Isten gépei és más történetek mesterséges intelligenciákról

Új Könyv
 5.0
1 értékelés
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények

Brandon Hackett regényének hősei az emberi létezésen túlra is elmerészkednek, hogy választ találjanak a világukat övező rejtélyekre.

2028: az Ugrásnak nevezett kozmikus esemény során a Föld egy távoli vörös törpecsillag körüli pályára kerül. A bolygó egyik fele örök sötétségbe borul, a napos oldali országokat menekültek milliói árasztják el. Az emberiség a túlélésért küzd. A pusztulásból azonban lassan új világ születik. Húsz évvel később Szófia, a genetikailag módosított budapesti lány és társai már a közelgő technológiai szingularitásra készülnek, amikor a fejlődés követhetetlenül felgyorsul, a mesterséges intelligenciák túlhaladják az emberi értelmet, és amikor az embert saját istenévé avathatja a tudása. Vagy el is pusztíthatja. Eközben a világot titokzatos felfedezők figyelik, akik egykor maguk is emberek voltak. Arra keresik a választ, hogy miért történt meg az Ugrás. Szófia hamarosan a Föld jövőjéért folyó küzdelem középpontjában találja magát.

Az Isten gépei megjelenésének tizedik évfordulója alkalmából a regény jelentősen átdolgozott és felújított kiadását tartja a kezében az olvasó. A kötet ezen túl négy novellát is tartalmaz: találkozhatunk többek közt egy megszállott MI-teremtővel, egy írószoftverekkel versenyre kelő íróval, valamint a távoli jövő mesterséges isteneivel.

Isten gépei és más történetek mesterséges intelligenciákról

Szerző: Hackett, Brandon
Kiadó: Agave Könyvek Kiadó Kft.
Kiadás éve: 2018
Címkék: Sci-fi, Hard Sci-Fi, Antológia, Társadalmi sci-fi,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
1 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
  • Ugyanannyira tetszett, mint a 2008-as első kiadás, bár néhol túl szűkszavúnak, rohanósnak, a részleteket el nem magyarázónak találtam a szöveget. Nem kellett volna kihagyni a 2018-as változatból a tolmácsprogramok ismertetését. Amúgy továbbra sem tartom valószínűnek, hogy ezek miatt keveréknyelvek alakulnának ki a jövőben. A regényhez csapott 4 novella is remek, meg a végére írt esszé a transzhumanizmusról. Ne hagyjátok ki ezt a könyvet! Alapmű a magyar SF történetében (az elmúlt 100 év 10 legjobb magyar SF regénye közt dobogósan ott van). Csak azért nem adok rá 6 csillagot, mert a felhasználói felület nem teszi lehetővé. :-D

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat