• 10%
  kedvezmény
 • 10%
  kedvezmény
 • webrend/images/termek_large/tarsas_tiltottsziget2_lrg.jpg
 • 10%
  kedvezmény
 • webrend/images/termek_large/tarsas_tiltottsziget3_lrg.jpg
 • 10%
  kedvezmény

A Tiltott sziget (Forbidden Island)

Bontott Társasjáték - Önálló játék

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1090,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 1090,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Az elfeledett sziget titka


Ez egy kooperatív játék, melyben meg kell találnotok a négy ereklyét, majd el kell hagynotok a szigetet. A feladat bármennyire is egyszerűnek tűnik, nem lesz az. A szárazföld eleinte lassan, majd nagyon gyorsan süllyed, ahogy telik az idő és csak a tenger vize marad. Sietnetek kell, mielőtt lemerülnek a mélybe a kincsek és odavesztek ti is. Ez a játék a taktikáról és a kalandról szól. A sziget az Ősök szent helye, ahol varázslatos relikviáikat elrejtették a világ elől. Ez a négy mágikus tárgy képes az elemek irányítására, legyen szó tűzről és vízről, földről és levegőről. Ezek megtalálása nem lesz könnyű feladat, ráadásul a szárazföld lassan eltűnik a lábatok alól.

 A kincses sziget


Sosem tudhatjátok, hogy milyen sziget vár rátok a tengeren. Minden egyes kaland más és más lesz, ugyanis véletlenszerűen kell összeállítanotok a szigetet. Csak ez után tudjátok meg, hogy pontosan merre is vannak a keresett tárgyak és honnan indultok ti.
A sziget közel sem biztonságos. Minden körben néhány terület megkezdi merülését, esetleg víz alá is kerül. Ahogy haladtok a játék vége felé, egyre több helyszín kerül veszélybe, így megnehezítve a küldetést. Ha bármelyik kincs elveszett vagy titeket is elnyel a víz, a játéknak vége.

 Kalandorok


Felkészült csapat érkezett a szigetre, melynek tagjait ti irányítjátok. Mindenki egy-egy karakter bőrébe bújik, akik egyedi képességekkel rendelkeznek. A felfedező könnyebben utat tör magának, a búvár 

nehezebben veszik el a tengerben, a küldönc a kincsek gyorsabb megtalálásában nyújt segítséget. A hat karakter mindegyike hasznos választás lesz.
Egymás után következve mindenkinek három-három akcióra van lehetősége. Ebből gazdálkodva kell mozognod, aládúcolnod a süllyedő területeket, valamint kincskártyákat cserélned a társaiddal.

 

Ahhoz, hogy megszerezd valamelyik ereklyét, négy kincskártyát kell összegyűjtened az adott tárgy képével, majd el kell utaznod a rejtekhelyére.
Kincskártyákat a köröd végén kapsz, összesen kettőt. Ahhoz, hogy időben megszerezzétek a négy tárgyat, szükség lesz a csapatjátékra és a kártyák csereberélésére, így mindig figyelnetek kell társaitokra.
Ha sikerült mind a négy varázstárgyat megszereznetek és elrepültök a szigetről, a győzelem a tiétek!

 A doboz tartalma:


58 kártya, 24 szigetlapka, 6 fafigura a kalandoroknak, 4 kincsfigura, 1 vízszintmérő lap és 1 vízszint jelölő klip.

 Irány a sziget!


A Forbidden Island egy szuper kooperatív játék, melynek szabályai könnyen megtanulhatók és félóra alatt lejátszható egy-egy parti. Emiatt ez megfelelő játék lesz két nagyobb társasjáték között, de akár az újoncokat is bevonhatjuk a táblás játékok világába.
Kooperatív játékok gyakori hibája, hogy egy játékos veszi át az irányítást és ő dönt a legtöbb kérdésben. Ez szerencsére nem jellemző a Forbidden Islandre. Mindenkinek megvan a maga helye, könnyen megbeszélhető a taktika anélkül, hogy lenne egy parancsnok a csapatban.

A játék nagyon jól néz ki. Minden lapka grafikája egyedi és szépen lefesti a környezetet, de ami igazán kiemelkedő, azok az ereklyék figurái. Mind a négy aprólékosan kidolgozott, műanyag darab, amikért valóban érdemes veszélybe sodorni magatokat.
Ha esetleg a szigetes téma nem tetszik, akkor érdemes kipróbálni A Tiltott sivatag játékot, amely kisebb-nagyobb változtatásokkal átülteti a kalandot a sivatagba. Ha valami komolyabb, nehezebb, összetettebb játékra váltanátok inkább, akkor a Pandemic jó választás lehet.
Siessetek a szigetre, mielőtt a víz elnyeli az elemek erejét!

 

 


Linkek:


Szabálykönyv
Angol nyelvű szabálykönyv

 

 

 

A Tiltott sziget (Forbidden Island)

Szabály a dobozban:Magyar
Szerző: Matt Leacock
Kiadó: Reflexshop Kft.
Kiadás éve: 2017
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Sorozat: Forbidden játékok
Címkék: Fantasy, Kooperatív, Egyedül is játszható, Kalandjáték, Ajándék társasjátékos padawanoknak, Felfedezés, Családi, Eltérő játékos képességek, Akciópont szétosztás, Lap menedzsment, Moduláris tábla, Szállítmányozás, Szett gyűjtés,
7 értékelés alapján

4.7

A pontok átlaga

 • 5
 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Minőségi, szépen kivitelezett kooperatív játék. Ketten játszottuk, különböző szinteken; így is nagy élményt nyújtott. Mivel könnyen megtanulhatóak a szabályok és a játék menete, így kezdő társasjátékosoknak bátran ajánlom. Egy-egy kör gyorsan lejátszható. A logika, a lépések előzetes megbeszélése mellett a szerencsének is nagy szerepe van.

 • Nem tudnék rosszat írni. Nálunk ez a játék indította el a társasjáték őrületet. Itt vált világossá, hogy a Gazdálkodj okosan után is van élet. KÖTELEZŐ darab!

 • Közeli ismerős ajánlására szereztem be, mert előtte a kooperatív játékok fogalma nem igazán szerepelt a szótáramban. Azóta kötelező darabja lett minden egyes társasos alkalmunknak. Nagyon tetszik, hogy rengeteg féleképpen lehet elveszíteni a játékot, viszont megnyerni csak egy féleképpen lehet! Néhol már-már szerepjátékos elemek is felbukkanak benne!

 • Egyik legjobb kooperatív játék (és Mensa Select). Ajánlom a sorozat többi darabját is (Tiltott Sivatag, Tiltott Fellegek). Pandemic szerzője csinálta ezeket.

 • A játék a kooperációs játékok közé tartozik, amelyekből méltánytalanul kevés van a piacon. Szabálya egyszerű, gyorsan megérthető.
  6 éves gyerekek is könnyen megértik a játékszabályt, jó alapja lehet egy családi társasozásnak.
  A sziget formáját egyébként magunk is variálhatjuk, így nehezebb, több kihívást jelentő játékot kreálhatunk.
  A karakterek tulajdonságai lehetnének kiegyensúlyozottabbak, de végül is nem jelent problémát.

  Egyébként iPad-re is kapható a játék (eléggé jó adaptáció), illetve létezik egy "nagytestvére" a Forbidden desert, azt is érdemes kipróbálni.

 • Ez volt az első kooperatív játék amit kipróbáltunk, és nagyon tetszett az egész társaságnak. A játékmenet gyorsan felpörög, izgalmas, és minden karakter hasznos, élvezetes. A fordulók 15-30 perc alatt lezajlottak, és nehezünkre esett abbahagyni.

  Az "újonc" szintet elsőre sikerült teljesítenünk, de a kettővel feljebb lévő "elit" szinttel már meggyűlt a bajunk, és csak többedik próbálkozásra sikerült ezt és a "legendás" szintet sikerrel venni.

  A területkártyák sokféle kihelyezési lehetősége, illetve a szerepek változatos összetétele biztosítja, hogy ne váljon a játék unalmassá.

  Külön pozitívum, hogy gyerekeknek is érdekes, játszható, amellett, hogy a felnőttek sem fogják unni. Csak ajánlani tudom!

 • A játék nagyon jó, szépek a képek, igényes a fémdoboz. Egy pontot vonnék le azért mert a kártya nagyon puha, félek könnyen sérül.

  Eddig még csak a gyerekekkel játszottam, először a 8 évessel, majd csatlakozott a 7 és az 5 éves is. Nagyon élvezik, és egyre jobban értik a szabályokat. Így a 4. játék környékén egyre kevésbé kell irányítanom (szabályok betartása), megy a játék magától.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat