Escape: The Curse of the Temple (magyar)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.0
2 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Az Escape: Curse of the Temple játék, egy igazi Indiana Jones hangulatú társas. A játékosok csapatban játszanak, igyekeznek kiutat találni a veszélyes templomból, mielőtt egy elszabadult átok a fejükre döntené az egészet. Feszült tempó, izgalom és veszélyek várnak a játékosokra egy szép kivitelezésű kooperatív rendszerben. Kell ennél több? Lássuk!

Versenyfutás a… templommal

A játék talán legegyedibb tulajdonsága, hogy jár hozzá egy 10 perc hosszú zeneszám, amit játék közben kell hallgatni. Ez a zene egyben meghatározza a játék hosszát is, amint a zene lejár, a templom rászakad a játékosokra. Ez igen feszült helyzetet teremt, mindent nagyon gyorsan kell csinálni a játékban. Gyorsan kell dobni, lépni, új pályaelemeket játékba hozni, és így tovább.

Keresd a kiutat!

A játékbeli cselekedeteinket alapvetően kockadobások határozzák meg. A kockákon különböző szimbólumok találhatóak. Az egyik legfontosabb a fekete maszk, ami újradobásokat enged a játékosnak, viszont magával a fekete maszkkal nem lehet mozogni, vagy más cselekedetet végrehajtani. Ez akkor jöhet jól, ha egy fajta akciót nagyon szeretnénk végrehajtani, és esetleg nem sikerül elsőre kidobni. A kockán szereplő többi szimbólum leginkább a mozgást segíti. Egyik pálya lapkáról a másikra ugyanis csak akkor mozoghatunk át, ha dobtunk olyan szimbólumokat amik a cél lapkán szerepelnek.

Útvesztő a templomban

Az újabb pálya lapkák játékba hozásához is rendelkeznünk kell bizonyos szimbólumokkal, amiket felhasználva húzhatunk egy új lapkát a kupacból, és játékba hozhatjuk. Így a templom termeit egyre inkább felderítve, minden játékos igyekezhet megtalálni a szabadba vezető utat. Nem elég azonban megtalálni a szabadba vezető termet, ennek ajtaját bonyolult zárszerkezet védi. Az ajtót akkor nyithatjuk ki, ha annyi kulcsszimbólumot dobunk, ahány felhasználatlan kristály van a játékban.


Helyezd a kristályokat a helyükre, és megtörik az átok

Kalandos útjuk során a játékosok találhatnak olyan termeket, amiben kristályokat helyezhetnek el. Ehhez ismét kockával kell dobniuk, és megfelelő szimbólumokat dobva felhasználhatnak a készletből egy kristályt, így csökkentve a későbbi kijutáshoz szükséges dobás célszámát.

Időzítés és átkok

A játék számos egyéb, hangulatos elemmel is meg van spékelve. Például a zenében bizonyos időközönként gong szó jelzi, ha a játékosoknak vissza kell rohanniuk a kezdő mezőre, s ha ezt nem tudják megtenni kockákat veszítenek. Az alapjáték egy kiegészítő szabályt is tartalmaz, amivel maguk az átkok öltenek testet, ha egy-egy játékos átkozott szobába lép. Az ilyen átkok általában a dobásokra, vagy mozgásunkra vannak hatással, egy a közös bennük, mindegyik minimum zavaró, de leginkább horribilis hatással van a játékosokra.

Kijuttok élve az átkozott templomból?

Ha egy játékos kijut a templomból, az még koránt sem jelent győzelmet. Ha ugyanis a csapatnak akár egyetlen tagja is bent ragad, amikor a templom összedől, akkor az egész csapat elszenvedi a vereséget. Azonban a készítők előrelátóan írtak a játékhoz olyan szabályokat is, amivel egymáson segíthetünk, kockákat dobathatunk újra a csapattársakkal, ezáltal akár az életüket is megmenthetjük.

Összegzés és ajánlás

A játék elég egyszerű, nagyon egyedi, és rettentően gyors. Annak ellenére, hogy a kockadobásokon kívül mást nem igen kell benne csinálni, szórakoztató, és a zene, valamint az idő pergése megadja a játék menekülős hangulatát. Egyszerűsége miatt a fiatalabb korosztály is örömét lelheti benne, de az idősebbek sem feltétlenül fogják túl gyerekesnek érezni. Ha másért nem is, az egyedi játékélményért mindenképpen megéri kipróbálni!

Mi van a dobozban?

 • 6 fő terem lapka
 • 13 alap teremlapka
 • 25 egyedi kocka
 • 5 fa karakterbábu
 • 5 karakter jelölő
 • 25 kristálykő
 • 1 kristály készlet lapka
 • 1 zeneszám CD
 • 13 átkok és kincsek teremlapka
 • 14 átok kártya
 • 13 kincs kártya
 • Szabálykönyv

 • Magyar nyelvű szabály 

  Escape: The Curse of the Temple (magyar)

  Szabály a dobozban:Magyar
  Szerző: Kristian Amundsen Østby
  Kiadó: Piatnik
  Kiadás éve: 2013
  Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
  Sorozat: Escape: The Curse of the Temple
  Címkék: Kooperatív, Rövid játék, Könnyű játék, Realtime - Valósidejű játék,
  2 értékelés alapján

  4.0

  A pontok átlaga

  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  Írd meg a véleményedet
  Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
  • (1-10 között)
   előkészület: 7
   tanulhatóság: 9
   játékos spektrum: 9
   interakció: 10
   játékmenet: 4
   megjelenés: 8
   hangulat: 9
   ár/érték: 8
   szavatosság: 6

   átlag: 7,8
   személyes összkép: 7

   Pozitívumok: nagyon könnyen tanulható; bárkivel játszható; gyors játék; erős hangulat

   Negatívum: játékmenet egyszerű, és nem túl érdekes; ugyanaz a csoport nem fogja sokszor újrajátszani

  • Ilyen pörgős társassal még sosem játszottam, mint ez. Sejtettük, hogy az lesz, mivel 10 perce van az embernek arra, hogy kijusson a templomból. A szabály elolvasása után úgy voltunk vele, hogy szinte esélytelen lesz kijutni mindenkinek időben, de tévedtünk, mert egy jó stratégiát követve (és egy kis szerencsével), bőven ki lehet jutni mielőtt az egész a fejedre szakadna. A játék nagy előnye, hogy egyedinek mondható, főleg ezzel a CD hallgatós dologgal. Megadja a hangulatot hozzá, és még pörgősebbé teszi. Ötletes volt, ez mindenkinek tetszett. A hátránya a társasnak, hogy mivel egy-egy játék 10-15 perc alatt lezajlik, elég sokszor újra lehet játszani, ami önmagában nem baj, viszont a 20. játék után már kicsit kezdtük unni.

   Ekkor vettük elő a kiegészítőjét, ami járt hozzá alapból. Ez bőven megkavarja a dolgokat, és nehezebbé teszi (de nem lehetetlenné). Sajnáltuk, hogy itt már a homokórát kell figyelni, nem pedig a CD-ről szólnak a hangok és figyelmeztetések. Mi megoldottuk azzal, hogy betettük az Indiana Jones zenéjét, ami teljesen illett ehhez a játékhoz. A vicc az, hogy csak akkor tudtunk kijutni, amikor a zene szólt, amelyik játéknál nem kapcsoltuk be, akkor benn ragadtunk.

   Összegezve jópofa játék ez, mert ötletes, és az idő/játékmenet jól ki van találva. Sok mindenre kell figyelni, főleg a kiegészítőjében, de ha belejön az ember, akkor nagyon tudja élvezni. Viszont egy idő után tényleg bele lehet unni, így nem csoda, hogy több kiegészítőt is csináltak hozzá. Bár sokallom az árukat.

  Szállítás bárhová

  Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

  Rendelés telefonon vagy neten

  Bármikor lemondhatod

  Fizetési lehetőségek

  Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

  60 napig teljes áron

  Beszámítjuk bontatlan játékodat