Star Wars: Zsivány Egyes

Új Könyv
 5.0
1 értékelés
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények
A Zsivány Egyes mozifilm regényváltozata új jelenetekkel és kiegészítő anyagokkal.

Ahogy a Birodalom sötét árnya fokozatosan terjeszkedik, egyre aggasztóbb hírek érkeznek a galaxis minden részéből. A felkelők tudomást szereznek egy titokzatos fegyverről, mely a Birodalom által uralt űr mélyén épül. Ha egyszer elkészül, semmi sem állhat majd ellen neki, akár egész bolygók elpusztítására is képes lesz. A hírek szerint a rettenetes gépezet építése már a befejezéséhez közeledik...

A galaxis lakóinak sorsa egy szokatlan összetételű csapaton múlik: egy bosszúvágytól hajtott, leleményes fiatal nőn; egy felkelő parancsnokon, akinek orgyilkosságot kellene végrehajtania; egy szökevény pilótán; egy vak szent emberen, és mindenre elszánt bajtársán; valamint egy veszedelmes birodalmi droidon, akit egykori gazdái ellen fordítottak. A felkelőknek minden eddiginél nagyobb szükségük lenne egy jelentős győzelemre, de ehhez a különös csapatnak meg kell szereznie a Birodalom új fegyverének terveit...

Ám mialatt veszélyes céljuk felé tartanak, a szörnyű gépezet is felbukkan a láthatáron, csak arra várva, hogy kihirdesse a császár zsarnoki uralmát a galaxisban egy olyan csapással, mellyel rászolgál rettegett nevére: a Halálcsillag.

Star Wars: Zsivány Egyes

Szerző: Freed, Alexander
Kiadó: Szukits
Kiadás éve: 2017
Címkék: Star Wars, Disney kánon,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
1 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Ez egy jól megírt könyv, ami néhány apró részlettől eltekintve hűen követi a film eseményeit és néhol kiegészíti a jeleneteket háttér információkkal, utalásokkal, leírásokkal.
  Jedha város megsemmisítésének és a holdról való szökésnek a leírásával én személy szerint nem vagyok elégedett. Láthatóan a szerző képtelen volt érzékletes leírást adni erről a kataklizmáról, noha egyébként más dolgokról nagyon részletesen és jól ír. Talán a könyv befejezése előtt nem látta a filmet vagy ezt a jelenetet, mert még nem volt kész, így csak a forgatókönyvre hagyatkozhatott, azért?
  Vader szerepeltetésének és a mustafari kirándulásnak gyakorlatilag semmi valós szerepe, jelentősége nincsen a regényben. Olyan érzést kelt az egész, mintha csak azért került volna bele a történetbe, hogy Vader ne csupán a sztori végén jelenjen meg a néző-olvasó számára.
  A regény utolsó fejezetét kicsit összecsapottnak éreztem. Az epilógus jelenetei szerintem túl rövidek a jelentőségükhöz képest, mintha a szerző nagyon sietett volna határidőre befejezni a könyvet.
  Érdekes felvetés, hogy a Tantive IV. azért volt a scarifi csata alatt végig a Profundity dokkjában, mert korábban megsérült egy küldetésen és a személyzete az utolsó pillanatig javította a korvettet. A filmben ebből semmi sem látszott. Kár, hogy teljességgel életszerűtlen az egész. Minek vitt magával a felkelő flotta vezérhajója egy hibás, mozgás és harcképtelen korvettet a csatába? Ahelyett, hogy hátrahagyták volna a Yavin 4 bázison vagy egy akörüli orbitális pályán? Szerintem jobb megoldás lett volna az, ha Leia hajója késve érkezik a csata helyszínére erősítésnek és a sérült Profundityról Raddus átsugározza nekik az adatokat.
  A regényben előforduló apróbb helyesírási hibák mellett találtam néhány bakit is:
  1. A 2. fejezet 56. oldalán a következő szöveg szerepel: "aztán kimászott a pilótafülkéből és megkereste a kabinját." Az U-szárnyú vadászgépben nincsenek kabinok. Helyesen: választott magának az utastérben egy ülést.
  2. A 7. fejezet 123. oldalán az áll, hogy a Halálcsillag központi reaktorát légcserélő egységekkel hűtötték a szuperlézer tüzelése előtt. Ez műszaki nonszensz, tekintve, hogy a levegőnek milyen kicsi a hőtároló kapacitása, mondjuk a vízhez képest. Egy ekkora reaktor hűtéséhez így valószínűleg hatalmas mennyiségű vizet (esetleg fagyállót) kell keringtetni az állomás magja és felszíne között, több független rendszerben, hogy a hőt elvezethessék az űrbe.
  3. A 19. fejezetben a 308. oldalon van egy vicces fordítói vagy szerkesztői hiba: "K-2SO-4-et", ami a kálium-szulfát képlete (műtrágya).

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat