Cryptid (Angol kiadás)

Új Társasjáték - Önálló játék
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2019_ospreygames_cryptid2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2019_ospreygames_cryptid3_lrg.webp

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Angol

A játék: Angol nyelvű

Játékosszám: 3-5 játékos

A legjobb: 4 játékossal

Játékidő: 50 perc

Ajánlott: 10 éves kortól


Adatok:

Szerzők: Hal Duncan, Ruth Veevers

Kiadó: Osprey Games

Kiadás éve: 2019

Sorozat: Cryptid játékok


Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


1 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Legyél te az, aki okos logikával és némi megtévesztéssel a többiek előtt találja meg a titokzatos lényt!


Már közel jártok… hamarosan az egész világ tudni fog a Cryptid létezéséről! A játékban minden játékos egy-egy tudóst alakít, akik ritka állatok felkutatásával foglalkoznak. Fő célotok, hogy felfedezzétek a híres lényt, amihez félig-meddig össze kell dolgoznotok!


A Cryptid az őszinte félrevezetés egyedülálló játéka! Minden játékos a játék elején kap egy nyomot, mely felhasználható a kutatás során: mi az, ahol a lény biztosan nem lehet, és mi az, ahol igen. Csak akkor járhatsz sikerrel, ha a rivális tudósoktól megtudod ezeket a hasznos információt, miközben neked is el kell árulnod hasonló dolgokat. De csak óvatosan! Ha túl sokat árulsz el, mások lehet, hogy előbb bukkannak a lényre, mint szeretted volna!


A játék tartalmaz 6 moduláris táblát, 5 füzetet, amik a nyomokban segítenek, számtalan tokent és egy 54 lapból álló paklit, ami több száz lehetséges kezdést tartalmaz, két nehézségi szinten.


Angol nyelvű játékszabályAngol nyelvű ismertető
Angol nyelvű játékmenet

A Cryptid játékok sorozat többi tagja:

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

1 értékelés alapján
 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Én már a bemutató videó alapján tudtam, hogy imádni fogom ezt a játékot, de tartottam tőle, hogy ismerőseim körében nem fog sikert aratni, mert ők általában nem kedvelik a következtetésekre alapuló társasjátékokat (pl. Cluedo, Mystery of the Abbey). Tévedtem: két társaságban is kipróbáltam már, és mindkét társaság azonnal újabb és újabb köröket akart játszani vele; az első társaságban 3, a másodikban 5 játékot játszottunk egymás után.

  A Cryptid egyik nagy előnye, hogy nagyon egyszerűek a szabályok: 5 perc szabálymagyarázat, és mehet a játék. Bár angol nyelvű a szabálykönyv, pár perc alatt házilag gyártható hozzá olyan magyar nyelvű segédlet, ami alapján egy angolul nem beszélő játékos is értelmezni tudja a clue-kat. A Cryptid másik hatalmas előnye, hogy pörgős, gyors: egy játék tényleg lemegy legfeljebb 20-30 perc alatt még 5 játékos esetében is.

  Ami a fentebb említett, következtetésekre alapuló játékokkal szemben előnynek (vagy ízlés szerint: hátránynak) tekinthető, hogy a szerencsének nincs, vagy minimális szerepe van csak a játék megoldásában, hiszen sem kockadobás, sem szerencsekártyák nem bonyolítják a játékmenetet – csak a kérdések és a válaszok mechanikája befolyásolja az információgyűjtést. Előfordulhat persze, hogy valaki szerencsés módon már a játék legelején egy olyan mezőn kezd el kutatni, ahol ténylegesen elbújt a lény – de ha gyorsan előkerül Nagyláb, két perc alatt új mező készíthető, és már indulhat is az újabb játék!

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.