• webrend/images/termek_large/tarsas_nottinghambiraja2_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsas_nottinghambiraja3_lrg.jpg

Nottingham bírája (Sheriff of Nottingham)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 4.3
3 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Éppen kipróbáláson van

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 1980,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 3 db
Össz ár: 2970,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

A herceg a városba érkezik, és az ilyenkor fellépő látványosságok miatt ezrével áramlanak az emberek a városba. Játékosként kereskedőket alakítotok, akik most megpróbálhatják megcsinálni a szerencséjüket, kihasználva a városba érkező emberáradatot. De mielőtt bármibe is foghatnátok, egy hatalmas problémát kell legyűrnötök: Nottingham sheriffje nem enged át akármit a kapukon, az árut át kell csempészni a falak másik oldalára.

 

 

 

Állj félre: ellenőrzés következik

 

 

A játékban mindannyian egy-egy kereskedőt alakítotok tehát akik megpróbálják a legális és főleg az illegális árucikkeiket átcsempészni a városba. Kereskedő szerepeteken kívül a játék folyamán egymás között váltogatva összesen kétszer mindannyian el fogjátok látni a sheriff szerepét is. Minden köröd elején frissítheted a kezedben lévő lapokat a régi kártyák eldobásával és újabbak felhúzásával. Ez után mindannyian betehettek a kereskedőitek színének megfelelő valamennyi árucikket jelképező kártyát. Természetesen a lapok titokban kerülnek a tarisznyába, majd ezek után eldönthetitek, hogy hazudtok-e sheriffnek vagy sem.
 
A sheriff megállít a kapuban és elkéri a tarisznyádat, amiben lapulhatnak legális vagy akár illegális javak is. Neked, mint tisztességes kereskedőnek természetesen „be kell vallanod”, hogy legális javakat szállítasz, de akár hazudhatsz is, reménykedve, hogy a sheriff nem kukkant bele a tarisznyádba. Ha a sheriff úgy dönt, hogy nem hisz neked, és ellenőriz, akkor kiveheti a zsákban lévő lapjaidat. Ha igazat mondtál és legális javak vannak benne, akkor a kellemetlenségek miatt annyi pénzt kell fizetnie neked, amennyi a kártyákon fel van tüntetve. Ha viszont hazugságon kapnak, akkor ugyan ezt az összeget neked kell befizetni a sheriff javára, ráadásul a tiltott árut a rendvédelmi erők elkobozzák!
 

 

 


Mindenkinek ára van

 
 
Ha végképp aljas csempész vagy, és mondjuk telepakoltad a zsákodat csupa rossz dologgal, a sheriff viszont ellenőrizni akar, akkor sem kell csüggedni. A sheriffet irányító játékos a zsák kinyitása előtt 

megkenhető pénzzel, hogy legyen olyan jó és forduljon egy kicsit a másik irányba amíg átmész a kapun ezzel a zsákkal. Nem csak pénzzel vehető meg a csendbiztos engedékenysége, de a zsákban lapuló javak közül is átadható neki valamennyi, vagy a játék során későbbi szívességek is felajánlhatók a nagylelkűség fejében. Nem elég, hogy a sheriffet a saját boldogulásodért megkenheted, kellő ígéretekkel vagy pénz mennyiséggel más játékosokra is uszíthatod, hogy megnehezítsd a riválisaid átjutását a kapun.
 
 

 


Ki szerzi a legnagyobb hasznot?

 
 
A sheriffnek nincs végtelen ideje alkudozni, és zsákokat nézni, mivel természetesen ő egy nagyon fontos és elfoglalt ember. A játékhoz egy időzítőt kell használni, és ha a visszaszámlálás lejár, az eddig át nem vizsgált kereskedők bebocsátást nyernek a városba, ahol kipakolhatják az árut a nagyközönség számára. Ez után a következő játékos lesz a sheriff, és kezdődik elölről az ellenőrzés. A játék végén az a játékos lesz a győztes aki a legtöbb pénzzel rendelkezik. Pénz azonban nem csak a javak eladásából és a megvesztegetésekből adódhat: további pénzhez juthatsz, ha neked sikerült bevinned valamelyik legális áruból a legtöbbet a városba.
 

 

 


Összegzés, ajánlás

 
 
A játék grafikája nagyon egyedi, egészen meseszerű, de ugyanakkor nem bolondos. A nagyon jó „blöffölős” játék, ahol a játékosok színészi és szerepjátékos képességei nagy szerepet kapnak. Nem árt azonban az agytekervényeket sem megmozgatni, ugyanis ha jól logikázol és csak azokat a 

kereskedőket állítod meg akik tényleg rosszban sántikálnak, akkor a befolyó összeg maximális lesz, a kifolyó pedig minimális. A játék bármilyen baráti társaságnak megfelelő választás lehet, ha egy lazább, szórakoztató „blöffölős-találgatós” játékot szeretnének kipróbálni.
 
 
 
 

Mi van a dobozban?

 

 • 288 kártya
 • 110 jelölő
 • 1 sheriff jelölő
 • 5 kereskedő tábla és zsák
 • 1 szabálykönyv
 
 
 
 

Szabálykönyv

Angol nyelvű szabálykönyv

  

Nottingham bírája (Sheriff of Nottingham)

Szabály a dobozban:Magyar
Szerzők: Bryan Pope,
André Zatz,
Sérgio Halaban
Kiadó: Reflexshop Kft.
Kiadás éve: 2017
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Sorozat: Sheriff of Nottingham játékok
Címkék: Humor, Kártyajáték, Film/Regény/Képregény/Videójáték, Blöffölés, Középkori, Családi, Party, Tárgyalás, Draftolás, Lap menedzsment, Szerepjátszás & szerepek, Szett gyűjtés,
10990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
14990,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5992,- Ft7490,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
6990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
3 értékelés alapján

4.3

A pontok átlaga

 • 2
 • 0
 • 1
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • sziasztok.
  vicces játék,egyszerű,blöffölős.
  minden körben más a bíra és megnézheti a kereskedők áruját ha akarja...de azért mérlegelni kell,mert ha rosszul döntünk nagy előnyhöz is juttathatjuk a többieket.a kedvencem a megvesztegetés :) lehet benne alkudozni na :)

 • Kiváló blöffölős, érték- és nyereségoptimalizálós játék.

 • "Itt a becstelen nem nyerhet"

  Kedvenc party játékunk, ha lazítani szeretnénk egy keményebb társas után.
  Mókás , jó dolog DE igazából az simán nyer aki csak is a szín tiszta igazat mondja, sőőőőt , 98% az nyert aki nem a csempészésre ment rá. Kivéve a királyi tárgyak érik meg a csempészést, a többi nem igazán.
  Mindenképpen rakjatok be időkorlátot a kártyák válogatásánál. Nálunk 50 másodperc van kártya válogatásra, és nem az van h 1 személyre várunk, hogy kedve szerint cserélhesse a pakliját.
  Érdeklődök a kiegészítője iránt is, az egy kicsit rákényszeríti a becsületes árusokat is arra, hogy igenis csempészni kell! :D
  Családnak nagyon ajánlom, 3-man nem annyira élvezetes, 4-től kezdődik a jó móka! :)

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat