Splendor (magyar)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.7
3 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 1 db
Össz ár: 990,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények
Gyémánt vagy zafír? Vagy smaragd? Az biztos, hogy ékszer lesz belőle! Splendor egy gyors gyűjtögetős és fejlesztős kártyajáték, melyben egy kereskedőt alakítva kell megpróbálnunk drágakő bányákat vásárolnunk, megoldanunk a szállítást és boltokat nyitnunk, hogy minél nagyobb hírnévre tegyünk szert. És persze, mi készítsük a legszebb ékszereket!

Játékmenet

A játékban 5 féle drágakő és egy joker, az arany közül tudunk választani, amiből az ékszereinket elkészítjük. Ezeket meglepően igényes korongok reprezentálják.
A játéktáblát pedig maguk a kártyák alkotják. Mindig 12 fejlesztéskártya lesz a játék során felfordítva, minda 3 különböző szintű fejlesztéskártyából 4-4 darab. Ezen kívül pedig a fő győzelmi pont forrást jelentő nemeskártyák lesznek még kint az asztalon, minden játékban a játékosok számánál eggyel több nemes kegyeire lehet pályázni.

Éljen végre ránk került a sor! A körünkben 4 dolog közül választhatunk:
 • Elveszünk a készletből 3 különböző színű korongot.
 • Elveszünk a készletből 2 egyforma színű korongot. Ezt csak akkor választhatjuk, ha legalább 4 van még a készletben ebből a színből.
 • Elveszünk egy fejlesztéskártyát a felfordított 12 közül (vagy húzunk egyet random), ezt innentől csak mi tudjuk teljesíteni, sőt kapunk egy aranyat is, ami bármelyik másik drágakövet helyettesíti.
 • Teljesítünk egy fejlesztéskártyát a kezünkből vagy a felfordítottak közül, a rajta szereplő drágakövek befizetésével.
És akkor itt jön a csavar....Minden megszerzett fejlesztéskártyának is van színe, ami megegyezik az 5 féle drágakő színével. Ha teljesítünk egy fejlesztéskártyát az onnantól mindig beszámítható a színének megfelelő drágakő korongra. Ezzel pedig olcsóbban tudjuk megszerezni az újabb fejlesztéskártyákat, sőt így az is elképzelhető, hogy egyes fejlesztéskártyákat ingyen, korong nélkül tudunk megszerezni.

És hogy miért is gyűjtögetjük a fejlesztéskártyákat?
 • Hát egyrészt mert bizonyos fejlesztéskártyák győzelmi pontot hoznak nekünk önmagukban.
 • Másrészt pedig mert a fő győzelmi pont forrást jelentő nemes kártyákat akkor tudjuk megszerezni, ha a összegyűjtjük a nekik megfelelő számú és színű fejlesztéskártyát.
A játék akkor ér véget, ha valaki összegyűjti a 15 győzelmi pontot, ilyenkor még rajta kívül mindenki jöhet egyszer, az igazságosság kedvéért és utána akinek a legtöbb győzelmi pontja van az lett a legjobb ékszerkereskedő.

Negatívumok

Aki egyáltalán nem tolerálja a szerencse faktort egy játékban, annak ez nem ideális. Bár a szerencse szerepe nem túl nagy a játékban minimálisan befolyásolja.

Pozitívumok

A játék gyors, pörgős és az alkatrészek kifejezetten igényesek. A különböző drágaköveket műanyag korongok testesítik meg, amik tapintásra is kellemesek, de játék közben is jól lehet őket babrálni, amíg újra ránk nem kerül a sor. Egy játék gyorsan lejátszható, de azért lehet rajta gondolkodni is ha ahhoz van kedvünk, mivel eléggé optimalizálható a jó lépés.

Mi van a dobozban?

 • 40 drágakő jelző
 • 90 fejlődéskártya
 • 10 nemes lapka
 • Játékszabály

 • Magyar szabálykönyv
  Szabályok, tartozékok:

  Splendor (magyar)

  Szabály a dobozban:Magyar
  Szerző: Marc André
  Kiadó: Gém Klub Kft.
  Kiadás éve: 2014
  Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
  Sorozat: Splendor játékok
  Címkék: Könnyű stratégia, Ajándék a másik felednek, Stratégia (Eurogame),
  8990,- Ft
  Raktáron van
  Azonnal kapható a boltban
  Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
  8490,- Ft
  Előrendelhető
  Várható érkezés: 20-30 nap
  Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
  3 értékelés alapján

  4.7

  A pontok átlaga

  • 2
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  Írd meg a véleményedet
  Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
  • Sziasztok!

   Nagyon jó játék, mindenkinek ajánlom!!!!!!
   Miután értelmeztük a szabályleírást, órákig játszottunk vele. Aztán kicsit változtattunk az egyik szabályon saját "szájízünk" szerint, de úgy is nagyon jó volt.
   Tényleg szuper játék, örültem, hogy mindenkinek tetszett a társaságunkban....
   Csillagos 5 pontot kapott nálunk.

   Zsuzsi

  • Szia Zsuzsi ! Ha még esetleg jársz erre, leírhatnád, hogy miben módosítottatok és mennyivel jobb a házi szabályotokkal ?

  • Sziasztok!

   A játék szerzőjéről irták, hogy a játék tervezésekor, többek között a sakkból is meritett ihletet! Nos van benne valami!

   Itt is előre kell gondolkodni, figyelni a többiekre, alkalmazkodni a váratlan(a szemfülesek részéről várható)fordulatokhoz(pl. egy lap amit már 2 körrel korábban kinéztél, az előtted lévő játékos pont azt veszi meg)!
   No és persze a szerencse, nem elhanyagolható jelenléte, mely nagyban befolyásolja a játékmenetet.
   Részemről ez, és az a tény, hogyha a kigondolt taktikát nem a megfelelő sorrendben hajtom végre, és igy nem biztos már a győzelem, von le az értékeléséből 1 pontot!
   Ettől függetlenül egy nagyon eltalált, gyönyörű képekkel illusztrált, minőségi tartozékokból álló játékot kapunk a pénzünkért, mely viszonylag egyszerű szabályokkal bir, és kezdő játékosoknak is elmagyarázható 10 perc alatt!

  Szállítás bárhová

  Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

  Rendelés telefonon vagy neten

  Bármikor lemondhatod

  Fizetési lehetőségek

  Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

  60 napig teljes áron

  Beszámítjuk bontatlan játékodat