• 10%
  kedvezmény
 • 10%
  kedvezmény

A kockahegyen is túl

Bontott Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.3
4 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

A kockahegyen is túl egy családi kalandjáték, amely a Grimm tesvérek varázslatos mesevilágába kalauzol bennünket. Piroska, Hófehérke, Csizmás kandúr, Hüvelyk Matyi, Aranyhaj, a brémai muzsikusok és a többi népszerű mesehős - összesen 9 darab 3D-s figurát tartalmaz a doboz - bőrébe bújva gyűjtünk kalandpontokat küldetések teljesítésével.

Kalandozásunk során ismerős helyeken járva mesebeli barátokkal találkozunk, legendás varázstárgyakat használunk, sőt a főhőseink egyedi képességeire alapozva tervezhetjük meg utunkat. Menetközben történetkártyák segíthetnek rajtunk új feladatok elé állíthatnak vagy átokkal is sújthatnak minket.

Elsőre hasonlít a Magyar népmesék - A társasjátékra, de ez a játék a különleges kockákra épül, melyeket a pályára helyezünk, akár egymás tetejére, ezekkel haladhatunk, vagy akár sarokba szoríthatjuk játékostársunkat. Minden játékosnak 5 darab kockája van, amelyek különleges oldalakkal is rendelkeznek, ezeket használjuk fel minden fordulóban: dobunk velük, és utána egyesével a táblára tesszük, attól függően merre akarunk haladni.

A szabályok egyszerűek és könnyen érthetőek, ezért gyerekekkel is játszható, ugyanakkor a lehetőségek sokszínűsége miatt tapasztaltabb játékosoknak is ajánlott. Lehetőségünk van közösen is megküzdeni a játék nyújtotta kihívásokkal, a szabályban van kooperatív játékmód is.

A kockahegyen is túl

Szabály a dobozban:Magyar
Szerző: Szauer István
Kiadó: Kard és Korona Kft.
Kiadás éve: 2019
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Sorozat: A kockahegyen is túl játékok
Címkék: Fantasy, Kalandjáték, Kockadobás, Akció programozás, Szállítmányozás, Szerepjátszás & szerepek, Szívatás,
1290,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
4 értékelés alapján

4.3

A pontok átlaga

 • 3
 • 0
 • 0
 • 1
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • A kivitelezés remek, minőségi, szép minden. A minik némileg indokolatlanul nagyok, vagy talán azt is mondhatnánk, hogy a tábla túl kicsi a minikhez képest, egy-egy helyszínen két figura sem fér el rendesen, de nem a világ legnagyobb problémája, azért használható, némi lökdösődés után látható minden.
  A játékmenet viszont sajnos eléggé monoton. Nem állíthatnám, hogy a 6 fordul során túl változatos dolgokat kellett volna csinálni. Igen, ez egy családi játék, brutális mennyiségű szerencsével, és ezt el is tudom fogadni, azt viszont már nehezebben, hogy valójában a játék annyiból áll, hogy gyűjtögeted a korongokat, amiket a küldetések alapján pontokra váltasz. Ennyi. Túl kicsiknek nem jó, mert azért szabályból van bőven, és olvasnivaló is akad (ezekben persze lehet segíteni), nagyobbaknak viszont ennél sokkal jobb játékok vannak. Ettől persze a téma szerelmesei, illetve azok, akik nem bánják, ha "családi" játék címszóval jó sok konfliktusba keverednek (eléggé direkt módon, mert kockákat, küldetésekhez szükséges korongokat veszíthetnek a játékosok egymás miatt) tehetnek vele egy próbát.

  Azt azért érdemes figyelembe venni, hogy amennyiben valakinek nincs szerencséje, és több darabban kap egy-egy figurát (mint pl. én), az nem kap cserét. A kiadónak az a javaslata, hogy pillanatragasztóval ragasszam meg. Elég sok játék fordult meg nálam az évek során, és sok-sok hibás példány is, de még sohasem javasolták azt, hogy igen, tudunk a hibáról, azt javasoljuk oldd meg egyedül. Ez van, tanulópénz.

 • Az itt olvasható Szekeres hozzászólás a kiadóval való nézeteltéréseinek és személyeskedéseinek szüleménye, nem a játékot, hanem őt minősíti.
  Véleménye személyes sértettségén alapul, sajnos a Mit játsszunk? blogon végigkísértem a szomorú eseményeket.
  A játék nekem egyik személyes kedvencem. Kitűnő társas.
  Szomorú, hogy egyesek így minősítik személyjellegű problémák miatt.

 • Remek kis családi játék, pontosan annyi interakcióval, amit még el lehet bírni veszekedés nélkül! :) Nálunk heti rendszerességel előkerül.

 • Kiváló játék, kiváló minőségben. Nálunk hamar a legkedveltebb társas lett. Háttérbe szorítva még A Mars Terraformálását is.

  A játékmenet rettentően élvezetes. Nem bonyolult mégis kellően csavaros. És ez a kockalehelyezős mechanika az erdőszellemekkel egyszerűen szuper.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat