• webrend/images/termek_large/tarsas_2019_ospreygames_cryptid2_lrg.webp
 • webrend/images/termek_large/tarsas_2019_ospreygames_cryptid3_lrg.webp

Cryptid

Új Társasjáték - Önálló játék
 5.0
1 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Értékelés

Legyél te az, aki okos logikával és némi megtévesztéssel a többiek előtt találja meg a titokzatos lényt!


Már közel jártok… hamarosan az egész világ tudni fog a Cryptid létezéséről! A játékban minden játékos egy-egy tudóst alakít, akik ritka állatok felkutatásával foglalkoznak. Fő célotok, hogy felfedezzétek a híres lényt, amihez félig-meddig össze kell dolgoznotok!


A Cryptid az őszinte félrevezetés egyedülálló játéka! Minden játékos a játék elején kap egy nyomot, mely felhasználható a kutatás során: mi az, ahol a lény biztosan nem lehet, és mi az, ahol igen. Csak akkor járhatsz sikerrel, ha a rivális tudósoktól megtudod ezeket a hasznos információt, miközben neked is el kell árulnod hasonló dolgokat. De csak óvatosan! Ha túl sokat árulsz el, mások lehet, hogy előbb bukkannak a lényre, mint szeretted volna!


A játék tartalmaz 6 moduláris táblát, 5 füzetet, amik a nyomokban segítenek, számtalan tokent és egy 54 lapból álló paklit, ami több száz lehetséges kezdést tartalmaz, két nehézségi szinten.


Angol nyelvű játékszabályAngol nyelvű ismertető
Angol nyelvű játékmenet

Cryptid

Szabály a dobozban:Angol
Szerzők: Hal Duncan,
Ruth Veevers
Kiadó: Osprey Games
Kiadás éve: 2019
Szükséges nyelvismeret: Nyelvfüggetlen
Sorozat: Cryptid játékok
Címkék: Családi, Következtetés/Nyomozás, Moduláris tábla, Minta felismerés,
1 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Értékeld ezt a játékot és írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Én már a bemutató videó alapján tudtam, hogy imádni fogom ezt a játékot, de tartottam tőle, hogy ismerőseim körében nem fog sikert aratni, mert ők általában nem kedvelik a következtetésekre alapuló társasjátékokat (pl. Cluedo, Mystery of the Abbey). Tévedtem: két társaságban is kipróbáltam már, és mindkét társaság azonnal újabb és újabb köröket akart játszani vele; az első társaságban 3, a másodikban 5 játékot játszottunk egymás után.

  A Cryptid egyik nagy előnye, hogy nagyon egyszerűek a szabályok: 5 perc szabálymagyarázat, és mehet a játék. Bár angol nyelvű a szabálykönyv, pár perc alatt házilag gyártható hozzá olyan magyar nyelvű segédlet, ami alapján egy angolul nem beszélő játékos is értelmezni tudja a clue-kat. A Cryptid másik hatalmas előnye, hogy pörgős, gyors: egy játék tényleg lemegy legfeljebb 20-30 perc alatt még 5 játékos esetében is.

  Ami a fentebb említett, következtetésekre alapuló játékokkal szemben előnynek (vagy ízlés szerint: hátránynak) tekinthető, hogy a szerencsének nincs, vagy minimális szerepe van csak a játék megoldásában, hiszen sem kockadobás, sem szerencsekártyák nem bonyolítják a játékmenetet – csak a kérdések és a válaszok mechanikája befolyásolja az információgyűjtést. Előfordulhat persze, hogy valaki szerencsés módon már a játék legelején egy olyan mezőn kezd el kutatni, ahol ténylegesen elbújt a lény – de ha gyorsan előkerül Nagyláb, két perc alatt új mező készíthető, és már indulhat is az újabb játék!

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat