Kakaó (magyar - Cacao)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 
0 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények
Ebben a játékban egy törzset kell irányítanod, akik kakaótermesztéssel foglalkoznak. Minél jobban gazdálkodsz, annál több pénzt tudsz keresni az ültetvényekkel, ami a játékban a győzelemhez vezető út elengedhetetlen feltétele. A játék lényegében egy lapka elhelyezős motorral operál, ami könnyen tanulható, de remek mélységet ad a társasnak.

Fedezd fel az őserdőt!

A játékot mindannyian egy "pakli" lapkával kezditek, amiből hármat húzhattok fel. Amikor sorra kerülsz, akkor ezek közül a lapkák közül kell kijátszanod egyet. Hogy melyiket játszod ki, az csakis a te stratégiádtól függ. A lapkák megegyeznek abban, hogy mindegyiken 4 munkás található, ami viszont eltérő, az nem más, mint a munkások megoszlása a lapkák szélein. Van olyan lapka, ahol szélenként egy munkás tartózkodik, de van olyan is, aminek egyik szélén kettő, két oldalon pedig egy-egy munkás található. A lapkák elhelyezése a semleges "térkép" lapkáktól függ. Minden ilyen semleges pályaelem más-más akciót enged végrehajtani. Van olyan lapka main kakaót kaphatsz, van olyan ahol kakaót adhatsz el, vagy aranybányából nyerhetsz ki pénzt, és hasonlók. A semleges lapkákra felrajzolt akciót annyiszor hajthatod végre, amennyi munkás van az azzal érintkező saját lapkád szélén. Így lényegében a játék arról szól, hogy a saját lapkáidat a számodra legoptimálisabb módon helyezd el az egyre növekvő semleges lapkák adta "térkép" darabjai között.

Nem csak kakaóból áll a világ

Bár a játék névadó eleme a kakaó, koránt sem csak ebből profitálhatsz. A semleges elemek között számos olyan akad amik a kakaótermelésen kívül más módon is győzelmi ponthoz tudnak juttatni, sőt olyan akciók is vannak, amivel már meglévő lapkáidat cserélheted le, így a stratégiai rész még mélyebbé válhat.

Összegzés, ajánlás

A Cacao egy igen jól sikerült filler euro játék. A szabályok egyenesek és könnyen megérthetőek, ezért családos társaságoknak is ajánljuk. A játék grafikája átlagosnak mondható, passzol a tematikához és az eurogémeknek megfelelő letisztultság jellemző rá. Mindenképp ajánljuk olyan euros társaságoknak akik két komoly agymunkát igénylő társas közé valami könnyedebbet is beiktatnának.
Mi van a dobozban?

szabálykönyv
72 lapka
4 falu térkép
jelölők, tokenek

A magyar nyelvű szabályáttekintőt itt találod meg!


Kakaó (magyar - Cacao)

Szabály a dobozban:Magyar
Szerző: Phil Walker-Harding
Kiadó: Gém Klub Kft.
Kiadás éve: 2016
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Sorozat: Cacao játékok
Címkék: Könnyű stratégia, Hosszú játék, Stratégia (Eurogame),
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk, hogy lesz-e
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk, hogy lesz-e
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat