Battle Sheep

Új Társasjáték - Önálló játék
 5.0
1 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények
Ez a társas egy régi absztrakt játék újra kiadása, amire ezúttal egy bárányos tematikát is ráhúztak. A Battle sheepet akár három barátoddal is játszhatod két hosszabb társas között, játékideje ugyanis körülbelül 10 percre rúg, ami rendkívül jó fillerré teszi. Lássuk, hogy sikerült az egykori absztrakt játékot a bárányos tematikával ötvözni!

Beeee... kerítelek

A játékot azzal kezditek, hogy négy hexából álló lapkákból felépítitek a játékteret, ami lényegében egy legelő lesz ahol birkáitok megküzdhetnek területekért. Miután a pálya felépült, a bárányokat jelölő korongjaitokból egy tornyot építetek és elhelyezitek a pálya szélén azokat egymástól bizonyos távolságra. Amikor a te köröd jön, megkezdheted birkáid terelését. A saját körödben a bárány-toronyról bármennyi korongot levehetsz, és átteheted egy általad választott mezőre azokat. Az egyetlen szabály, hogy legalább egy bárányt hátra kell hagyni, őrizni a már meghódított legelő darabot. Minden játékos felváltva tetszőleges birkát helyezhet át ilyen módon a pálya egyik részéről a másikra, így egyre több mezőn képviseltetve saját csapatát. Fontos szem előtt tartani azt is, hogy ha egy kupac bárány előtt elvágják a lehetséges útvonalakat, vagy valamilyen módon körbekerítik a többiek birkái, akkor az adott kupac már nem mozoghat többet.

Meeeeg nyered a játékot?

Ez a mozgási mechanizmus előbb utóbb azt fogja eredményezni, hogy valamelyik színű báránycsapat nem fog tudni többet mozogni vagy azért mert körbe van kerítve, vagy a szabad csapatai minden mezőn egyedül tartózkodnak. Ha ilyen helyzetbe kerülsz, akkor lényegében "kiestél" a játékból, de szomorkodni nincs okod, mivel a játék végén az nyer, akinek a legtöbb területen van báránya. Ha elsőnek "estél ki", de mégis neked van a legtöbb területed, akkor te leszel a legelő királya!

Összegzés, ajánlás

Bár a játék gyerekes, mókás grafikával lett kiadva, a játékmenet igazán offenzív és direkt egymás elleni játékot követel, ebből kifolyólag sértődékenyebbekkel problémássá válhat. Pozitívum viszont, hogy a pályák játékról játékra variálódnak és sokféle stratégia bevethető a győzelem elérésének érdekében. A játék egyik legnagyobb dilemmája, hogy mikor mennyi bárányt vigyél át egyik mezőről a másikra. Ha ugyanis túl sokat hagysz hátra, akkor bekerítve használhatatlanná válnak, ha pedig túl keveset, akkor a területedet nem fogod tudni jó ütemben növelni. Az absztrakt játékok kedvelői mindenképp élvezni fogják, csak úgy mint azok, akik szeretik a gondolkodós, kiszámítható játékokat.

Mi van a dobozban?

16 pályaelem
64 bárány jelző
szabálykönyv

Az angol nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!

Battle Sheep

Szabály a dobozban:Magyar
Szerző: Francesco Rotta
Kiadó: Blue Orange
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Címkék: Könnyű stratégia, Családi,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
1 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Egyszerű és nagyszerű játék.
  A grafika tetszik, a benne lévő korongok és lapkák strapabírók.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat