése: 2021-11-22
Anachrony

A világhírű és népszerű, magyar fejlesztésű Anachrony társasjáték végre magyar nyelven is megérkezett! Egyszerre jött az alapdoboz és mindjárt két kiegészítő is. Vesd bele magad a hatalomért vívott küzdelembe az emberiség jövőjéért ebben az izgalmas, ideológiákkal és időutazással átszőtt stratégiai játékban! Képes leszel biztosítani a túlélést és a te filozófiádat tovább örökíteni?

Kartográfusokból már csak Hősök van.

A hír megjelenése: 2021-11-22
Kartográfusok: Hősök

FRISSÍTÉS: Most kaptuk a hírt a kiadótól, hogy december elején újranyomás várható.
Nálunk és a kiadónál is kifogyott a Kartográfusok. Valamikor a jövő év első negyedévében lesz újranyomás, pontos dátum még nincs. Addig is kapható még a Kartográfusok: Hősök, ezt tudjuk ajánlani helyette.

High Alert. Új pakk a Star Realm kártyajátékhoz.

A hír megjelenése: 2021-11-22
High Alert

Új pakk érlkezett a Star Realm kártyajátékhoz, a High Alert. A Star Realmes egy könnyed, sci-fi témájú pakliépítő játék. Egy kezdő lapkészlettel indultok, melybe újabb és erősebb kártyákat vásároltok, így nagyobb hatalomra téve szert, amivel elpusztíthatjátok az ellenfelet. Kell hozzá egy alappakli és sokmindennel bővíthető. A sorozatot itt megtaláljátok:

Új szerepjáték: Fallout RPG

A hír megjelenése: 2021-11-17
Fallout RPG

Többször végigjátszottad a játékot a gépeden és felmerült benned milyen jó lenne ha ezt a barátokkal együtt továbbfejleszthetnétek egy szerepjátékká? A Rulebook és a Game master tool kit jelent meg először. Plusz kaptunk hozzá kockakészletet is. Reméljük minél hamarabb érkeznek hozzá további könyvek, kiegészítők.

Identity pszichológiai társasjáték

A hír megjelenése: 2021-11-16
Identity

Ahogy minden évben eddig, karácsony előtt, évente egyszer megérkezik az Identity. Ez most sem lesz másként. Akit érdekel a pszichológia, a társas és baráti kapcsolatok azoknak érdemes egyet feltenni az asztalra. "Ez a társasjáték egyedülálló, mert amellett, hogy önismeretet mélyítő, önfejlesztő hatása van, a pszichológiai tudásod is bővíti a háttérmagyarázatok által, a kommunikációs szabályok alkalmazása pedig hozzájárul kommunikációs kultúrád, érzelmi intelligenciád fejlődéséhez. A játék során megnyílsz és közelebb kerülsz a többi játékoshoz, sok-sok mindent megtudsz róluk, és elárulsz magadról olyan dolgokat is, amelyek a mindennapi élet egyszerű érintkezésben talán rejtve maradnának. Ennek következtében kiemelt jelentősége lehet a családi, baráti kapcsolatok erősítésében, ha az Identity-vel játszol."