Zombicide Season 2 - Prison Outbreak

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 5.0
2 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 43*65 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1090,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 43*65 mm Premium (100 db-os) 2 db
Össz ár: 2180,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények
Élőholtak mindenütt. Ellepték az egész várost. Alig vagyunk páran, akik túléltük, de fogytán vannak a tartalékaink: nincs több élelem és alig maradt lőszerünk. Az egyetlen reményünk a börtön, amelyre nemrég bukkantunk. Azelőtt nem gondoltam volna, hogy önként betenném oda a lábam, mégis, most úgy tűnik, az maga a földi paradicsom. Az egyetlen reményünk. Az erős ajtók, melyek fogvatartották a rabokat, majd kinntartják az ellenséget. Ott majd lesz élelem, áramfejlesztő, fegyver, lőszer... ami csak kell. Ha sikerül kipucolni a helyet, biztonságban leszünk... legalábbis, amíg el nem fogy az étel. Ahárhogy is, oda kell mennünk.

A Zombicide Season 2: Prison outbreak egy kooperatív taktikai zombiölős társasjáték. Egy posztapokaliptikus világban maroknyi túlélő küzd az utánuk poroszkáló zombik hadával. A játékban különböző küldetéseket (10 plusz a bevezető küldetés) kell végrahajtani, anélkül, hogy a játékosok mindegyike elpusztulna.

A játékmenet

A küldetések egymásra épülnek: be kell törni a börtönbe, megszerezni a börtön térképét, aktiválni a biztonsági rendszert, élelmet szerezni stb. A játékosok minden körben 3-3 cselekvést hajthatnak végre (később majd többet is), ezután a zombik hajtják végre automatikus cselekvéseiket, majd a kör végén újabb zombik élednek a kijelölt sikátorokban, az újonnan felfedezett szobákban, vagy bújnak elő a csatornákból a csatornafedelek alól. Az élőholtak mozgása kiszámítható, azonban a számuk egyre növekszik, és elég pár meggondolatlan cselekvés, és könnyen kudarcba fulladhat a küldetés.

Ne csapj zajt! Vagy mégis?

A zombik többnyire hallás alapján tájékozódnak, ezért ajánlatos minél kevesebb zajt csapni, ha el akarjuk kerülni őket. Zajforrás lehet egy ajtó hangos kinyitása, lőfegyver használata, de maguk a játékosok is önálló zajforrásnak számítanak. A zajkeltés azonban a túlélők javára is fordítható, ha az a célunk, hogy elcsaljuk a zombikat (akár életünk árán is), amíg a társunk befejezi a küldetést, vagy amíg a börtön biztonsági berendezéseit aktiválva csapdába zár egy-egy erősebb példányt.

Az élőholtak

A zombik ösztönösen arrafelé mennek, ahol túlélőt látnak, ha ilyen nincs, akkor a leghangosabb szoba felé. Útjukat mindig abba az irányba veszik, amely a legrövidebb, azonban a zárt ajtókon nem tudnak áthatolni. Ezt kihasználva zsákutcába lehet őket vezetni, azonban ha két egyforma útvonal is vezet a zombik célja felé, kettéválnak, és az osztódás könnyen vezethet az élőholtak számának emelkedéséhez. Az osztódáskor ugyanis egyforma számú zombi marad mindkét csapatban: azaz páratlan számú élőhalott esetén ki kell egészíteni a pályán tartózkodókat.

A leggyengébb zombi, amiből a legtöbb lesz a játékban, a sima Sétáló (Walker). A gyorsabb váltózatát Futónak (Runner) hívják, neki minden körben két akciója van. Nehezebb ellenfélnek számít az úgynevezett Dagi (Fatty) zombi, aki minden esetben két Sétáló társaságában éled fel, ám a legkeményebb dió a két lábon járó Undor (Abomination) lesz, amelyet csak a legnagyobb erejű fegyverekkel lehet elpusztítani. A börtön korábbi fogvatartottai közül néhányan a túlvilági életükben is magukban hordozzák korábbi sérelmeik okozta mérhetetlen haragjukat, s vastag csontpáncélt növesztettek magukra, aminek következtében csak közelharci (vagy a legnagyobb pusztítóerejű ritka távolsági) fegyverrel lehet őket megsebezni, rést keresve a vértezetükön: ők a Dühödt (Berserker) zombik, amelyek a korábbi négy típus mindegyik változatában léteznek. Összesen tehát nyolcféle élőhalottal találkozhatunk. Ráadásul a figurák még azonos fajtán belül is többféle kinézetűek: a nyolc zombitípushoz összesen 17 féle figurát találunk a dobozban, együttesen 78(!) darabot.

Ne légy önző, hagyj nekünk is!

Ahogy egyre több zombit küldünk át végleg a túlvilágra egyre több tapasztalati pontot szerzünk, ami egyre több cselekvést tesz lehetővé körönként, illetve egyéb képesség birtokosává is tehet bennünket. Egy cselekvést felhasználhatunk mozgásra, tárgyak keresésére, ajtó kinyitására, felszerelkezésre, tárgycserére a társunkkal, harcra, autóvezetésre vagy be- és kiszállásra, szándékos zajkeltésre vagy küldetési tárgy illetve kapcsoló aktiválására. A plusz cselekvés mellett azonban van hátulütője is a túl sok ölésnek: minél több tapasztalati pontja van a legeredményesebb játékosnak, annál több és annál erősebb zombik kelnek életre a körök végén. Ezért fontos, hogy a játékosok igyekezzenek egyenlő arányban darálni az élőholtakat.

Óvatosan lövöldözz, óvatosan vezess!

Bár a zombik nem túl okosak, szemtől szemben igen rafináltan védekeznek a lőfegyverek ellen. Ha ugyanabban a helyiségben tartózkodnak a társaid, mint az ellenség, a zombik maguk elé rántják őket, így a lövések elsőként a barátaidat érik. Ráadásul az élőholtak ösztönösen védik az erősebb egyedeket, így a gyengébb zombik előreugranak, hogy feláldozzák magukat. Legokosabb tehát, ha olyan szobában lövöldözünk, ahol nincsenek túlélők (szerencsére bizonyos általad készített eszközökkel pl. távcsöves puskával vagy speciális képességgel lehetőségünk van arra, hogy pontosan azt a zombit találjuk el, amelyiket szeretnénk, ugyanúgy, mint közelharci fegyverekkel). Ugyanez vonatkozik az autóvezetésre is: ha nem vagy körültekintő, könnyen elütheted a bajtársaidat anélkül, hogy csökkentenéd ellenségeid számát.

Holtak a holtak ellen

Újítás a játék első részéhez képest, hogy elesett bajtársainkat nem kell nélkülöznünk: bárki, aki megölnek a zombik, élőhalott (Zombivor) formában térnek vissza. A feltámadt hős valamilyen furcsa okból megőrzött egy darabot az emberségéből, így nem fordul korábbi társai ellen, sőt, erősebb lesz, mint azelőtt. Természetesen a zombi-hős sem elpusztíthatatlan, így ha ismét megölik az élőholtak, nem támad fel többé. Az újraéledés egyéb változásokkal is jár: a korábban megszerzett képességeid kissé módosulnak, és korábbi külsőd helyett cafatokban lógó arcú élőhalott leszel, amelyet mind a karakterlapon, mind egy teljes figurakészletben megjelenítettek a játék készítői.

Újdonság az első részhez (Zombicide) képest:
 - Berserker zombik: csak közelharci fegyverrel pusztítható el
 - Őrtorony: segítségével messzebbre lőhetünk
 - Zombivor mode: a megölt játékosok zombiként élednek fel
 - Biztonsági kapuk és kapcsolók: lezárják a pálya egy részét, és új pályarészt nyitnak meg
 - Bizonyos zombi-éledő helyek csak a játék későbbi részében lépnek működésbe
 - ... és sok sok új fegyver

A doboz tartalma:
 - 9 db kétoldalú játékmező
 - 12 db játékos-figura (6 ember és élőhalott változataik)
 - 6 db kétoldalú karakterlap és tapasztalati pont jelölő
 - 78 db zombi figura
 - 149 db játékkártya (fegyver, sebzés és zombi-élesztő kártyák)
 - 110 db jelölő (zombi éledőhely, kapcsolók, ajtók, biztonsági kapuk, őrtörnyok, zajforrás-jelzők, autók, küldetési tárgyak stb.)
 - 6 db dobókocka

Meg kell jegyeznem, hogy bár a játék nem tartozik a legolcsóbbak közé, de a kivitelezése egyszerűen remek. A kidolgozott zombi figurák, a játékmezők és a karakterlapok már a doboz kinyitásakor is arról árulkodnak, hogy itt bizony egy csúcskategóriás játékról van szó. Az angol nyelvű játékszabályzat kidolgozottsága is példaértékű, minden összetett szituációt részletesen kifejtett példával illusztrálnak benne.

A Zombicide Season 2: Prison Outbreak egy teljes értékű önálló társasjáték, amely kiegészítőként is szolgálhat a Zombicide első részéhez. A kiadó honlapján folyamatosan bővül a letölthető ingyenes pályák száma. Jelen ajánló írásakor ehhez az epizódhoz 1 db (várhatóan emelkedni fog), a játék előző részéhez mintegy 30 plusz pálya tartozik. Ezen kívül letölthető egy pályaszerkesztő alkalmazás is, illetve üres karakterlapok - kitöltetlen képességekkel - annak érdekében, hogy mi magunk is összeállíthassunk egy ütős csapatot kedvünk és ízlésünk szerint.

A Zombicide: Prison Outbreak egyedül is játszható, de többen élvezetesebb, már csak azért is, mert egyedül sokkal nehezebb fejbentartani a játékállást, a karakterek képességeit, és a küldetések részcéljait. Minél többen (max 6) vagytok, annál jobb. A Zombicide epizódok bármelyikét jó szívvel ajánlom a zombi játékok szerelmeseinek, és bárkinek, aki ezen ajánló alapján érdekesnek találja ezt a kiváló minőségű játékot.

A kiadó honlapja: https://guillotinegames.com/

Zombicide Season 2 - Prison Outbreak

Szabály a dobozban:Angol
Szerzők: Raphaël Guiton,
Jean-Babtiste Lullien,
Nicolas Raoult
Kiadó: Cool Mini or Not
Kiadás éve: 2013
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: Zombicide
Címkék: Horror, Zombi, Kooperatív, Festhető figurák, Zombicide játékok,
31990,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
2 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Season 2?
  Második alapjáték a Zombicide szériához, ami minden ami az első volt és még több is, nem véletlen a TV-széria hasonlat.
  Tartalmazza kapásból a Zombivor módot, mely az első kiegészítőben jelent meg, illetve egy új zombi-típust a Berserker zombikat amelyeket csak közelharci fegyverekkel lehet el tenni láb alól, de számomra a legnagyobb kiegészítés a pályákon lévő kapcsoló-használat mely komolyabb összejátszást igényel és az egésznek ad egy klasszikus Resident Evil 1-2-re emlékeztető hangulatot.
  Ez a 4. Zombicide dobozom, a horda egyre és egyre csak nő, és barátaimmal folytonosan írtjuk őket hétről hétre. Ha érdekel a Zombicide, ezt a dobozt ajánlanám kezdésnek.

 • Nemrég vettem meg a játékot, mert azt ajánlották, hogy ezzel kezdjem. A játék hangulatos küldetésekkel rendelkezik (suliban játszottuk, a gyerekek mondták, hogy tiszta walking dead), a szaporodó zombik miatt a feszültség növekedése garantált, a berserker zombikat csak közelharcban lehet leverni, ami miatt nem kevés taktikázás is szükséges, a zombivore játékmód hasznos, ha valaki egy pech miatt a játék legelején kiesne, folytathatja zombiként a csapatot segítve. Eddig az első küldetést játszottuk le kétszer, és hiába vannak ugyanolyan hősök, ugyanolyan a pálya, mindkét játék teljesen másként alakult. Az első esetben két rendőrautóval gázoltuk le a zombi hordákat, a másodikban viszont egy lap miatt nem tudtunk eljutni a kocsikig, így ment a szobáról-szobára való hentelés. Mindkét alkalommal heves vitával próbáltunk taktikázni, bár a másodiknál házi szabályként vezettem be, hogy 2 perc gondolkodási idő van. Jó lenne bővíteni a figurakészletet, így a toxic city mallt fogom megvenni hozzá, plusz az ultimate survivor 1-et, mivel a toxicban 4 hős mellé az alapjáték 6 hősének zombi változata van meg, maguk a hősök nem. Az ultimate survivor viszont pont a 6 hőst tartalmazza zombivore nélkül.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat