Shadowrun: Crossfire - Prime Runner Edition

Bontott Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 
0 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Éppen kipróbáláson van

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 3 db
Össz ár: 2970,- Ft
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények

Elérkezett végre a Shadowrun: Crossfire pakliépítős játéknak a felújított verziója, mely új karaktereket, missziókat, helyeket, ellenségeket és szabályokat tartalmaz az elődjéhez képest.

Ismételten veszélyesebbnél veszélyesebb küldetésekben fogjuk találni magunkat, ahogy egy futurisztikus, cyberpunk világban próbálunk megélni és munkákat csinálni, miközben cégek, államok és néha még sárkányok is megkísérelnek a csapatunk útjába állni.

A játék régi verziójának leírása, melyben nincsenek feltüntetve a változások:

A Shadowrun: Crossfire a hasonló nevű, híres szerepjáték társasjáték változata. A Catalyst Game Labs kiadó játéka a szerepjáték őshöz hűen ötvözi a cyberpunk és a fantasy stílusokat, utcai bandákat, kibernetikákat és kellő mennyiségű lőfegyvert adva a világot benépesítő elfek, orkok és hasonló fantasy fajok kezébe. Lássuk milyen érzés egy árnyvadász bőrébe bújni egy kooperatív pakli építős játékban!

Kezdődhet a meló

A játékban közös erővel kell küldetéseket megoldanotok. Minden játékos kap egy-egy karaktert, ami befolyásolja hogy mennyi életerővel, lappal és pénzzel kezd az illető. A karaktered mellé választhatsz egy szerepet is, így kipróbálhatsz minden karaktert mágusként, utcai szamurájként vagy más szerepeket betöltve is. A karakterosztályod meghatározza az alap paklidat, melyet a játék során tovább bővíthetsz. A bővítésként megvehető lapok közül néhány folyamatosan fel van fedve az asztalon, és ha az egyiket megveszi valaki, újat kell felcsapni a helyére a pakliból.
Tűzlabda és gépkarabély
A játék során barátaiddal közösen próbáljátok leküzdeni a játék által felállított küldetést. Minden játékos köre elején ki kell dolgozni egy-egy eseménykártyát is, amik általában a küldetés közben fellépő akadálykártyák hatásait erősítik. Külön érdekesség, hogy ezek az eseménykártyák két hatással rendelkeznek. Az első egy általános hatás, a második pedig akkor lép érvénybe, ha ugyan ilyen eseményből már előkerült valamennyi a játék során. Ez a második hatás általában már sokkal erősebb, mint az első verzió volt, vagyis minél közelebb kerültök a játék végéhez annál nagyobb kutyaszorítóba fogtok kerülni.
Ahhoz, hogy a küldetést sikerre vigyétek sorban le kell győznötök az elétek kerülő akadályokat. Ezek legtöbbször egy vagy több személyt jelentenek, de bizonyos küldetésekben akár sárkányokkal is szembetalálhatjátok magatokat. Az akadályokat sebzések kiosztásával lehet legyőzni. Bizonyos lapokat kézből eldobva sebzést tudtok kiosztani, azonban ez nem mindig elég. A legtöbb akadályba többet is bele kell sebezni, és előfordulhat az is, hogy csak bizonyos fajtájú sebzéssel győzhető le egy-egy kihívás. Ha egy akadályt nem sikerül a kör végéig legyőznötök, akkor az sebzést okozhat a karaktereiteknek.
A megfelelő felszerelés kulcsfontosságú
A megvehető lapok, azon felül, hogy eldobhatóak pénzért amikor vásárolni szeretnél, általában felhasználhatóak sebzésre, sőt gyakran egy vagy több speciális képességgel is rendelkeznek, ami sokszor az egész csapat előnyére válhat. Érdemes némi gyógyító felszerelést vagy varázslatot is szerezni, ugyanis ha a küldetés közben az egyik csapattag meghal, akkor ez az egész csapat bukását jelenti.
Küldetés végrehajtva, lépjetek szintet
A küldetések teljesítésével Karma pontokat kapnak karaktereitek, amikből különböző szakértelmeket vásárolhattok. Ezek a szakértelmek a továbbiakban megmaradnak, vagyis a következő küldetésre úgy indul a karakter, hogy már eleve bizonyos előnyökkel rendelkezik.
Most jön azonban a hideg zuhany, ami valószínűleg sokak számára furcsa lehet: a szakértelmek karakterlapra ragasztható matricák formájában érkeznek. Ez azt is jelenti, hogy ha valaki egyszer végigviszi az első két küldetést, és megkapja az első fejlődéskor járó bónuszt, akkor többé nem fog tudni mást választani az első szakértelem helyett.

Összegzés, ajánlás

A játék összességében nagyon Shadowrun hangulatú. Az illusztrációk igényesek, cyberpunk érzést árasztanak, némi varázslattal megfűszerezve. A mechanika főleg azoknak lesz egyértelmű, akik játszottak már más pakli építős játékkal is, de a kezdőknek sem lehet túl bonyolult. Egyetlen hátrányként a matricázós karakterfejlődést lehetne kiemelni, mivel ez erősen csökkenti az újrajátszhatósági számot.
Éppen ezért, aki nem szereti ha a játékában maradandó változások történnek, az nem feltétlenül lesz elégedett a Shadowrun: Crossfire-el.
Azok a játékosok azonban akik a játék ezen aspektusát képesek elviselni és szeretik a shadowrun univerzumát, azok minden bizonnyal élvezni fogják a játékkal töltött idő minden percét.

Shadowrun: Crossfire - Prime Runner Edition

Szabály a dobozban:Angol
Szerzők: Mike Elliott,
Rob Heinsoo,
Gregory Marques
Kiadó: Catalyst Game Labs
Kiadás éve: 2018
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Címkék: Shadowrun, Típus: Kooperatív, Pakliépítő / Kockaépítő / Zsáképítő,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat