• webrend/images/termek_large/tarsas_2017_gemklub_robinsoncrusoe2_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2017_gemklub_robinsoncrusoe3_lrg.jpg

Robinson Crusoe (magyar)

Új Társasjáték - Önálló játék

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 45*70 mm Standard (160 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 60*90 mm Standard (160 db-os) 2 db
Össz ár: 3570,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 45*70 mm Premium (100 db-os) 1 db Kártyavédő - Swan 60*90 mm Premium (100 db-os) 3 db
Össz ár: 4760,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

A Robinson Crusoe: Kalandok az elátkozott szigeten az eredeti regény alapjaira épül, azzal a kivétellel, hogy ebben a játékban több személy kerül a lakatlan szigetre, és együtt igyekeznek túlélni a nomád körülményeket. A játék nagyon jól idézi az eredeti történet hangulatát, s mindezt a játékosok együttműködve, kooperatívan élhetik át. Lássuk a részleteket!


Fedezd fel az átkozott szigetet


A játék nem tartozik a legegyszerűbb társasok közé, igen komplex szabályai vannak, de mint minden hasonló nehézségű játékba, természetesen ebbe is viszonylag hamar bele tud jönni az ember. A társas egyik érdekessége, hogy a játékosok különböző kalandokat (scenario) játszhatnak le/élhetnek át. Mindegyik kaland egyedi, rengeteg olyan tárgy, esemény, szabály vonul fel a játékban, amik csak egy-egy küldetésben fordulnak elő, ráadásul a győzelmi feltételek is változóak lehetnek. Bizonyos kalandokban a sziget felderítése lehet a célunk, másokban egy-egy bajba jutott túlélő megmentése, megint másokban pedig megjelennek olyan nyomasztó elemek is, mint a kitörni készülő vulkán vagy a kannibálok.


Felfedezés, építkezés, vadászat


A játéktábla hexákra van felosztva, melyekre hatszögletű lapokat tehetünk le azokra a területekre melyeket hőseink már felfedeztek. A játékosok a saját körük alatt jelzőket helyezhetnek el bizonyos helyeken, melyek a karaktereiket jelképezik, így beoszthatják, hogy ki milyen teendőket lásson el. A választható cselekedetek között rengeteg opciót találunk. Túlélőink felfedező útra indulhatnak a szigeten, menedéket eszkábálhatnak, de még tárgyak készítésére is van lehetőség (például kés). A játék előrehaladtával egyre több jelzővel gazdálkodhatunk, melyek azt jelképezik, hogy adott idő alatt a karakterek egyre több dolgot hajtanak végre. Ésszel kell azonban beosztani az erőnket, vannak olyan jelölők ugyanis, melyek csak bizonyos feladatok elvégzésére használhatóak.


Ki is vagy valójában?


Minden játékos rendelkezik egy karakterlappal is, amely a szakmáját hivatott bemutatni. A négy szakma a szakács, felfedező, ács és a katona. A karakterlapon lehet jelölni a sérüléseket is, és a szereplők morálját is, ami a játék egyik fő eleme is egyben. Ha egy karakter morált veszít vagy nyer, az az egész csapatra hatással van, és befolyásolhatja a munkakedvet is (vagyis több/kevesebb elosztható jelölőt jelent).


Sok teendő akad az átkozott szigeten


Számos választható cselekedetünk közül talán az egyik legfontosabb a tábor fejlesztése. Falat vonhatunk köréje, hogy távol tartsuk a vadállatokat, megerősíthetjük a tetőt a környezeti tényezők kivédésének érdekében vagy fejleszthetjük a táborban lévő fegyvereink erősségét. A többi épület vagy elkészíthető tárgy általában előfeltételekkel rendelkezik, így például ahhoz, hogy téglát tudjunk gyártani, előzőleg fel kell fedeznünk a szigeten egy dombságot ahonnan kinyerhetjük majd a téglához való alapanyagot. Bizonyos fejlesztésekhez szükséges, hogy már rendelkezzünk bizonyos elkészített fejlesztésekkel. Ilyen például a csónak, melynek előfeltétele, hogy legyen elég fánk, és tudjunk kötelet gyártani, amivel a rönköket majd egymáshoz kötözhetjük.


Sosem tudhatod mit találsz az erdő túloldalán


A felfedezett területen annak függvényében dobhatunk adott számú kockával, hogy mit szeretnénk csinálni, és mennyi időt (jelölőt) szánunk rá. Ha alapos munkát végzünk és nem sajnáljuk az időt, még dobnunk sem kell. Ha dobásra kényszerülünk, akkor mindig három kockával dobunk. Az egyik megmutatja sérülünk-e nagy kapkodásunkban, a másik jelöli, hogy sikerrel jártunk-e egyáltalán, a harmadik pedig azt szabja meg, hogy történik-e valami váratlan esemény miközben tesszük a dolgunkat.


Kalandra fel!


A sziget eseményei általában hátrányosak a karakterekre nézve, sőt olyan lapot is kaphatunk egy-egy eseménykártya személyében, melynek későbbi hatásai is lesznek. Ilyen duplán ártó események a betegségek, gyomorrontás, és a legtöbb vadállat is. Ha ez nem lenne elég, akkor a bizonyos esetekben játékba kerülnek tőlünk független események is, melyek nem csak az adott karaktert, de az egész csapatot veszélyeztethetik (ilyen például az időjárás).


Összegzés


Ez a társasjáték talán az egyik legváltozatosabb kooperatív játék, a jelenleg forgalomban lévők közül. Legnagyobb erősségei közül a legjelentősebb, hogy a karakterekkel történő események és fordulatok nagy része a saját döntéseiktől függ. Ezért aztán sosem játszod le ugyanazt a játékot kétszer ugyanúgy, és ha ez még nem lenne elég, akkor választhatsz hat küldetés közül, melyek totálisan különböznek egymástól. Átmenet a pozitív és negatív rész között, hogy a játék igen-igen nehéz. Ezt a kihívási szintet az sem könnyíti meg, hogy a szabályok nagyon összetettek, többszöri olvasás is kellhet a megértésükhöz, ami pedig kifejezetten riasztó lehet néhány játékos számára.


Kinek ajánljuk?


Elsősorban azoknak a játékosoknak érdemes beszerezni, akik kedvelik a nehéz kooperatív játékokat, és nem rettennek el a bonyolult szabályoktól. A játék nagyon nagy újrajátszhatósági faktorral bír, ugyanakkor elég hosszú (körülbelül 2 óra játékidő), és 1-4 személy játszhatja, vagyis jó választás kisebb baráti társaságoknak, akik szívesen töltenek el több időt is egy-egy játékkal.


Néhány magyar nyelvű Robinson Crusoe játékban a felfedező pakli el van nyomtatva, mindkét oldalán szöveg található. Ha ilyet tapasztalsz vedd fel velünk a kapcsolatot és kicseréljük a paklit!Magyar nyelvű játékszabályVáltozások az előző kiadáshoz képest:

Differenciák
Magyar nyelvű játékmenet

25210,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
15510,- Ft
Előrendelhető
Várható érkezés: 20-30 nap
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
13570,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
5 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 5
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Röviden:
  Fantasztikus! Teljesen megéri az árát! Vegyétek! :)

  Kicsit hosszabban:
  Egy kis rövidke utánanézést követően lett a játék beszerezve. Mondanom sem kell, teljesen lenyűgözött ami a dobozban volt.

  Megjelenés/Minőség:
  Fantasztikusak az ábrák, jól kidogozottak a részletek, minőségi alapanyagokból készültek a hozzávalók, szóval kifejezetten szemet gyönyörködtető az egész összeállítás.

  Szabály:
  Igen, ez kicsit sarkalatos pontja a játéknak, mivel a szabálykönyv 40 oldalas, DE a tényleges szabály csak kb 26 oldal. Minden további csak pontosítás, részletezés, függelék, azaz minden, ami segít értelmezni a még homályos pontokat. Ha egy valaki már érti, annak sokkal könnyebb utána elmagyaráznia azt a többi játékosnak, mivel szerencsére még logikusan is van felépítve.

  Újrajátszhatóság:
  Bőven van benne szórakozási lehetőség.
  Alapból 7 kampány található a csomagban, de ezeket is minden alakalommal máshogy tudunk lejátszani, köszönhetőn annak, hogy nem feltétlen ugyan úgy fedezzük fel a szigetet, vagy más tárgyakkal rendelkezünk.
  Továbbá léteznek fanok által készített meglepően jó kampányok is.

  Extra:
  Külön szeretném kiemelni, hogy bár nem nagy dolgok, nekem mégis kifejezetten pozitív volt, hogy ilyenre is gondoltak a készítők:
  - 8 karakter: Ami valójában csak 4, azaz minden karakternek van egy férfi és női megfelelője (a karakter neme egyébként nincs hatással a játékra)
  - Játékos akciókorongokhoz és semleges akciókorongokhoz (amik 4-4 db fából készült különböző színű jelölők) tartozó matricák. Ergó vagy nem matricázod fel őket, és akkor az adott játékos azzal a színnel lesz, amelyikkel akar, vagy a számotokra a karakterhez passzoló színt rendelitek hozzá a matricával (ez a semleges jelzőnél nem játszik)

  Ár-Érték arány: 5*

  Tehát összességében egy remekül összerakott játékot kapun, így csak ajánlani tudom mindenkinek! :)

 • Eddig a legjobb tárasas, amit próbáltam, szerintem zseniális.
  Az egész játék koncepciója nagyon ötletes és az újrajátszhatósága nagyon magas. Minden játszma más, ugyanazon a jeleneten belül is!

  A játékszabálytól szerintem nem kell megijedni. Elsőre bonyolult, de logikusan van felépítve az egész játék, így 1-2 próbajáték után már gördülékenyen megy.

  Valóban hosszú egy menet, szánni kell rá időt, de nincsenek üres járatok a játékban, mindig történik valami izgalmas, folyamatosan kell tervezni, ötletelni.

  Bátran ajánlom azoknak, akik szeretnek elmélyedni egy-egy játékban.

 • A Robinson Crusoe egy végtelenül szépen kidolgozott társasjáték, minden hangulatában a túlélésért való küzdelmet hangsúlyozza.

  Nehézségét nézve (a szabályok értelmezése, és maga a játék is), közepesen nehéznek mondanám. Rengeteg apróbb szabály van, sok mindenre kell figyelni, de mindenképp megéri a belefektetett energiát, mert minden egyes kaland 1-1 utazás.

  A kalandok magával ragadnak, mindnek vannak külön győzelmi feltételei, speciális lapkái és történetei.

  Könnyen előfordulhat, hogy valakiből alfa játékos válik, de szerintem, ennek a közös munka (nem pedig a mások irányítása) adja meg a varázsát. Had érezze csak mindenki, a súlyát a döntéseinek, és vállalja a következményeit :)

  A csapatmunka nagyon fontos, ezért a családban, vagy ismerősök között is erősítheti a kötelékeket. És mindenki más dolgokban jó, mindenki érhet el sikereket, a maga szakterületén. A lehetőségek tárháza nagy. Az időjárás, és vadállat kockák pedig nagyon jó fűszerezést adnak a játéknak.

  Mindent összevetve, egy hangulatos, családi, hosszabb időt igénybe vevő, közepesen nehéz társasnak tartom. Aki szereti ezt a témát, annak egy életre szóló vásár lehet.

 • A játék egyszerűen fantasztikus! A lényeg, hogy senki ne ijedjen meg a játékszabály hosszától. Rengeteg magyarázat és példa szerepel benne, felépítése lehetővé teszi, hogy játék közben is könnyedén forgassuk. Sőt! Nem kell törekedni minden szabály fejben tartására, kiváló segítség a szabályleírás a játékhoz.
  Minden játék új kihívás, hála a rengeteg kártyának!

  Csak ajánlani tudom. Néhány játék lejátszása után mindenkit magával ragad.

 • Kedvenc Kooperatív játékunk 10/10.
  Kezdőknek nagyon nem ajánlott a sok szabály és a nehézsége miatt, ugyanis ez egy igazi kihívás (40.oldalas a sz.könyv).
  2-játékossal nem olyan jó, inkább solo vagy 4 fővel az igazi.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat