Colossal Arena

Bontott Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 • 5%
  kedvezmény
 • 5%
  kedvezmény
 • webrend/images/termek_large/tarsas_colossalarena2_lrg.jpg
 • 5%
  kedvezmény
 • webrend/images/termek_large/tarsas_colossalarena3_lrg.jpg
 • 5%
  kedvezmény

Tulajdonságok:


Adatok:


Értékelések:

0

A pontok átlaga


0 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft
Reiner Knizia ezen játékában a játszó felek mitikus összecsapásokat élhetnek át, melyeket hatalmas szörnyek vívnak az aréna homokján. A játékosok a mérkőzés alatt fogadhatnak a küzdő  bestiákra, s aki a legpontosabb predikciókat teszi a játék folyamán, végül az lesz a győztes. Lássuk milyen élményeket tartogat az érdeklődők számára az aréna!

Tegyék meg tétjeiket
A játék kezdetén véletlenszerűen ki kell választani a tizenkét lehetséges szörny közül azt a nyolcat, melyek megütköznek az arénában. Minden szörny rendelkezik egy képességgel, ami kissé módosítják az alapszabályokat. Mivel az egyes játékok alkalmával más-más lények harcolnak, a játék változatossága, újrajátszhatósága kellően magas. Ha kiderült mely bestiák fognak megküzdeni, kezdetét veheti a játék.

A játékosok minden körben fogadhatnak három lényre, melyeket esélyesnek látnak a győzelemre. Minden lénynek van tizenegy kártyája, amin 0-11-ig vannak számok, valamint a játékban van tizenegy "néző" (spectator) lap is melyeket bármelyiklényre ki lehet játszani és szintén 0-11 erősséggel rendelkeznek. A nyolc lény lapjait és a tizenegy semleges lapot egy nagy pakliba kell keverni, ez lesz a húzópakli. A játékosok a saját körükben a kezükben lévő kártyák közül lapokat játszhatnak ki a megfelelő lények alá, vagyis a lényekhez különböző értékű számokat rendelnek.

Harcra fel!
Egy lény alá több erőkártya is kerülhet, ezeket egymásra kell pakolni, és mindig csak a legfelső lap értéke számít. Miután minden lény alá került lap, a fordulónak vége, és a legalacsonyabb számmal rendelkező szörny kiesik a harcból. A következő forduló elején ismét lehet fogadni, hogy a maradék lények közül ki kit tart esélyesnek a végső győzelemre. Természetesen a korai fordulók tippjei több győzelmi pontot érnek ha bejönnek, de nyilván az első körben még sokkal nehezebb is megmondani, hogy vajon ki fog  nyerni.

A lények speciális képességeit mindig az a játékos használhatja, aki a legnagyobb összeggel fogadott az adott lényre, s csak olyankor, amikor a lényhez kártyát rendel. A játszma nyertese az lesz, aki az utoljára élve maradó lényre legtöbbször rakott tétet (tehát előnyben van, aki például a győztes lényre fogadott már az első körtől kezdve).

Úriember biztosra nem fogad
A játék fent vázolt mechanikája alapvetően érdekes, és jól működő. Az első körben a fogadások kicsit véletlenszerűnek tűnhetnek, de jobban belegondolva nem azok. Az első körben ugyanis máris eldőlhet, hogy ki tudja majd az egyes lények képességét aktiválni először. Az első körben tehát a fogadás tapasztaltabb játékosoknál nem is kifejezetten arra irányul, hogy melyik lény fog majd nyerni a játék végén, sokkal inkább egyfajta versenyfutásként fogható fel a szörnyek képességéért. A játékban a kézben lévő lapok kezelése, menedzselése központi szerepű, bár a játék előrehaladtával, ahogy a szörnyek fogynak, úgy lesz ennek egyre kisebb szerepe.

Pro és kontra
A játék egyszerű, elég pörgős, és nagyon nagy a játékosok közötti interakció benne, mivel mindenki játszhat ki lapot minden lényre. A szerencse szerepe talán csak a húzópakliból való laphúzásban mutatkozik meg, ami előnyös lehet azok számára akik szeretik az alacsony szerencsefaktorú játékokat.  Hátrányként egy nagyon fontos dolgot kell megemlíteni, mégpedig azt, hogy a játék előrehaladtával a kiesett lények lapjai a húzópakliban maradnak, ami nagyon le tudja csökkenteni az esélyét annak, hogy jó lapot húzzunk.

Kinek ajánljuk?
Elsősorban azok számára lehet kedvező ez a játék, akiket nem zavar, ha a többiek folyton keresztbe tesznek nekik, mivel a játékban nagyon fontos szerepet kap a többiek által befutónak ítélt lény legyengítése utólag kijátszott alacsony értékű kártyákkal. Akik viszont sértődékenyebbek, azoknak nem biztos, hogy megfelelő választás lesz a nagyon magas játékosok közötti (általában negatív) interakció miatt.

Mi van a dobozban?
163 Kártya
1db szabálykönyv
műanyag zsetonok a fogadáshoz

Nincs más termék ebben a sorozatban.

Értékelések

Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, értékeld és oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

A Tarsasjatekok.com kiemelt partnere!