• 20%
  kedvezmény

Gaia Projekt (magyar)

Bontott Társasjáték - Önálló játék
 4.0
1 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1090,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 1090,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Építsd fel galaktikus birodalmadat a nagy sikerű Terra Mystica szellemi nyomdokaiba lépő Gaia Projectben.

A roppant méretű galaxisban értékes nyersanyagokban dúskáló bolygók várják, hogy rettenthetetlen űrutazók megkaparintsák őket. Civilizációd évszázadok óta vágyakozik a csillagok felé, hogy ismeretlen világokat fedezzen fel. Most végre kifejlesztettétek az első lépések megtételéhez szükséges technológiát.
gaia project
Ragaszkodva az alapokhoz, melyek a Terra Mysticát kitörő sikerré tették, a Gaia Project akár négy játékos számára teszi lehetővé, hogy bátran kovácsolja saját galaktikus birodalmát.

Irányíts egyet a tizennégy egyedi frakció közül,foglalj el új bolygókat,növeld a termelésed, fejlessz új technológiákat, és segítsd frakciódat a riválisaid előtt távoli bolygók kolonizálásában. Az új technológiák felfedezésével és kifejlesztésével birodalmad folyamatosan növekszik. Mind rengeteg új lehetőséget biztosítanak számodra, így rajtad áll, hogy minden körben a lehető legnagyobb mértékű növekedést érd el akcióid megfelelő kombinálásával. Végül  a legfejlettebb frakció fogja uralni a galaxist.

Hódításra váró világok

Sosem tudhatod mibe futsz bele miközben a galaxis különböző zugaiban barangolsz. Sok van belőlük,nyersanyaggal teli bolygóból pedig még több. Hogy ezt a változatosságot megfelelően tükrözzük, a Gaia Projectben a táblát a játékosok illesztik össze, hogy minden egyes alkalommal más galaxist teremtsenek melyet felfedezhetnek a játék során.
Ha sikeresen elkészítettünk egy galaxist, rátérhetünk a civilizációnk előremozdítására, és a Terra Mysticához hasonlóan a Gaia Project is bőven biztosít erre lehetőséget. Sok nyersanyagra lesz azonban szükséged, hogy meglátogass és meghódíts bolygókat,így az egyértelmű kezdő lépés, hogy bányákat építesz. Azzal, hogy bányát építesz egy bolygóra megszerzed azt a frakciód számára,és megkezded a nyersanyagok termelését is. Galaktikus birodalmad jövőjének meghatározásában döntő szerepet játszik, hogy milyen módon használod fel ezeket a nyersanyagokat a későbbiek folyamán.
gaia project
Amint birodalmad növekedésnek indul talán továbbfejleszted bányáidat egyéb stratégiai struktúrákká, kutatásokba fektetsz,vagy bolygóid összekötésével federációt hozol létre, hogy nagy területekre terjedjen ki a befolyásod az űrben. A rivális frakciók veled versengve fognak valami hasonlót művelni. Egy bolygó megszerzése a riválisok elől folytonos kihívást fog jelenteni, mivel először az adott planéta nem feltétlen barátságos körülményeivel kell megbirkóznod. Ambícióidnak így határt szab majd, hogy mennyi bolygót tudsz gyorsan a frakciód számára lakhatóvá alakítani. Ahhoz, hogy a frakciód irányítása növekedjen a galaxisban, bölcs döntésekre, és nyersanyagaid praktikus felhasználására lesz szükséged.

Élvonalban

A játék kezdetén frakciód már rendelkezik csodás fejlesztésekkel. Viszonylag könnyedén tudsz bolygók között utazni, és képes vagy a planéták terraformálására is, hogy frakciód számára élhetővé tedd azokat. Ahhoz, hogy a többiek előtt maradj folyton törekedned kell új mérföldkövek elérésére.
A technológiák alkotják frakciód lehetőségeinek gerincét, épp ezért a kutatásokba való befektetések kulcsfontosságúak a sikeredhez. Attól függően, hogy milyen területet kutatsz leginkább, megkönnyítheted a gazdasági problémák megoldását, felgyorsíthatod a tudományos előretörést, vagy akár a bolygók terraformálását is. A játék korai szakaszában tudományos mérföldkövektől függetlenül körülbelül azonos szinten vagytok a riválisokkal, így például a quantum intelligencia kockák segítsége nélkül csak olyan bolygót kolonizálhatsz ami közvetlenül egy már általad kolonizált mellett van. Viszont ha a "Navigáció" fejlesztési területre koncentrálsz, fokozatosan  egyre távolabbi bolygókat is elérsz majd egyre könnyebben.
gaia project
Ahogy hatalmad egyre növekszik és új bolygók kerülnek a látóteredbe, talán felbukkan majd a sok lehetséges világ között egy a rejtélyes transzdim bolygók közül. Ezek a lila planéták a többihez hasonlóan rendelkeznek nyersanyagokkal, azonban nem lehet közvetlenül rájuk építkezni. Ahhoz, hogy elfoglalj egyet, előbb bele kell kezdened egy Gaia Projectbe az átalakításához. A Gaia Project kutatási terület biztosít számodra Gaiaformereket. Amint van a birtokodban egy ilyen nagy erejű masina, már meg is kezdheted a Transdim bolygókat átformáló folyamatot. Egy Gaia Project befejezése hatékony módszer arra, hogy megvessük a lábunkat a galaxisban. Így lesz lehetőségünk a költséges terraformáló procedúra nélkül birtokba venni olyan bolygókat, melyek alapesetben nem lakhatóak frakciónk számára. A Gaia Projectek megkezdése és a kutatásod összpontosítása erre a területre részét képezhetik a galaxis meghódítására irányuló hosszú távú terveidnek.

Gaia Projekt (magyar)

Szabály a dobozban:Magyar
Szerzők: Helge Ostertag,
Jens Drögemüller
Kiadó: Reflexshop Kft.
Kiadás éve: 2018
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Címkék: Sci-fi, Stratégia (Eurogame), Eltérő játékos képességek,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
1 értékelés alapján

4.0

A pontok átlaga

 • 0
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • sziasztok.
  előre leszögezném,hogy sosem játszottam és nem is ismerem a terra mystica-t,csak annyit tudok róla,hogy népszerű.
  azonban ennek a témája is bejött,plusz a leírás is tetszett,így beneveztem rá.nem bántam meg.

  a játék 6 körből áll,ennyi idő alatt kell a lehető legtöbb győzelmi pontot adó dolgokból kihozni amit lehet.6 fejlesztési lehetőség van,szerintem remekül eltalálták.
  rengeteg a kiegészítő mütyür,kicsit talán túltolták.picit lehetett volna egyszerűbb ez a része.maga a játék ha már megvannak a szabályok igazából nem bonyolult,csak oda kell figyelni és ismerni az akciókat.tetszik benne,hogy igazából minden fázisban addig cselekedhetsz amíg csak tudsz és akarsz,de mivel egymás utáni sorrendiség van ezáltal ugye a többiek lépései is hatással lesznek a tiédre is.ez rengeteg mindentől függhet.

  a játék előkészítése szerintem egy rémálom csakúgy,mint elpakolni is.tetszik,hogy van benne randomitás ami alapján taktikázni és számolni kell.ehhez van egy csomó komponens is.én nagyon feleslegesnek éreztem a gaiaformálóból a 3 db-ot,a 6 kör alatt erre szerintem senki sem fog rámenni,hogy specializálódjon...aztán ki tudja,elég sok plusz pont jár a gaia bolygókért.

  az épületek fejlesztése szerintem remek,igen meg kell gondolni mit hová építünk és fejlesztünk.

  az energiaáramlás szerintem kicsit feleslegesen túlbonyolított,de használható.
  a fajokat alapvetően eléggé eltalálták,7 szín van,1 szín fajlapja 2 oldalas,így jön ki a 14 faj (a másik oldalon ugyan ugyanahhoz a színhez tartozó,de más tulajdonságokkal bíró faj található természetesen).

  abszolút nem bántam meg,remek perceket szerez a játék,csak ajánlani tudom.
  ha valaki kevésbé bír koncentrálni és összeszedni a részleteket az mondjuk könnyen elveszhet a dolgokban,mert elég sokmindenre kell figyelni azért.
  ilyen példa a bevétel számlálása kapásból,azt vagy 3-4 helyről szedjük össze :)

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat