• 5%
  kedvezmény

Pesti Srácok

Bontott Társasjáték - Önálló játék
 5.0
4 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Emlékezzünk közösen az '56-os forradalom hőseire!

Október 23-án elődeink szembeszálltak a hatalommal egy jobb jövő reményében. Emlékezzünk róluk méltó módon idén, az 1956-os forradalom hatvanadik évfordulóján!

Szállj szembe az ÁVH-val, győzzön a szabadság!

A Pesti srácok egy különleges kooperatív társasjáték a Kard és Korona kiadótól, akiknek a már tőlük megszokott magyar témájú társasjátékokba ismét sikerült új színt hozniuk. A Pesti srácok azonban nem csak témájában különleges: a valódi eseményeket megelevenítő játék ugyanis valódi, a forradalom idején készült fotókkal van kiegészítve. A játék a Days Of Ire klasszikus társasjáték szabályain alapul. Három játékmódban játszhatunk:

 • Szembenálló (2-4 játékos, 60-90 perc, 12 éves kortól)
  Ebben a játékmódban három fél áll egymással szemben: a szovjetek, a forradalmárok és az ÁVH. A játék menete október 23-án kezdődik és október 29-ig tart. Ezen napok alatt különböző események befolyásolják a történéseket, amiből a cél a lehető legkedvezőbb végkimenetelt kihozni.
 • Bajtárs (1-4 játékos, 50-70 perc, 10 éves kortól)
  A Bajtárs módban a forradalmárok és az ÁVH küzd meg egymással. Minden egyes kör elején van egy Krónika fázis, ahol nemzetközi támogatásról, új hírekről és eseményekről hallhatunk, amelyek befolyásolják a forradalom kimenetelét. Csak úgy, mint az előző módban, a játék itt is október 23-ától 29-ig tart.
 • Felkelő (2-4 játékos, 30 perc, 8 éves kortól)
  A Felkelő mód gyakorlatilag a Bajtárs mód egyszerűsített változata azok számára, akik most ismerkednek meg a játékkal. Közösen küzdve céljuk, hogy győzzön a forradalom, azonban itt a nemzetközi eseményekkel nem kell számolniuk.

Tedd emlékezetessé az évfordulót és nyerj igazi belátást az 1956-os forradalom történéseibe! Rendeld meg most!

Pesti Srácok

Szabály a dobozban:Magyar
Szerzők: Vincze Mihály,
Turczi Dávid,
Nimmerfroh Katalin
Kiadó: Kard és Korona Kft.
Kiadás éve: 2016
Szükséges nyelvismeret: Magyar
Címkék: Történelmi, Kooperatív,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
4 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 4
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • A játék a Budapesten 1956. október 23-29. között történt főbb események segítségével állít pátoszmentes emléket az 1956-os forradalom és szabadságharc történetének. A forradalmároknak a forradalomhoz köthető eseményeket (pl. Sztálin-szobor ledöntése, vörös csillagok leverése az épületekről, sebesültek kórházba szállítása stb.) kell megoldjanak a rendelkezésükre álló hat erőforrás (pl. információ, Molotov-koktél, lőszer, segélycsomag) segítségével.

  Mind a "Bajtárs", mind a "Szembenálló" mód többszöri kipróbálásának tapasztalata, hogy a forradalmárok akkor vehetik fel sikeresen a harcot a szovjetekkel és az ÁVH-val szemben, ha köreiket előre, és alaposan tervezik meg -- ehhez viszont egymással szorosan kell együttműködjenek. A játék nehézsége mellett visszatérő érzésünk volt az, hogy mindezek ellenére a forradalmárok megnyerhetik a játékot, s ahogy a körök egymás után következnek, a játékban lévő segítő karakterek bevonásával egyre inkább növekszik az a (")tömeg("), amely a budapesti utcákon októberben ott volt. Ajánlom a játékot azoknak, akik szeretik a történelmi-stratégiai vonalat, kedvelik azokat a játékokat, ahol a dobásos szerencsefaktor alacsony (két olyan akció van, amelyet kockadobással kell eldönteni), s ahol a győzelem előfeltétele a játékosok egymással való együttműködésének mikéntje.

  A komponensek minősége nagyon jó; külön öröm, hogy a három szabálykönyvben a forradalomról szóló szövegek, a kártyákon lévő események leírásai is helyet kaptak.

 • Pesti srácok 5/5
  Először bonyolultnak tűnt, de amúgy kb 5 fajta akcióból választhatsz, úgyhogy a játék 3. napjára, azaz a játékban a 3. körben, mivel a játék 7 körből áll, megtanulod, hogy mit tudsz csinálni.
  A játékélményt csak dicsérni tudom, bevallom, jólesik magyarként megverni a szovjeteket, cimborám viszont szeret offenzívát indítani ellenünk, amire a játék lehetőséget ad, mivel a 3. játékmódban a szovjet parancsnokot egy játékos alakítja. Az is egy érdekes megoldás, ezúton gratulálunk a készítőnek, bár mindenkinek azt ajánlom előbb az 1. játékmóddal kezdje, mert az egyszerűbb.
  Mi, ahányszor játszottunk éppenhogy le tudtuk verni a szovjeteket, mert amúgy nem egy egyszerű dolog, de legalább van benne kihívás, nem egy gagyi játék. A szabály engedélyt ad arra is, hogy könnyítsük, vagy nehezítsük a játékot, de erre sincs nagyon szükség, mivel, alapvetően az idővel és a forrásokkal (vagyis azok hiányával) küzdünk, ami pedig teljesen véletlen, ezért a sokadik játék is ugyanolyan nehéz, ugyanolyan izgalmas és ugyanolyan elveszíthető, vagy megnyerhető.
  Ajánlom mindenkinek! 5/5

 • Hú végre egy játék ezzel a témával kapcsolatban! Meglepően hiteles és megnyerő a kidolgozás. Ezzel akár még tanítani is lehetne a témát és az iskolások még élveznék is! :)

 • Kiváló játék! Gyerekekkel (8 és 10 éves), csak úgy mint felnőttekkel is kipróbáltam. Kooperatív és csak együttműködéssel lehet közösen nyerni vagy veszíteni. A szerencsének inkább csak játék szinten van szerepe, a résztvevők szempontjából kevésbé.
  A szabálykönyv alapján egy kicsit bonyolultnak tűnik, de egy-két játék lejátszása után jól kibontakozik a játék lényege. Érdemes utána is még egyszer-kétszer elolvasni a szabályt, és akkor világossá válik. Utána viszont tartalmas kikapcsolódás hosszú távra.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat