Xia: Legends of a Drift System

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 5.0
2 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények
A Xia: Legends of a Drift System egy sci-fi kalandjáték, ahol a játékosok vállalkozó kedvű űrhajó-kapitányok bőrébe bújva próbálnak minél több dicső tettet végrehajtani. A készítők teljesen szabad játékmenetet, a számítógépes játékoknál ismert sandbox módot ígérnek, és ezt a játék képes is megvalósítani. A játék kivitelezése gyönyörű és igényes, a pénzérmék fémből vannak, a kártyák strapabíróak, a kis űrhajók pedig ki vannak festve.

A játéktér moduláris felépítésű mezőkből áll. A játék annyi mezővel kezdődik, ahány játékos van, de ez a szám a parti végére 21 mezőig is nőhet, a felfedezéseknek köszönhetően. A játékosok hasonló képességű űrhajókkal, és egyenlő pénzzel vágnak neki a játéknak, amiből felszerelhetik hajójukat hajtóművekkel, pajzsokkal és fegyverekkel. Az nyer, aki először összegyűjti az előre meghatározott dicsőség-pont mennyiséget. Erre – a teljesen szabad játékmenetnek köszönhetően – kilenc lehetőség van a játékban, kezdve a küldetések sikeres teljesítésével és a kereskedelemmel, a harcon és az új hajó vásárlásán át a puszta szerencséig.

A játékosok köre három részből áll; az akció fázisból, amelyben a játékosok szabadon tervezhetik meg cselekedeteiket, az üzleti fázisból, amely csak akkor áll rendelkezésre, ha egy bolygón vannak, és a státusz fázisból, amikor frissülnek a forrásaik. Az akció fázisban bármilyen kombinációban hajthatnak végre akciókat, amíg erre képesek. Az akciókat adhatják az űrhajók, a játéktér, vagy kártyák. A nagyobb akciók megszakítják a mozgást, a kisebbek nem. Csak az űrhajók által biztosított akciók száma véges, maximum 4. Ide tartozik a mozgás, a harc és pajzsok használata.

Ha az akció fázist bolygón fejezik be, akkor van üzleti fázis is. Ekkor ingyen visszakapják a hajójuk összes energiáját, adhatnak-vehetnek árukat, felszereléseket, a hajókat, és akár dicsőség pontot is vásárolhatnak. A státusz fázisban kerül beszámításra a körben szerzett dicsőség, és ekkor kerül felhúzásra egy rang-kártya is, ha egy játékos a dicsőség táblán olyan mezőre ér, amely ezt lehetővé teszi. Ekkor frissülnek a körben használt kártyák, és vásárolhatják vissza energiáért a játékosok a hajóik négy akcióját jelképező kockákat is.

A szabálykönyvben lévő tanulójátékot mindenképp érdemes lejátszani, de senki se lepődjön meg, mert bár szabálytanulásra alkalmas, de elég unalmas. A Xia akár lehetne egy nagyon jó játék is, de vannak olyan hibái, amik talán a készítők rutintalanságából adódóan rontják a játékélményt. A szabadon tervezett körök miatt jelentős holtidő lehet a játékosok körei között, főleg 4-5 játékos esetén. A jelenlegi szabályokkal a kereskedelemnek komoly előnye van minden más pontszerzési lehetőséggel szemben. A 21 mezőből véletlenszerűen összeállított naprendszer 5 játékból 5-ször tette teljesen tönkre a játékot, hol unalomba fullasztva, hol behozhatatlan előnyt biztosítva valamelyik pontszerzési módra. Bízok benne, hogy egy átdolgozott szabályrendszer javíthat a Xia jelenlegi hibáin.


Az angol nyelvű játékszabályok megtekintéséhez kattints ide!

Xia: Legends of a Drift System

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: Cody Miller
Kiadó: Far Off Games
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: Xia játékok
Címkék: Sci-fi, Harci, Stratégia (Eurogame), Festhető figurák, Tematikus (Amerigame),
16490,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5990,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5490,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
2 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 2
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Ha szereted a sci-fit, az űrhajókat, az ilyen filmeket és számítógépes játékokat, akkor van egy jó hírem, ez a társasjáték mindezt az asztalotokra teszi.

  Először is van benne egy csomó szépen kifestett egyedi űrhajó (mind különböző). A doboz tele van elemekkel, a pénz például igazi fém, a grafikák gyönyörűek.
  Maga a játék sandbox stílusú, azaz a győzelmet több úton is el lehet érni, illetve a lehetőségeket tetszőlegesen kombinálhatod. Mivel sokféle akció van ami az előrehaladásban számít, ezért ezt Fame (hírnév) pontok formájában fordítja le a játék, ezeket kell gyűjteni. A játék hossza remekül szabályozható, mert meghatározhatjuk, hogy hány Fame pont legyen a cél attól függően, hogy mennyi időt szánunk a játékra.

  A szabályok nem bonyolultak, a szabálykönyv terjedelmességét az okozza, hogy a különféle, ritkán előforduló eseteket is lekezeli ("mi van ha...").
  Aki nem a faék egyszerűségű dobok-lépek játékokat kedveli, annak igazi kincsesbánya, ugyanis az űrhajódat tudod fejleszteni eszközökkel, ezeket a játék közben használhatod, előnyödre fordíthatod. Lehet vásárolni később nagyobb szintű hajókat. A kalandozás Xia csillagrendszerében arról szól, hogy kereskedsz különféle nyersanyagokkal, megküzdesz más hajókkal ha akarsz, különféle küldetéseket csinálsz meg (kártyák alapján), felderíted az űrt, kalózok elől menekülsz, vagy éppen ha te magad váltál haramiává, akkor a törvény elől. A játékot tovább színesítik az NPC (nem játékos karakter) hajók.

  A játék során igazi sci-fi filmes kalandok elevenednek meg, mindezt tetézve a jó társasággal. Azt mondom ez az a társasjáték, ami a számítógép függőket is képes elvonszolni a képernyő elől. A játék változatossága és végtelennek tekinthető lehetőségei miatt nincs két egyforma játék, nem fordul unalomba a sokadik menet sem.
  Ugyan nem a legolcsóbb játék, de ne feledjük, hogy rengeteg minőségi cumó van a dobozban, bőven megéri az árát.

 • Kategóriáján belül messze a legjobb játék.

  A játékmenet izgalmas és változatos, kifejezetten szimpatikus lehet azoknak, akik a felfedezős, questelős, inventory menedzselős RPG-ket szeretik.

  A játékszabály könnyen megérthető és tanulható, az ajánlott 5 pontos tutorial alatt simán megtanulod játszani.

  Melegen ajánlom hozzá a kiegészítőket is; ezek még tovább erősítik a változatosság és a kiszámíthatatlanság aspektusát.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat