• 5%
  kedvezmény

Fearsome Floors

Bontott Társasjáték - Önálló játék
 5.0
1 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Egy rideg, nyirkos épületben járunk, a rettegés átjárja minden csontunkat, halál félelem lesz úrrá mindenkin ki belép a Rettentő Padlók kastélyába.
 
Zöld haj megalkotta szörnyetegét
Friedmann Friese új, de ezúttal egy kicsit más témájú játékot dobott piacra Fearsome Floors, azaz a “Rettentő Padlók” címmel.
Egy nyirkos rideg környezetben találjátok magatokat. A padlózat csupa vér, csont darabok, maradványok hevernek szerte az épületben. Az Adams Family, valamint  a Frankeinstein környezet maximálisan garantált.
A játék során mindenki egy négy főből álló csapattal rendelkezik, minden csapatot egy cél vezérel. Ki kell jutni erről a rémes helyről. Bizony nincs könnyű dolgotok, hiszen ezen a helyen egy hatalmas éhség vágytól fűtött szörny él, aki üldözőbe veszi a betévedt csapatot, s nem nyugszik míg fel nem fal mindenkit.
 
Futás ahogy a lábatok bírja!
A szörny üldözőbe vett, jobb lesz lelépni. Ott az az oszlop gyorsan mögé, talán nem vesz észre!
Ahogy beléptek máris kapkodjátok a fejeteket, merre fussatok. A teremben oszlopok, csúszós felületek segítenek a szörny elöli meneküléskor. Az oszlopok mögött megbújhattok, a csúszós felületen gyorsan tovább csusszanhattok, így meglóghattok a szörny kezei közül.

Minden játékosnak négy saját korong figurája van, egyik oldalán világos másik oldalán sötét  számozott kép látható.
A számok a lépések számát mutatják. Egyes figurák többet mások kevesebbet léphetnek.
Megfelelő taktikával sikeresen tudtok kitérni. A lépések függőleges illetve vízszintes irányban lehetségesek. Az oszlopok, amik menedéket nyújtanak mozgathatók, így van lehetőségünk bőségesen a taktikára. Lehetünk előnyben, de ha nem vigyázunk a másik pillanatban szorult helyzetbe kerülhetünk.
 
Ha a szörny megindul...
A szörnyünk lépései is adottak. Saját lépés lapkával rendelkezik (ez lehet 5,7,8,10 lépésből álló kártya is), mely megadja mennyit fog lépni. Van két extra lépés kártya is. Ha ezt fordítod fel, a szörny addig megy míg fel nem fal két embert. Az ő célja tehát, hogy mindenkit  felfaljon vagy (az első fordulóban) kikergessen, akit csak meglát.
 
Negatívumok
A szörny figura ugyan erősebb rétegelt papír formából összerakható, de ennek ellenére annyira nem nevezhető masszívnak. Célszerű lett volna a szörnyet egy erősebb (gumi vagy műanyag) anyagból készíteni. Így sikerült. Aki érez magában lelkesedést gyártson magának egy jó szörny figurát hozzá.
 
Pozitívumok
A kivitelezés a témához passzol, nagy táblás felület, átláthatóság, jó anyagok, viszonylag masszívak.
A kétoldalú fa korongok, melyek a csapatokat jelölik igazán ötletesek és színesek, jópofa matricákkal.
 
Vélemény
Összegzésképpen, ez a játék a Friedmann játékok közül talán a legjobban emészthető, laza, ugyanakkor pörgős horror játék.
Friedmann függők lehet, hogy meglepődnek majd ezen a változáson, de könnyed játéknak mindenképpen csak ajánlani tudom.

A magyar szabályt megtalálod a KetaKlub honlapján. 
 

Fearsome Floors

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: Friedemann Friese
Kiadó: Rio Grande Games
Kiadás éve: 2003
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Címkék: Horror, Verseny, Stratégia (Eurogame), Családi,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
1 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nagyon mókás, pörgős, gyorsan megtanulható, szórakoztató, taktikai játék.
  Egy oszlopcsarnokban kell bolyonganotok, melynek a túlsó végén van a kijárat. De nem csak Ti járkáltok, hanem Furunkulus az általatok össze-eszkabált szörny. :) Bambán megy előre, s ha meglát valakit szeme sarkából, elindul felé. Célod kijutni, minél több emberrel.
  Szépen kivitelezett játék, praktikus lapos dobozban. Picit lehetne olcsóbb! Családi vagy akár baráti játéknak is tökéletes. Nem kell sokat agyalni, bár azért nem árt kicsit előre kalkulálni a szörny lépéseit, már ha sikerül! :D

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat