Emlékmű a csillagokban

Új Könyv
 4.3
3 értékelés
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények
Kétszáz évvel ezelőtt a Naprendszer első felfedezői óriási szobrot találtak a Szaturnusz egyik holdján. Az egyértelműen idegen eredetű emlékmű azonban csupán vad elméleteket szült, a földönkívüliek más nyomára nem bukkant rá senki. Most viszont, hogy valósággá vált a csillagközi utazás, a környező bolygórendszerekben is egymás után kerülnek elő hasonló építmények, szobrok.
Vajon minek állítottak emléket a nyom nélkül eltűnt idegenek?
Talán üzenni akartak a kései megtalálóknak?
Ebbe a rejtélybe csöppen bele a fiatal pilótanő, Priscilla Hutchins, hogy aztán egy régészcsapattal olyan felfedezőútra induljon, amely az emberiség egész jövőjét megváltoztathatja – amennyiben lesz neki.

Jack McDevitt, az Alex Benedict-regények Nebula-díjas szerzője új sorozatba fog. Ezúttal háttérbe szorulnak a krimielemek, hogy az olvasót egy vérbeli hard-SF kaland ragadja magával képzeletének határain is túlra.

„Isaac Asimov és Arthur C. Clarke logikus örököse.” – Stephen King

„A Randevú a Rámával óta nem született ilyen izgalmas regény egy idegen értelem titkának megfejtéséről.” – Baltimore Sun

Emlékmű a csillagokban

Szerző: McDevitt, Jack
Kiadó: Metropolis Media
Kiadás éve: 2014
Sorozat: Priscilla Hutchins
Sorozat hanyadik része: 1
Címkék: Sci-fi, Hard Sci-Fi,
1-2 a(z) összesen 2 elemből
3392,- Ft3990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
1800,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
3 értékelés alapján

4.3

A pontok átlaga

 • 2
 • 0
 • 1
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Kérem szépen, nagyon remélem, hogy hamarosan megjelenik az Akadémia sorozat többi kötete is, mert ez az első nekem nagyon tetszett.
  Voltak benne olyan írói utalások, amiket én kifejezetten kellemetlen sallangoknak tartok, de összességében élveztem a regényt, ráadásul nagyon tetszett a történeti elgondolás is!
  Ajánlom mindenkinek, aki szeret elmélkedni az univerzum nagy összefüggésein! :)

 • Az író most is nagyot alkotott, a tőle megszokott letehetetlen könyv! :)

 • A Priscilla Hutchins sorozat első kötetén már érezni lehet, hogy régen készült (1994-ben), mert igencsak elavult gondolatok vannak benne arról, hogy milyen állapotban lesz a Föld ökológiai rendszere és éghajlata, meg az emberiség 200 év múlva, meg hová fejlődik addigra az űrtechnológiánk. De ez nem baj. Ki lehet bírni az antik-SF-et.
  A sztori első 10 fejezete meglehetősen unalmas, tele lényegtelen részletekkel és a szereplők mellébeszélésével, pöcsölésével. Ezen át kell küzdenie magát az olvasónak, ami sokakat elbátortalaníthat. De aztán a 11. fejezettől kezdve picit érdekessé válik a történet, majd a 14. fejezettől komolyan érdekessé válik, ám csak a 3. résztől (15. fejezet) kezdve lesz izgalmas a sztori, kb. a 200. oldal után. Tehát a könyv első felét egyértelműen elszúrta szerintem a szerző. Utána viszont elkezd brillírozni és hozza a megszokott formáját. Nem is tudtam letenni a könyvet, míg a végére nem értem.
  A Baltimore Sun hátlapra tett kritikája, miszerint a Randevú a Rámával óta nem született ilyen izgalmas regény egy idegen értelem titkának megfejtéséről - szerintem erős túlzás. Tényleg ennyire színvonaltalan volt az amerikai SF regény kiadás 1994-ig? Ezt nehezen hiszem.
  Remélem a sorozat következő részei azért jobbak lesznek. Nagyjából úgy, ahogy a Chase Kolpath sorozat is jobb lett a 2. résztől kezdve, vagyis az első rész (Született stratéga) ott is gyengén sikerült.
  Amúgy mi ez a fantáziadús hozzáállás, hogy már megint egy olyan sorozatba kezd bele a fickó, amiben egy űrhajósnő a főszereplő a változatosság kedvéért?

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat