A birodalom bajnoka

Új Társasjáték - Önálló játék
 3.7
3 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények
Róma, a Római Birodalom fővárosa a Krisztus utáni 115. esztendőben:
A császár mérhetetlenül dühös volt. Éjszakába nyúlóan tanácskozott parancsnokaival, Róma következő, a barbárok elleni sorsdöntő hadjáratának részleteit vitatták meg. Alig néhány órát pihenhetett, mikor legbizalmasabb rabszolgája felébresztette: — Dominus, titokzatos férfi érkezett a palotába. Azt mondja, veled van beszéde.
A császár haragjánál csak csodálkozása volt nagyobb. Vajon mit láthattak emberei a messzi földről érkezett vándorban? Hogyan vetemedhettek olyan arcátlanságra, hogy felverjék legmélyebb álmából? Még akkor is ezen gondolkodott, mikor katonái gyűrűjében megjelent a harcedzett veterán. Az uralkodó tekintete csak röviden időzött el a férfin, pillantását azonnal foglyul ejtette a vándor kezében tartott trófea. Az idegen látta a császár megdöbbenését és érdeklődését. Magabiztosan, erőtől duzzadó hangon szólalt meg: — Dominus, elmesélném neked a történetemet...

A birodalom bajnoka társasjátékban a résztvevők (2–4 játékos) egy-egy ókori nép harcosának bőrébe bújhatnak. Feladatuk, hogy kiválasztottként, elsőként győzzenek le egy legendás mitológiai lényt. Küldetésük nem veszélytelen, de ha sikerrel járnak, akkor jutalmuk a mérhetetlen gazdagságon és a Birodalom Bajnoka címen túl az örök DICSŐSÉG.
Szabályok, tartozékok:

A birodalom bajnoka

Szabály a dobozban:Magyar
Szerzők: Pál Márton Molnár,
Adrián Szél
Kiadó: Storm Games
Kiadás éve: 2015
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Címkék: Fantasy, Harci, Hosszú játék, Történetmesélés, Kockadobás, Felfedezés, Ókori, Kampány alapú,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
3 értékelés alapján

3.7

A pontok átlaga

 • 1
 • 1
 • 0
 • 1
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Poz: Nagyon szórakoztató játék, ha valaki játszott anno a "lapozgatós kalandkönyvek" valamelyikével, akkor annak legjobb érzéseit és erényeit idézi meg. Hangulatos látványvilág jellemzi, a történetkártyák szövegei pedig még ezt is felül tudják múlni, roppant igényesen megírt és ötletesen kitalált küldetéseket és eseményeket elevenítenek meg.
  A mechanika nem túl bonyolult, de kellően összetett és változatos lehetőségekkel biztosítja, hogy legyen kedvünk újra nekivágni, azzal az érzéssel, hogy "majd legközelebb máshogy csinálom".
  A főszereplő hősök kiegyensúlyozottaknak tűnnek, külön jópofa, hogy mindegyiknek két speciális tulajdonsága van, s mi döntjük el, hogy melyikkel felvértezve vágunk neki a játéknak.
  Neg: a hősök között nincsen interakció, nincsenek semmilyen befolyással a másik játékosra. (bár az ellenfeleket mindig a másik játékos "személyesíti" ami szintén jó ötlet, nem a "MI-n" múlik az NPC-k harci taktikája).
  Engem néha zavar a sok picike papírkorong jelző, de nem vészes. Mindenesetre huzatos helyen nem ajánlott a hősök karakterlapjának kirakása.;)
  Klassz lett volna, ha nem papírmasé alakok a főhősök, hanem műanyag figurák, viszont az ár gondolom durván elszállhatott volna emiatt, szóval talán inkább mégsem. :)
  Összegzés: Remek alkotás, amin látszik az átgondoltság és a sok munka, büszkék lehetnek rá az alkotók! Még sok kellemes és mókás órát fogunk a játékkal tölteni, a készítőknek pedig azt kívánom, hogy adjanak el belőle minél többet (mindet? :)), hogy egy kiegészítőt is ki tudjanak adni.

 • Igazán ötletes, jó játék, ahol a játékosok egymással "versenyt futva" próbálják megtalálni a legendás szörnyet, amit legyőzve a Birodalom Bajnokává válhatnak.

  Persze ez nem olyan egyszerű, hiszen a szörny bárhol lehet, ezért a hősöknek meg kell látogatniuk az ismert világ szentélyeit, ahol információkat szerezhetnek a legendás lény hollétével kapcsolatban. Miközben a világot járják, különféle kalandokban vehetnek részt, ezáltal tapasztalatot gyűjtenek és a képességeik is fejlődhetnek, amikre nagy szükségük lesz a végső csata folyamán.

  Aki már olvasott KJK (Kaland, Játék, Kockázat) könyveket, annak ismerős lehet a játék egyik innovatív eleme: a kalandkártyák. A térképen történő mozgásunk során kalandkártyákat fogunk húzni, amiken rövid történetek, események leírását találjuk. Ezeknek a kimenetelét többnyire kockadobás fogja eldönteni, de hangulatfokozó hatásuk óriási, rengeteget segítenek abban, hogy a játékos minél inkább beleélje magát a játékba.

  A játék harcrendszere is említést érdemel, kockát, és kártyát is használ, bár a kocka csak a kezdeményezés eldöntésére szolgál, így jelentősége csekély. A kártyás rész kifejezetten izgalmas. A kártyákkal tudjuk meghatározni, hogy a támadásunk mely testrészre irányul (törzs, láb, kéz, stb.), az ellenfélnek pedig ugyanolyan típusú kártyával kell védenie, különben megsérül. Ugyan minden kártyát ki lehet játszani támadás vagy védekezés során, de vannak kártyák, amik hasznosabbak mondjuk védekezés során, mert például ha azzal védünk, akkor a következő körben kockadobás nélkül megkapjuk a kezdeményezést. Itt említeném meg, hogy a játékban nincs direkt konfliktus a játékosok között, a hősök sosem támadhatják meg egymást, de ha a kalandkártyák hatására a játékosok közül valaki csatába bonyolódik, akkor a tőle jobbra ülő játékos fogja az ellenfelét alakítani, ő dobja majd a kezdeményezést, játssza ki a harci kártyákat, stb. Ezáltal a játékosok a másik játékos körébe is be vannak vonva, így a körök közti holtidő is érdekesebben telik.

  A játék kivitelezése jó, a rajzok szépek, a felhasznált anyagok minőségiek. Összességében egy ötletes, és a hazai piacon merésznek számító játék a Birodalom Bajnoka, amit jó szívvel ajánlok mindenkinek, aki egy fantasy játékot keres, és szerette a KJK könyvek hangulatát.

 • Sziasztok!
  Nagyjából 3 hete vettem meg, s játszotunk vele 2x eddig.
  Ami nagyon tetszett: a grafika. Szépen megrajzoltak a karakterek. Ez az ami először szembetűnő.
  Első játéknál tök izgalmas volt, mert félig amolyan történet mesélős feelingje van.
  De mivel vannak a nagyobb kárták, ami mindenkire vonatkozik az adott körben, ami elég gyorsan forog... ki lehet ismerni őket gyorsan.
  Először mint mondtam izgalmas volt, azonban mindhármunknak az volt a tapasztalata, hogy 30 perc fejenként nem elég - márpedig ezt írja az útmutatóban.
  Na ha már útmutató... olyan kérdések fogalmazódtak meg bennünk játék közben, ahol egyértelmű választ (értsd a bizonytalanság nullára csökkentése) nem kaptunk. Nem úgy mint mondjuk a Mars Terraformálóiban vagy a Catan Telepeseinél, ahol nincs kiskapu.

  Azt kell mondjam az útmutató szerintem - szerintünk - hiányos.
  Szörnyen lehangoló, hogy csak pár játszható karakterlap van. Ha jól emlékszek 5. Lehetne akkár 10-12 is, mivel minden lap két oldalas, azt gondoltuk nagyobb lesz az izgalom, hát nem.

  Ne értsétek félre, imádunk társasozni, és ezzel is fél évig szemeztem mire megvettem. Azonban ez a közel 12 000 forint közel sem éri meg az árát, még úgy sem, hogy magyar fejlesztésű, akiket támogatni szeretnék pont a vásárlásommal! Nagyjából 6, legfeljebb 8 ezret ér meg, de lehet sokat mondtam a nyolccal.

  Ami még negatív élmény - bár belátom gurítókockával nehézkes máshogy megoldani - az a harc. Mindig gurítani kell ki kezdeményez, majd dobunk egy-egy lapot, ami rendben is van, de egyes eszközökkel alapból +1 a támadásod pl. fejre és akkor mindenképpen győzöl. Ez valakiknek tetszett, nekem személy szerint nem tetszett.
  Ja és ott van a körökre osztás. 2 kör alatt kell megverj valakit/valakiket, de ha elfogy valakinek a lapja akkor újraosztás és ez a kör végét is jelenti. Ez készített ki legjobban.

  Pont a harc miatt nekünk nem sikerült soha betartani a 30perc/fő játékidőt. Első meccsünk olyan 7 óra volt.

  Nem mondom, hogy bánom, hogy megvettem, mert ha nem tettem volna meg, akkor fájna érte a szívem.
  Én azt ajánlom mindenkinek, inkább próbálja ki, bérelje ki, menjen el Budapesten társasjáték-kávézóba mielőtt megveszi!

  Ennek ellenére úgy vélem, egy bizonyos bejáródott társasággal a fél-kalandjáték beütés miatt igenis lehet szórakoztató, viszont ez a 5/2-es értékelésemen mit sem változtat összességében.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat