A Game of Thrones LCG

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.0
2 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények
Westeros kontinensén véget nem érő háború folyik a hatalomért. Ezúttal egy „élő kártyajáték” keretein belül mérhetjük össze tudásunk, legfeljebb három ellenfelünkkel.

Előre a Vastrónért!
A játékban hét különböző kártyatípus áll rendelkezésünkre, valamint egy játéktábla, titulust jelképező műanyag figurák, pénzérmék, illetve hatalom-tokenek. A játékhoz használt 220 kártya a négy nagy ház szerint (Stark, Lannister, Baratheon, Targaryen) van szétosztva, ám ha kedvünk tartja, játszhatunk még két ház, a Grejyoy és a Martell színeiben is.
A játékban szereplő kártyatípusok lehetnek karakterek, kik küzdelmekben vesznek részt, helyszínek, melyek bónuszokat biztosítanak, „csatolmányok”, melyek más kártyákhoz csatolhatók (pl.: fegyverek az egyes karaktereknek), események, valamint tervek.
Miután kiválasztottuk, melyik házzal kívánunk játszani és összeállítottuk a megfelelő kártyapaklinkat és a játékteret, hét fázisból álló körökön keresztül játszunk egészen addig, míg valaki sikeresen össze nem gyűjti a győzelemhez szükséges 15db hatalmat jelző tokent.

A hét fázis a következő:
1. Tervezés
a.      Választunk egy tervet a terv-paklinkból. A terveken szereplő három szám fogja meghatározni, mennyi aranyat költhetünk, mennyi a kezdeményező képességünk (akié a legnagyobb, az választja meg, ki lesz az első játékos), illetve mennyi sérülést tudunk okozni ellenfeleinknek.
b.      Az első játékossal kezdve címeket választunk magunknak, melyek egyedi tulajdonsággal ruháznak fel minket. Lehetünk régensek, parancsnokai a királyi őrségnek, segítők, mesterei a törvényeknek, a suttogásnak, vagy a pénznek.
2. Húzás
a.      Két lapot húzunk a paklinkból.
3. Felkészülés
a.      Megkapjuk a körre rendelkezésre álló aranyérméket, majd elköltjük őket, hogy a kezünkből játékba hozzuk a lapokat. (Karaktereket, helyszíneket, stb…)
4. Kihívás
a.      Ez a kör az akció központja, mikor különböző próbatételek elé állítjuk ellenfeleinket. E kihívások lehetnek:
          i.      katonai – siker esetén végzünk ellenfelünk karaktereivel
          ii.      cselszövés – siker esetén ellenfelünknek lapokat kell eldobnia kezéből
          iii.      hatalmi – siker esetén ellenfelünktől vehetünk el hatalom-tokeneket
b.      A siker minden esetben támadó karaktereink erejétől, további kártyáink különleges képességeitől, illetve ellenfelünk védekező erejétől függ. Amennyiben mi voltunk erősebbek, az okozott veszteség mindig a kör elején választott terv-kártyánkon alapul.
5. Uralom
a.      Összeadjuk életben maradt és fel nem használt karaktereink erejét, valamint az el nem költött aranyunkat. Akinél a legmagasabb szám jön ki eredményül, egy hatalom-tokent kap.
6. „Felállás”
a.      Visszaállítjuk elhasznált (térdelő) lapjainkat.
7.  Adózás
a.      Visszaadjuk el nem költött aranypénzünket, valamint titulusainkat.

Mint az látszik, a Trónok harca kártyajáték-változata igen összetett, kőkemény stratégián alapul. Minden egyes kártyalap egyedi a maga nemében, különböző erősségekkel, gyengeségekkel, különleges képességekkel, egymásra ható módosító tényezőkkel rendelkezik. A választott titulusok egyedi képességeiken felül aktívan kihatnak egymásra, támogathatják egymást, vagy akár szemben is állhatnak a másikkal. A többféle választható játékmód, a havonta megjelenő kiegészítő paklik, a nagydobozos kiegészítők mind-mind biztosítják, hogy tartalmas, változatos, mindig megújuló szórakozásnak nézzünk elébe.

A Game of Thrones LCG

Szabály a dobozban:Angol
Szerzők: Nate French,
Christian T. Petersen,
Eric M. Lang
Kiadó: Fantasy Flight Games
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: A Game of Thrones LCG (második kiadás) játékok
Címkék: Fantasy, Ajándék a másik felednek, Tematikus: A Game of Thrones, LCG,
2 értékelés alapján

4.0

A pontok átlaga

 • 1
 • 0
 • 1
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Nagyságrendeket javult a játék az első kiadáshoz képest- ami a szabályrendszert illeti, sokkal egyértelműbb, letisztultabb lett, miközben magát az alapokat érintetlenül hagyták. A grafika sokkal szebb.
  Viszont a doboz tartalma abszolút alkalmatlan arra, hogy két ember paklit építsen, egyszerűen túl sokféle kártyát tettek bele. A legtöbb kártyából egy darab van, ami főleg a semleges kártyáknál bosszantó. Szinte hihetetlen, de az alapdobozból nem lehet szabályos paklit építeni! Ez azért a többi FFG LCG esetén nem volt így.
  Mindent összevetve, ez egy jó játék, de nagyon nehéz túllépni azon, hogy az FFG pofátlanul lehúzza az embert, mert kötelező a két alapdoboz ahhoz, hogy a próbajátékok után is tovább tudjatok vele játszani.

 • Minőségi kártyák, összetett, élvezetes játék, hozta amit vártam.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat