A kis herceg

Új Társasjáték - Önálló játék
 4.7
3 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények
Ez a játék nyerte meg a 2014-es Magyar Társasjátékdíjat - készítői neve pedig már ismerős lehet: Antoine Bauza és Bruno Cathala ezúttal egy igazán kedves témához nyúltak - A kis herceg történetéhez, azon belül pedig egy saját kisbolygó megépítéséhez. Az építkezéshez pedig egyszerű, átlátható, de jól átgondolt szabályokat alkottak.

“...a kis herceg egy parányi bolygócskán lakott, olyan parányin, hogy a bolygója alig volt nagyobb nála.”
A játék nem igényel sok helyet, sem sok időt, így elfoglalt üzletemberek is tudnak időt szakítani rá, lényege pedig pofonegyszerű: a nyertes az, aki a legszebb (azaz a legtöbb pontot érő) bolygót építi fel a dobozban található színes lapkákból. A lapkákhoz és a dobozhoz is az eredeti, Exupéry-féle grafikát használták, így régi jó ismerősként üdvözölheted a török csillagászt, a lámpagyújtogatót, a rókát és a kígyót.
A játékot a legfiatalabb játékos kezdi, és az oszlopokba rendezett lapkák közül kiválaszt egyet - Te is abból a pakliból tudsz az adott körben válogatni - utána ki is választ egy kezdőlapkát a saját bolygójához, és eldönti ki a következő. Az utolsó játékosnak a maradékkal kell beérnie - de a következő kört cserébe ő kezdheti!

A bolygódra kerülhetnek lámpaoszlopok, dobozok, bárányok, elefántok - bájos módon, itt is figyelembe vették a történetet, pl. akkor kapod a legtöbb pontot a királytól, ha csak egyetlenegy rózsád van a bolygón: “...az az igazság, hogy ő egymaga többet ér, mint ti valamennyien, mert ő az, akit öntözgettem…”

“Tudok egy bolygót: lusta gazdája volt, figyelmen kívül hagyott három cserjét... “
A Te bolygódon is nőhetnek a jó növények mellett haszontalan, káros növények is. A majomkenyérfákra nagyon kell ügyelned, ugyanis ha lustálkodsz, és összegyűjtesz három majomkenyérfát ábrázoló lapkát, azokat képpel lefelé kell fordítanod és onnantól pontot sem ér számodra, bármi is legyen rajta.

"A második bolygón lakott a hiú."
A játék során szereplőket is választasz, akik bolygód 4 “sarkából” figyelik az építkezést: ők különböző pontokat adnak a bolygódon fellelhető holmikért, ezért ügyesen kell taktikáznod, mit hova érdemes lepakolni! A vadász bármelyik állatért kap pontot, a csillagász a naplementékért, a hiú ember pedig a kígyóért.
A dobozban külön szabály magyarázatot találsz 2 fős játék esetére, hogy ebben az esetben is lehessen taktikázni, illetve játszhatsz úgy is, hogy szereplőidet titokban tartod társaid előtt, még egy kis izgalmat hozva a játékba.

Előbb minden felnőtt gyerek volt. (De csak kevesen emlékeznek rá.)
Az én kis bolygóm kezdő játékosoknak, fiatalabbaknak, és családi játéknak is tökéletes lehet. Ajánlom mindenkinek, aki szereti A kis herceg történetét és a felnőtteknek, is, akik emlékeznek rá, hogy voltak gyerekek.
Ha fanatikus vagy, aki órákat szeret a szabályok kibogarászásával tölteni, akkor viszont keress valami mást.

A kis herceg

Szabály a dobozban:Magyar
Szerzők: Antoine Bauza,
Bruno Cathala
Kiadó: Gém Klub Kft.
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Címkék: Rövid játék, Film/Regény/Képregény/Videójáték, Családi, Magyar társasjáték díj nyertesek,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
3 értékelés alapján

4.7

A pontok átlaga

 • 2
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Volt szerencsém a játékot kipróbálni kettő és öt fővel is. Azonban először azt szeretném kiemelni, hogy ez egy nagyon aranyos kis játék, ami szépen előcsalja belőlünk a gyermeket.

  A kis herceg regényt szerintem mindenki ismer, ezért a játék teremtette világ teljesen ismerős. Már az első játékban otthonosan mozgunk benne, miközben építgetjük a kis bolygónkat.

  Két játékos esetén a játékszabály módosul egy kicsit. Viszont nagyon ötletesen bekerül egy plusz elem, amitől a játék stratégiai része egy kicsit összetettebbé válik.

  A játék szabályok egyszerűek, könnyen érthetőek. A játék menete pörgős, az előkészületek ugyan igényelnek némi időt, (Vissza kell rendezgetni a lapkákat csoportok szerint, 2, vagy 3 játékos esetén ki kell venni pár lapkát) ám ezek sem tartanak sokáig.

  Mindenkinek melegen ajánlom, nem fog csalódni. Talán két apró negatívumra hívnám fel a figyelmet. Az egyik, hogy a szereplők kibalanszírozása nem sikerült tökéletesre. A vadász rendre rettenetes sok pontot szerez, mivel általában nagyon sok állat kerül a bolygóra, tehát lehet, hogy itt érdemes eltérni a szabálytól és az eredeti, állatonkénti 3 pontot visszább venni, vagy kivenni őt a játékból.

  Példával illusztrálva: Mondjuk egy bolygón van tíz állat - amit úgy is össze lehet hozni, hogy igazán nem is figyelünk - azért ő ad 30 pontot. Csak összehasonlításként a Kis herceg csak a bárányokért és dobozokért ad pontot, a király pedig 14 pontot ad, de csak ha egyetlen rózsád van, amit nehéz összehozni. Nem is beszélve a lámpa gyújtogatóról, aki 20 lámpaoszlop után 20 ponttal szúja ki a szemünket.

  A másik apróbb hibaként azt emelném ki, hogy a pontozósáv, ami a doboz hátoldalán található pont a fentebbiek alapján túl rövid. Gyakorlatilag 40 pontot vidáman összehoz az ember, nem beszélve 60-70 pontról, amit a 0-39-ig tartó sávon körülményesebb ábrázolni, mint elővenni egy papírt, tollat. Ha mondjuk csigavonalban számozódna 1-200-ig, akkor használható lenne.

  Ettől függetlenül ez egy nagyon-nagyon aranyos és jó kis játék, csak ajánlani tudom.

 • Ez az egyik legjobban sikerült, olyan társasjáték, amivel egészen kisgyermekek és nagyobbacskák is élvezetesen tudnak játszani együtt. Az illusztrációk is jól ismertek a könyvből és nagyon eltaláltak és hangulatosak. A játék izgalmas, fordulatos, minden családnak csak ajánlani tudom. A vadász egyébként állatfajtánként ad pontot és nem minden állatért, tehát a játék kellően kiegyensúlyozott. Nagyon jó vétel.

 • Nagyon sokat játszottunk vele. Ötletes játék és ki lehet tolni az ellenféllel. 2 játékos mód eltért a 3,4,5 játékostól, de mindkettő élvezetes és gyors. Ha egyszerű gyors játékot szeretnél venni, akkor ez a te játékod. A szabályok 5 perc alatt megtanulhatók.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat