Civilization: A New Dawn

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 
0 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények

Lényegi változások:

- A térkép elemei máshogy kapcsolódnak (részletesebb és kifinomultabb lehetőségek a pálya összerakására)

- Technológiák, fejlesztések át lettek dolgozva

- Kezdő népek képességei változtak

- Építhető csodák előkövetelményei és hatásai újra lettek gondolva

- Apróbb változások a szabályban (harcrendszer, kultúra)


Egyébként minden maradt a régiben:

Civilizált hadakozás
Hogy mennyire civilizált az emberiség történelme, ami tele van különböző háborúkkal és mennyire civilizált ez a játék, ami szintén tartalmaz nem kevés hadakozást, azt nem a mi tisztünk eldönteni. Azt viszont tudjuk, hogy a számítógépes játékok hajnalán kiadott, azóta legendává vált, stratégiai játék alapján készült társas nagyon jó szórakozást nyújt a stratégia szerelmeseinek.

Terülj-terülj országocskám!
A játék külcsín szempontból, bizony szépen muzsikál. A műanyag figurákban, és főleg a karton táblákban, lapocskákban van anyag, és szép, hangulatos grafikákkal vannak ellátva. A kontinens összeállítására szolgáló darabok jól illeszkednek, és pofás terepet szolgáltatnak, egymás módszeres kifilézéséhez. Jó pont, az eredeti Sid Meier játékhoz hasonló, véletlenszerű terep, ám két hibája is van, de erről majd később.

„Világ proletárjai egyesüljetek!” – Abraham Lincoln
A játék során, egy választott nemzetet (Kína, Egyiptom, Amerika, Oroszország, Németország, Róma) kell a történelem színpadán végigkormányozni, ügyesen lavírozni, a hadseregépítés, technikai fejlesztés, gazdasági fejlődés és a kulturális épülés, alkotta palettán. Ez a négy aspektus adja a négyféle győzelmi feltételt, ami igencsak megnöveli a játék újrajátszhatóságát. Minden nemzet másban jó és ez be is határolja, hogy mivel fogunk próbálkozni. A játék során, szabadon választható politikai rendszerek – melyek elég vicces kombinációkat adhatnak - vagy ellensúlyozzák a nép hiányosságát, vagy tovább erősítik az erényeit. A játék körei 5 fázisból állnak, ezek sorrendben, Start of turn – ahol új városokat lehet felhúzni vagy kormányzati formát váltani -, Trade – a városaink által termelt trade pontok jegyzése, illetve a játékosok közötti kereskedelem köre -, City management – építkezés, nyersanyag begyűjtés, kulturálódás fázisa -, Movement – ennél a résznél lehet az egységeket mozgatni, illetve itt lehet támadni is – és Research – ahol minden játékos újabb technológiákat fejleszthet ki -. 

A német hadsereg az egyiptomi kultúra csodájára járt
Mivel a nyersanyagok nagy része körönként nullázódik, ezért fontos ezek beosztása is. Egy próbajáték segít megérteni, melyik nyersanyag és melyik akció milyen prioritást élvez. Itt említenénk meg, hogy bár a játékot 2-4 fővel lehet játszani, messze 4 fővel a legjobb. Hármasban kicsit felborul a pálya egyensúlya a kialakítás miatt, és sokkal nehezebb dolga van annak, aki kultúrával akar nyerni.

A jó öreg Sid büszke lehet
Versengő szellemű stratégáknak ideális társas lehet, főleg ha négyfős csapatban ülnek le játszani. A számítógépes játék szerelmeseinek is megér egy próbát, mert roppant hangulatos igényes kinézetű, és jól megfogja az eredeti szellemiségét. Nem egy kifejezetten nehéz játék, de azért némi rutint igényel a zökkenőmentes betanulás. Egy kis türelem sem árt, hiszen négy játékos esetén nem túl rövid ez a társas.

Negatívumok
Fel nem tűnik, de az idő nagyon telik a játék közben. A négyfős partig több órásra is elhúzódnak. Ha viszont nem négyen játszunk, a játék egyensúlya sajnos csorbát szenved, sem a pálya sem a különböző nyerési stratégiák nem működnek olyan kiegyensúlyozottan, mint négy fővel.

Pozitívumok
Rendkívül jó stratégiai játék, magas újrajátszhatósági fok, nagyon igényes dizájn, teszik ezt a játékot igazi csemegévé. Nagyon kompetitív játék, sok konfrontációval illetve interakcióval, ami vonzóvá teheti az igazi versengők számára. Kellemes hangulata még inkább hozzájárul, hogy játék közben ne tűnjön fel az idő múlása.

Civilization: A New Dawn

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: James Kniffen
Kiadó: Fantasy Flight Games
Kiadás éve: 2017
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: A New Dawn játékok
Címkék: Maratoni játék, Film/ Regény/ Képregény/ Videójáték, Stratégia (Eurogame), Civilizáció,
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat