• 30%
    kedvezmény

Gearworld: The Borderlands

Bontott Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 
0 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények

Az új időkben a világ három részre szakadt. Emberek menekültek a felszínről, hogy a föld alatt, vagy az égben próbáljanak meg tovább élni, míg a hátrahagyottak a felszínen, a két világ közti határvidéken tengették napjaikat. Ám az ég népe most visszatér, hogy tornyokat építtessen a határvidék lakóival, hogy energiával láthassák el repülő városaikat. Vajon ki fog szót érteni a felszínen élő törzsekkel? A válasz rajtatok múlik!

A kietlen felszín
A Borderlands egy remekül eltalált, poszt-apokaliptikus világot tár elénk, ahol erőforrásokat gyűjtögetve kell a létfontosságú energiát szolgáltató tornyokat megépítenünk az ég népének. Akinek először sikerül három tornyot felépítenie, megnyeri a játékot.

Játékterünk Haestus kontinense, az azt körülvevő tenger és szigetek. A kontinens maga területekre van felosztva, egyetlen folyónak, valamint középen egy hatalmas tónak otthont adva. Az egyes területek meghatározott javakat termelhetnek, szenet, aranyat, vasat, lovakat, valamint szintén erőforrásként használható hulladékot. A kitermelt nyersanyagokból építhetünk hidakat, fegyvereket, a győzelemhez szükséges tornyokat, csónakokat a folyóra, hajókat a tengerre és szaporíthatunk lovakat is.

Az erőforrásoknak folynia kell
Az építkezések elsődleges célja, hogy folyamatos utat építsünk ki, ami az ellátmányok, nyersanyagok áramlását segítik elő. Ez létszükséglet, hiszen építkezni csak olyan területen lehet, ami az építéshez szükséges összes nyersanyagot tartalmazza. Annak érdekében, hogy útvonalainkat minél jobban kiépítsük, előbb-utóbb elkerülhetetlenül konfrontálódni fogunk játékostársainkkal. Ha a kevésbé agresszív megoldást választjuk, kereskedői vénánkat is hagyhatjuk érvényesülni a győzelem érdekében.

Az idők változnak
A játék egyik érdekes eleme a dinamikus fázisok jelenléte. Ez azt jelenti, hogy a három kulcsfontosságú fázis – termelés, kereskedelem, áruszállítás – nem lesz feltétlenül végrehajtva minden egyes körben. Ezen fázisok előtt kockával dobunk, 5-ös dobás esetén a fázis kimarad, 6-os esetén pedig az első játékosé a végszó.
Ezt a megoldás a véletlent kevésbé kedvelő, taktikusabb játékosok esetén célszerű házi szabállyal kikerülni, ugyanis sok bosszúságra adhat okot, ha egy-egy jól felépített terv kockadobáson múlik.

Irány az ég!
A Borderlands egy részletgazdag, hangulatos steampunk világban játszódó játék, ahol az egymás közti alkudozásnak, az erőforrás-menedzsmentnek, építkezésnek, harcnak, tervezésnek egyaránt fontos szerepe van. Bár a fentebb említett dinamikus fázis nem mindenkinek fogja elnyerni a tetszését, apró módosítással ez is könnyen orvosolható. Ezek után már semmi sem állhat utunkba, hogy összekössük a földet és az eget, mielőtt más aratja le előlünk a babérokat. Építkezésre fel!

Angol nyelvű szabály

Az 1982-es Borderlands játék újrafeldolgozása.

Hasonló játékok:
- Catan telepesei
-
Leviathans
- Sky Traders

Gearworld: The Borderlands

Szabály a dobozban:Angol
Szerzők: Peter Olotka,
Jack Kittredge,
Bill Eberle
Kiadó: Fantasy Flight Games
Kiadás éve: 2013
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Címkék: Harci, Stratégia (Eurogame),
Nincs más termék ebben a sorozatban.
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat