Az ébredés előtt

Új Könyv
keményfedeles
 4.0
1 értékelés
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

Mielőtt találkoztak, hogy együtt küzdjenek az Első Rend gonoszsága ellen, Rey, Poe és Finn nagyon más életet éltek.
Rey magányos roncsvadász volt a sivatagos Jakku bolygón.
Poe forrófejű pilótaként szolgált a Köztársaság haditengerészetében.
Finn pedig csak FN-2187 volt, egy ígéretes rohamosztagos.
Ezek az ő történeteik. Ez történt... Az ébredés előtt.

Árny vetült a galaxisra. A remény és béke univerzumát most a félelem és a háború felhői borítják. Az Első Rend egyre gyarapodik, hatalma növekszik, és az Új Köztársaság képtelen megállítani. A galaxis milliárdszor milliárd lakója közül hárman e viszály kellős közepén találják magukat. Mindhárman fontos szerepet kapnak a jövő alakításában. Mindhárman szembenéznek a sötétséggel.
Mindhárman a fényért küzdenek. FN-2187 rohamosztagos az Első Rendben.
Kétségek gyötrik. A Jakku bolygón egy fiatal nő, Rey küszködve próbálja fenntartani a túléléshez szükséges önállóságát.
A csillagok között Poe Dameron a Köztársaság szolgálatában harcol, és teljes szívével hisz az igaz ügyben. Ám gonosz erők próbára teszik elkötelezettségét.
Ezek az ő történeteik, amelyek az ébredő erő előtti napokban, hetekben és hónapokban játszódnak.

Az ébredés előtt

Szerző: Rucka, Greg
Kiadó: Kolibri
Kiadás éve: 2016
Címkék: Sci-fi, Star Wars, Ifjúsági,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
1 értékelés alapján

4.0

A pontok átlaga

 • 0
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Bár gyerekkönyvként jelent meg, ez egyértelműen egy felnőtteknek írt, felnőtt színvonalú mű, pontosabban három nagynovella. Finn története egy lelkiző rohamosztagos magányos vívódásairól szól. Rey története a szerelésről szól és arról, hogy a Jakkun nem lehet megbízni senkiben, semennyire, azaz mindenki egyedül van és magányosan küzd az életben maradásért. Poe története még az Ellenálláshoz való csatlakozása előtt kezdődik, az Új Köztársaság flottájában szolgálva és azt mutatja be, hogyan szervezte be Leia Organa az Ellenálláshoz.
  A könyvről röviden az a véleményem, hogy egész jól sikerült, elégedett vagyok vele. A szövegben talált apróbb hibák a következők:
  Finn történetében: A rohamosztagosok páncéllemezeit nem egy membrán tartja össze, hanem fekete, kevlárból készült, rugalmas, hajlékony ruházatot viselnek alatta, ami az ízületeknél, a sebezhető pontokon meg van erősítve, így ezeken a részeken sem lehet megkéselni, megfojtani, elektromosan sokkolni vagy könnyebb fegyverrel lelőni a katonát elvileg. Hacsak nem gyártanak szándékosan vacak minőségű ruházatot az eldobható minőségű katonák számára.
  Rey történetében: Az űrhajóknak rádió és radar parabolatányér antennáik vannak, telemetria-tányérjuk nincsenek. Miért, hová és kinek kellene telemetriai adatokat sugározniuk?
  Poe történetében:
  1. Az X-szárnyú támadó pozícióba nyíló szárnyai nem fogják automatikusan megemelni az orrát, mivel az űrben repülve nincs se közegellenállás, se légköri felhajtóerő, ami ilyesmit okozna, ráadásul a hajó súlypontja sem tevődik hátrébb ettől.
  2. Milyen ultramodern vadászgép az, ahol a pilótának harc közben állandóan a hajtóművek tápellátását kell szabályozgatnia, ahelyett, hogy a kormányzással és lövöldözéssel törődne, és ezt a melót rábízná a droidjára vagy a fedélzeti számítógépre? És miért a válla felett kell átnyúlnia a beállításokhoz, messzire mozdítva a karját, miközben komoly gyorsulásoknak van kitérve? Ez teljesen rossz elképzelés. Azonnal látszik, hogy a szerző nem ért a harci repüléshez. Ép eszű tervezőmérnök nem csinálna ilyen műszer és kapcsoló kialakítást a pilótafülkében, szükségtelenül megnehezítve a pilóta dolgát.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat