• 20%
  kedvezmény

Zombicide

Bontott Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.0
1 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 43*65 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1090,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 43*65 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2180,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények
A zombik buták, lassúak és kiszámíthatóak. Ezekkel azonban semmire sem mész, ha egy szűk utcán találod magad egy bezárt ajtó mellett, miközben mindenhonnan poroszkálnak feléd az élőholtak. Egyetlen esélyed van: a bajtársaid, a többi túlélő, akik szerencsére időben felbukkantak és megtisztították az utcát előtted. Vajon lesz ekkora szerencséd a következő utcán is? Meglátjuk…

Együtt a világvégében
A Zombicide egy kooperatív játék a zombik katasztrófája sújtotta világban. Együtt dolgozva, egymást segítve kell a legjobb túlélőkké válnotok és végrehajtanotok a feladatot. Célotok és a terep mindig más, ahogy az elérhető eszközök és az ellenség is változik. Nézzük, miből is áll egy Zombicide játék.
A játék küldetésalapú, így ki kell választanotok egy feladatot a füzetből. Összesen tíz küldetés áll a rendelkezésetekre a gyakorlómisszió mellett. Ezek szerencsére elég változatosak. Konzervek és víz keresése a város épületeiben, kocsival elmenekülni a fertőzött területről vagy csak egy puszta zombiírtás a kerületben. A kiválasztott feladat szerint összeállítjátok a táblát, felhelyezitek a jelzőket, ajtókat, kocsikat.

A túlélők kapnak egy kezdőfelszerelést. Ez lehet fejsze, serpenyő, a szerencsésebbeknek pisztoly. Maga a karakter is hoznak saját felszerelést, ami a lapján fel van tüntetve. A figurák felhelyezése után kezdődhet is az első kör.
A túlélőknek három akciópontjuk van. Ezeket felhasználhatják mozgásra, támadásra, ajtók kinyitására, szobák átkutatására, a felszerelés átpakolására, autózásra és így tovább. Sok a lehetőség, melyeket jól ki is kell használnotok a túlélés érdekében.

A zombik lassabbak, csupán egy akciópontjuk van. Kivételt a futók jelentik, akik két ponttal gazdálkodnak. Ezt elsősorban támadásra használják fel, de ha nincs elég közel túlélő, úgy közelebb vánszorognak a pontjukért cserébe. Mindig arra mennek, ahol a legközelebbi, látható túlélő van. Ha nem látnak túlélők, akkor a leghangosabb terület felé haladnak. A túlélők különböző cselekedetei (például egy ajtó betörése vagy egy fegyver elsütése) hangot eredményez, ami vonzza az élőhalottakat.
A támadás és mozgás után újabb zombik jelenhetnek meg a táblán. Ehhez fel kell csapnotok egy zombikártyát. Ettől függ, hogy milyen újabb rémségek özönlenek az utcákra.
A játék addig tart, amíg valamelyik oldal nem teljesíti a feladatát. A túlélők feladatai mindig az adott játéktól függenek. A zombiknak egyszerűbb a dolgok: felfalni mindenkit.

Élet-halál harc
A küzdelem élők és holtak között gyakran előfordul. Szerencsére sikerült egy egyszerű, mégis érdekes rendszert kitalálni hozzá.
A túlélő támadásakor dob annyi kockával, amennyit a fegyvere ad. Minden olyan dobása, ami eléri a célszámot, sebzést ad. Annyi sebzést, amennyit a fegyver okoz találatonként. Nézzünk erre egy példát.
A fejsze egy kockát ad. A pontossága négyes, így legalább ennyit kell dobnod a kockáddal a sebzéshez. A kártyán szerepelő sérülés kettő, ami elég egy sima vagy egy kövér zombi elpusztításához.
Némely fegyverből akár kettőt is használhatsz egyszerre. Két pisztollyal például nem egy, hanem két kockával fogsz dobni, így növelve a találati esélyeket.
A zombik máshogy támadnak. Fáradhatatlanok, nehéz elpusztítani őket és csupán fel akarnak falni. Nekik nem kell kocka, minden esetben eltalálják a játékost. A találat után a túlélőnek el kell dobnia egy felszerelési lapját és a helyére egy sérüléskártyát kell helyeznie. Két sérülés a halált jelenti. Sose hagyjátok magatokat bekeríteni! Elég két zombinak elérnie titeket és végetek!

Menekültből mészáros
Ahogy halad előre a játék, úgy lesztek egyre erősebbek, tapasztaltabbak. A feladatok teljesítése és az élőholtak elpusztítása pontokat ad, melyeket gyűjtögetve szintet lépnek a túlélők. Négyes szintig fejlődnek a szereplők, új és új képzettségeket szerezve.
Nézzük Nedet, a hobót. Ned kezdőképessége egy ingyenes keresésakció. Ezt már a játék elején megkapja, ezzel a kezdő szerepet is megszabva. Valószínűleg ő lesz a csapatból az, aki behatol az épületekbe és átkutatja azt.
A második szinten kap egy akciópontot, így már nem három, hanem négy cselekvéssel gazdálkodhat minden körben.
A harmadik és negyedik szint elérésekor választanotok kell egy képességet a felsoroltak közül. Ned harmadik szinten választhat, hogy a távolsági támadásokhoz akar plusz egy kockát, vagy pedig egy ingyenes harci cselekvést szeretne minden körben. A negyedik szinten három közül választhat egyet: plusz egy kocka a harcokban, a harci értékek növelése eggyel, vagy pedig a keménység jellemző, amivel az első őt érő sebzést figyelmen kívül hagyhatja.

A hősök szépen fejlődnek és a játék végére igazán ütőképes csapatot alkotnak majd.
A szintlépésekkel együtt a zombik is erősödnek. Minél magasabb szintű a csapat, annál erősebb zombikártyákat kell felcsapniuk az élőholtak cselekvése után. Ezzel ellensúlyozza a játék a túlélők folytonos fejlődését.

A doboz tartalma
9 játékmező a térképhez, 71 műanyagfigura (6 túlélő és 65 élőhalott több változatban), 6 dobókocka, 4 autójelző, 6 jelző a zombik megjelenéséhez, 1 kijáratjelző, 110 kártya (42 zombilap, 62 felszerelés és 6 sérüléskártya), 6 túlélőlap, valamint a szabálykönyv.

Egy kellemes közös zombiírtás
Az utóbbi években nehéz kitűnni a tömegből ezzel a témával. Kaptunk már The Walking Dead játékot mind sorozat, mind képregény alapján, van itt Eaten By Zombies! és Zombie Dice, a rengeteg kiegészítőt hozó Zombies!!! vagy a ZombieTown, de már a Munchkin is hozza a kötelezőt. Mégis, a Zombicide kimagaslik ezek közül és az utóbbi évek egyik legjobb zombis játéka lett.
A szabályok egyszerűen megtanulhatok és van néhány egyedi, érdekes elem, mint például a zajkeltés, ami igencsak megdobja a hangulatot. A külcsín és a minőség kiváló, a figurák szuperek. Talán a karakterek ábrázolása nem fog mindenkinek tetszeni, de ezen túl lehet lépni.
Ez a játék tényleg kooperatív. Egyedül nem lehet végigjátszani a küldetéseket, legalábbis nem könnyen. Egy rossz kanyar, két zombi elől-hátul és vége is. Itt fedezni kell a másikat, összebeszélni, taktikázni. Itt a túlélés tényleg odafigyelést igényel.
Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki egy jó zombis játékot keres!
Angol nyelvű szabálykönyv
 

Az alapdoboz 10 küldetést tartalmaz, de továbbiakat is találsz a kiadó honlapján.

Zombicide

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: Raphaël Guiton
Kiadó: Cool Mini or Not
Kiadás éve: 2012
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: Zombicide
Címkék: Horror, Zombi, Kooperatív, Ajándék tematikus játékzabálónak, Festhető figurák, Tematikus (Amerigame), Zombicide játékok,
1 értékelés alapján

4.0

A pontok átlaga

 • 0
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Co-op Zombiapokalipszis,

  az első kooperációra épülő kalandjáték amire beruháztam, ennek a játéktípusnak az az egyik első szembeötlő eleme, hogy mindegyiknek elég borsos ára van, ezért is fontolgattam elég sok ideig, hogy melyik legyen az első, és egy pillanatra se bántam meg, hogy ez lett az.

  Az áráért, egy nagyon igényesen kialakított társasjátékot kapunk cserébe, rengeteg részletesen megmintázott zombi és túlélőfigurával akiknek küzdelmét egy első ránézésre bonyolult, de amúgy felettébb egyszerű és rugalmas szabályrendszerrel, amibe bárki, könnyen beletanul, és akár könnyedén ki is lehet egészíteni házi szabályokkal is.

  Másik nagy előnye, a játék változatossága, alig lehet ugyanolyan helyzetekbe botlani még akkor is ha ugyanazt a pályát rakjátok össze (amit akár netről is le tudtok tölteni, vagy kis idő ráfordításával saját magatok szerkeszteni),mivel mindig máshogy hömpölyög be a zombi horda és nem tudjátok mi vár titeket a következő sarkon, ezzel is megadva neki a zombi-horror-atmoszférát.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat