Én, a robot

Antikvár Könyv
 
0 értékelés
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények
Asimovnak ez a könyve – a szerzőt nyilván nem kell bemutatni – a legkorábbiak közül való. Főhőse Dr. Susan Calvin, aki a magánéletében ugyan nem túl sikeres – csúnyácska, és az emberekkel szemben is bizalmatlan –, ám a szakmájában, a robotpszichológiában kétségbe vonhatatlan tekintély. Susant a robotlelkek érdeklik, s nyugdíjba vonulása előtt, 2058-ban felelevenít néhány izgalmas epizódot az Amerikai Robot- és Gépember Rt. alkalmazottjaként eltöltött ötven évéből – ezekből az epizódokból, sztorikból áll össze a könyv. Olvashatunk benne sértett önérzetű, az emberek állítólagos felsőbbrendűsége ellen lázadó (s ezért az eszükön túljárni kívánó) robotról; önnön létére reflektálni tudó gépemberről, aki előbb Descartes tanainak hívévé szegődik, majd pedig egy robot-isten prófétájának képzeli magát; de az emberek gondolataiban olvasni képes (és ezzel jókora kalamajkát kavaró) csodamasináról is. A robotlelkek persze jóval egyszerűbbek, mint az emberiek, működésük mindössze három erkölcsi törvényre dedukálható – éppen ennek az egyszerűségnek és áttekinthetőségnek köszönhető a Dr. Calvin által nyújtott esetleírások szellemitorna-jellege. A pszichológusnő ugyanis nem is annyira motivációk után nyomoz, hanem sokkal inkább logikai feladványokkal küzd meg: a megoldás minden esetben elérhető pusztán a három törvény újszerű átgondolása révén. Matematikusoknak, logikai feladatok szerelmeseinek éppen ideális olvasmány – és persze mindazoknak, akiket érdekel, hogy milyennek képzelték az előttünk álló fél évszázadot jó hatvan évvel ezelőtt.

Én, a robot

Szerző: Asimov, Isaac
Kiadó: Móra
Kiadás éve: 1991
Címkék: Sci-fi, Antológia,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat