Rokoko (magyar)

Új Társasjáték - Önálló játék
 5.0
1 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 57*90 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények
A francia fényűző elegancia legendás hírű. A rokokó kora a nagyszerű bálok és öltözékek ideje. Minden mesterember a legszebb ruha elkészítésére törekszik, amelyet be tud mutatni valamelyik királyi mulatságon. Elő a varrótűket, nemsoká leszáll az est!

Nyíljon a bolt!
A Rokokóban mind egy-egy üzletet vezettek, ahol megpróbáltok minél több díszes ruhát készíteni a közelgő bálra, így minél nagyobb hírnévre téve szert. A feladat elég sokrétű. Kellenek munkások, ruhaanyagok, valamint a bálterem díszítését is el kell vállalnod, miközben a rivális mesteremberekkel is versenyezned kell.

Az alkalmazottak
Üzletedben különféle emberek dolgoznak. Inasok, segédek és mesterek. Minél tapasztaltabb az embered, annál több akció közül választhat és annál jobb különleges pluszt ad számodra.
Minden körben több emberedet is munkára fogod. Megszerezheted a királynő kegyét, új munkaerőt bérelhetsz fel, a régieket előléptetheted, díszítheted a báltermeket, alapanyagot vásárolhatsz és természetesen varrhatsz ruhát is.

Készül a báli ruha
Talán a két legérdekesebb és legjelentősebb tevékenység az anyagok beszerzése és a ruhák elkészítése.
Az anyagokat a közös raktárból tudjátok megvásárolni. Vehettek ruhaanyagot négy különböző színben, valamint csipkét és fonalat. Hogy miből mennyire lesz szükséged, az a megvarrandó ruhától függ. Az első áruk drágák, de minél inkább fogy a készlet, annál olcsóbban hozzájutsz az anyagokhoz. Általában a legjobb darabok fogynak el először, így meg kell fontolnod, hogy érdemes-e spórolni.

Ha megvan a kiszemelt terv és a megfelelő anyagok, megvarrhatod az öltözéket. A legtöbb munkához segéd vagy mesterember kell, de előfordulnak olyan kiváló tervek is, amiket csakis mesterek tudnak megvarrni.

A kész ruha két módon válhat javadra. Rögtön eladhatod, így sok pénzhez jutva, vagy bérbe adhatod a bál egyik meghívottjának, aki viselni fogja, ezzel híredet keltve az előkelőségek körében.

Az esti mulatság
A játék végével elérkezik a bál éjszakája. Ilyenkor kiderül, hogy melyik üzlet jut a legnagyobb presztízshez Franciaországban. Minden kis támogatás vagy ruhadarab jelentős az arisztokrácia szemében.
Pontot kapsz akkor, ha egy bálteremben a te ruháid vannak többségben. A tűzijáték támogatásáért is jár jutalom, valamint a nézők öltözékéért is. A bál után az öltözékek a szobrokra kerülnek, amik kiállítási darabként még több hírnevet hoznak. Összességében elmondható, hogy minél több támogatást nyújtasz és minél több ruhát sikerül felvonultatnod, annál biztosabb a győzelem.

A doboz tartalma
Egy kétoldalas játékostábla, 5 játékostábla, 48 öltözéklapka, 48 alapanyaglapka, 53 dolgozó kártya, 1 pártfogó lap, valamint rengeteg jelző a pénzhez, pontokhoz, jelzésekhez.

A bálkirálynő
A Rokokó egy kellemes taktikai játék, mely nagyon hangulatos, látványos darabja lehet társasjáték gyűjteményünknek. A szabályok egyszerűek, könnyen megtanulhatóak, de a sok kártya és ruhadarab miatt sokszor gondolkodóba fogtok esni. A jó pakli építése is szerves részét képezi a sikernek, ami nagyobb odafigyelést igényel. Változatos lesz minden játék.
Bátran ajánljuk azoknak, akik szeretik a rokokó korszakát, szívesen részt vennének egy királyi bálon, vagy csak egy egyszerűbb stratégiai játékot keresnek, ahol egy ruhákkal foglalkozó üzletet irányíthatnak.

Magyar nyelvű szabály

Rokoko (magyar)

Szabály a dobozban:Magyar
Szerzők: Louis Malz,
Stefan Malz,
Matthias Cramer
Kiadó: Delta Vision
Kiadás éve: 2014
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Sorozat: Rokoko játékok
Címkék: Könnyű stratégia, Stratégia (Eurogame),
1 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • A barátnőm kérésére vettem meg ezt a társast, ugyanis magamtól sose vettem volna meg. Nem érdekelnek a ruhák, sem a varrás, így a társas témája hidegen hagyott.
  Viszont megvétel után sokadszor játszunk már vele, mert nagyon jó a játékmenete. Először persze nagyon bonyolult, és a szabálykönyv itt-ott túl is bonyolítja a magyarázást, néhol meg kihagy dolgokat. De miután teljesen megértettük a szabályt, egy nagyon jó társasjáték alakult ki belőle, melyet rendszeresen előveszünk újra.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat