• 10%
    kedvezmény

Abaddon

Bontott Társasjáték - Önálló játék
 
0 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények

Az Abaddon a távoli jövőbe repít Téged és legfeljebb 3 barátodat, hogy egy kietlen bolygó felszínén küzdjetek meg egy ritka kristálybányáért, amiből értékes nyersanyag szerezhető. Irányítsátok linkek (hatalmas lépgetők) seregét, és szerezzétek meg a bánya feletti uralmat bármi áron!

Harc a Feroniumért

A társast Richard Borg tervezte, így néhány dolog ismerősnek tűnhet, ha játszottál már Memoir 44' vagy Battlelore nevű klasszikusokkal. Szerencsére ezúttal nem egy újabb három részre osztott játéktáblás stratégiai játékot kapunk, hanem valami egészen mást. A játékhoz itt is egy nagy, mezőkre felosztott játéktábla jár, valamint egy kampányfüzet, amiben instrukciókat találhattok a különböző küldetések lejátszásához. Seregeitek főleg jókora lépegetőkből állnak majd, de némi űrgyalogság is megjelenik a játékban.

A különböző egységek eltérő statisztikákkal rendelkeznek. Ezek a statisztikák mozgás, támadás és (lényegében) élet értékek. A játék általában bizonyos számú győzelmi pont megszerzésével ér véget. Ezeket a pontokat úgy lehet megszerezni, ha megsebzed vagy elpusztítod az ellenfél egységeit.

Csatára felkészülni...

... A legjobban sajnos úgy lehet, ha gyakorolja az ember a kockákkal való dobást. Minden kör elején dobnotok kell ugyanis öt speciális kockával, ami megmutatja, hogy milyen egységeket tudtok aktiválni. Ezekkel a kockákkal mozgathatóak lépegetők, gyalogosok, de szintén a kockák segítségével húzhatóak fel a speciális fegyverzet kártyák is, melyeket hidd el, minél előbb szeretnél a kezedben tudni. Általában jellemző Borg játékaira, hogy ha nincs szerencséd, az egységeid egyhelyben malmoznak, ez alól sajnos az Abaddon sem kivétel, de aki ismeri a szerző régebbi játékait az már megszokhatta ezt.

Lézertűz és fegyverrendszerek


A harc lebonyolítása viszonylag egyszerű. Minden egység más-más oldalú kockával támadhat. Ha az egyik figurád meglő egy másikat, annak lehetősége van visszalőni. Mind a két modell dob a saját kockájával, plusz kijátszhat speciális fegyver kártyákat a dobás mellé.

Ezek a kártyák általában módosítják a dobást pozitív irányba, de máskor valóban speciális képességeik vannak (például rálátás nélkül is megtámadható vele az ellenfél). Akinek a (kártya által módosított) dobása nagyobb, az megsebzi az ellenfelet. Ezt az egyszerű mechanikát színezi meg, hogy aki 1-et dob a kockájával az kritikus találatot ér el. Ilyenkor az ellenfél egy külön pakliból húz egy effektet, hogy megnézze mi történik az egységével.

Összegzés, ajánlás

A játéktábla szépen kidolgozott, csak úgy mint a figurák. A tereptárgyak sajnos egyáltalán nem változatosak. Három féle van belőlük,és mindegyik 1-1 mezőre helyezhető le, funkciójuk pedig, hogy blokkolják a rálátást. A mechanika nagyon könnyed, ugyanakkor egészen véletlenszerű, így stratégiázni, előre tervezni nem igazán lehet a játékban. Olyan társaságoknak ajánljuk a társast, akiket nem zavar ha a rossz kockadobások miatt megy el egy-egy meccs. Akik szerették Richard Borg régebbi játékait, azoknak ez is minden bizonnyal tetszeni fog.

Mi van a dobozban?

1 játéktábla
1 szabálykönyv
32 figura
26 dobókocka
110 kártya
jelölők és tereptárgy lapkák

Abaddon

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: Richard Borg
Kiadó: Toy Vault, Inc.
Kiadás éve: 2012
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Címkék: Sci-fi, Harci, Stratégia (Eurogame),
Nincs más termék ebben a sorozatban.
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat