Elfenland (magyar)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 
0 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények

 

Tündeföldön a felnőtté válás kapujában izgalmas próbát kell teljesíteniük a jelölteknek: a rendelkezésükre álló közlekedési eszközöket felhasználva a vidék minél több és több városát be kell járniuk, ha sikerrel akarják venni a próbatételt.

Sárkány, malac, unikornis

A játékot az nyeri, aki a negyedik kör végére a legtöbb városba látogatott el. A játéktábla ennek megfelelően természetesen Elfenland (Tündeföld) térképét ábrázolja. Megtaláljuk rajta a városokat, utakat, folyókat, tavakat, melyek mind-mind a közlekedés lehetséges alternatíváit szolgálják.
A játékban hét féle közlekedési eszközt (sárkány, unikornis, óriásmalac, hajó, troll szekér, „tündecikli”, varázsfelhő), valamint ötféle terepet (erdő, mező, sivatag, hegy, folyó) találunk. A játék érdekessége abból fakad, hogy a különböző eszközök kizárólag meghatározott terepeken közlekedhetnek, ennek függvényében kell megtalálnunk a megfelelő és legjobb útvonalat a meglátogatandó városokhoz.
Ahhoz, hogy ezt meg tudjuk tenni, rendelkezésünkre áll a különböző közlekedési eszközöket felvonultató kártyapakli, valamint a szintén ezeket tartalmazó tokenek, melyekből minden körben húzunk újakat. Ahhoz, hogy egy-egy, a térképen szereplő út használható legyen, rá kell, hogy helyezzünk egy neki megfelelő közlekedési eszközt jelző tokent. Miután ezt minden játékos megtette, az így elérhetővé vált utakat tudjuk az adott körben használni, mégpedig úgy, hogy kezünkből elhasználunk hozzá egy (néhány esetben kettő), az adott úthoz rendelt közlekedési eszköznek megfelelő kártyát. 

Ezen felül játékonként egyszer egy-egy útra letehetünk akadályt is, mely eggyel növeli az úthasználathoz szükséges kártyák számát, így borsot törhetünk játékostársaink orra alá. Ha épp nincs megfelelő kártya a kezünkben, akkor sem kell megijedni: három lapért cserébe bármely aktív útvonalat használhatjuk.

Vélemény

Az Elfenland könnyed társasjáték, témája, megjelenése alapján főként a fiatalabb korosztálynak, családi játéknak tökéletes. Az győzelemhez vezető út megtervezése gondolkodást, néhány esetben taktikázást igényel, a lapok és tokenek véletlenszerűsége pedig minden alkalommal más és más helyzetet eredményez, így nem válik egyhamar unalmassá a játék. Gyakorlottabb játékosok pedig opcionális szabállyal is játszhatnak, mely megnehezíti a teendőket, ugyanis ez esetben előre meg van határozva, hogy az egyes játékosok mely városban kell, hogy befejezzék zarándoklatukat..

Elfenland (magyar)

Szabály a dobozban:Magyar, Angol, Német
Szerző: Alan R. Moon
Kiadó: Piatnik
Kiadás éve: 2013
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Címkék: Fantasy, Spiel des Jahres nyertes, Családi,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat