Homályrév (magyar, Gloomhaven) (Magyar kiadás)

Új Társasjáték - Önálló játék
 • webrend/images/termek_large/tarsas_homalyrev2_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsas_homalyrev3_lrg.jpg

Tulajdonságok:

A játék kiadása: Magyar

A játék: Magyar nyelvű

Játékosszám: 1-4 játékos

Játékidő: 90-150 perc

Ajánlott: 12 éves kortól


Adatok:

Szerző: Isaac Childres

Kiadó: Gém Klub Kft.

Kiadás éve: 2020

Sorozat: Gloomhaven játékok


Értékelések:

5.0

A pontok átlaga


4 értékelés

Írj értékelést

Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nem kipróbálható

A kipróbálásról részletesen itt olvashatsz.
Ajandekutalvány

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Standard (160 db-os) 5 db Kártyavédő - Swan 45*70 mm Standard (160 db-os) 7 db
Össz ár: 14280,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 65*90 mm Premium (100 db-os) 8 db Kártyavédő - Swan 45*70 mm Premium (100 db-os) 10 db
Össz ár: 21420,- Ft

Homályrév egy egyedülálló taktikai, harci stratégiai társasjáték, ami nem mellesleg a legacy típusú játékok sorai között foglal helyet. Kalandorok bőrébe bújva alakítjátok a történetet egyéni képességekkel és célokkal. Együtt kell működnötök, hogy felfedezzétek a világ kazamatáit és elfeledett romjait. A zsákmányok és a tapasztalat növeli majd a képességeiteket (mint egy RPG-ben) és új helyeket jártok majd be úgy, hogy minden döntésetek hatással lesz a játék és a sztori végkimenetelére.


Egy hosszú történet…

Igen, ez nem az a játék, amit egy este alatt fogtok lejátszani. Több alkalom szükséges, hogy végig játszátok, akár egy év is (ha nem több) mire befejezitek a sztorit. Ez is mutatja, hogy a játék nem áll távol a szerepjátékok világától… De visszatérve a játékidőre, attól függ, hogy meddig tart a játék, hogy ki milyen tempóban halad a társasággal vagy önmagával, mert ezt a játékot is lehet egyedül játszani. Egy biztos, csak kitartó csapattal vágjatok bele és ne sajnáljátok az időt, megéri.

Ha a játék újrajátszhatatlansága zavarna, ne aggódj, már erre a problémára is találtak megoldást. A Gloomhaven Removable Sticker Set a kulcsa az újrajátszásnak, ezt a szettet kell használni az első játékhoz, mert ezt le tudjátok utána szedni és megint mehet előröl az egész.

A kezdetek

A játék elején hat hős közül választhattok, majd magatokhoz veszitek a hőshöz tartozó akciódecket és ezzel együtt megkapjátok a képességeket is, amivel majd végrehajthatjátok a cselekedeteiteket a játék folyamán. Emellett még minden karakter kap egy életcél kártyát.(Egy karaktert idővel ki tudtok cserélni, ha úgy érzitek, hogy kihoztátok belőle a maximumot.)

Homályrév városában kezditek meg a játékot, ahol minden küldetés előtt húzhattok egy eseménykártyát, amin két választási lehetőség közül dönthettek az egyik mellett. A városban csinálhattok mindenfélét, vásárolhattok, templomba mehettek és itt tudtok csak szintet lépni.
A városból kiérve újabb esemény következik ugyan úgy két választható opcióval.Küldetések

A küldetések elején húzzuk ki az adott kalandra vonatkozó célokat. Ilyenkor még változtathatunk a saját paklinkon. Ezután összerakjuk a küldetés térképét és felpakoljuk karaktereinket a kezdő pontra és kihúzzuk a szörnyek lapjait. Kezdődhet a harc!
Ezek a küldetések elég változatosak és általában a cél, hol legyőzzük a szembejövő gonosz teremtményt. Azért azt hozzá kell tenni, a küldetéskártyák és egyéb leírások miatt, nem árt egy erős angoltudás.

Összegzés

A Homályrév egy nagyon jó szerepjáték jellegű legacy játék. Kell minimum egy olyan ember a csapatba, aki a játékszabályt kívülről (de legalább is jól ismeri) tudja, az elakadás elkerülése végett. Ezen felül sok-sok időre lesz szükségetek és kiváló csapatmunkára.

Szabálykönyv

Angol nyelvű szabálykönyv

A Gloomhaven játékok sorozat többi tagja:

Alapjátékok:

Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
22221,- Ft
Előrendelhető
Várható, de nem tudjuk mikor
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
22896,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett

Kiegészítők:

Nem rendelhető
Nem rendelhető, újranyomás várható
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
11630,- Ft
Előrendelhető
Várható, de nem tudjuk mikor
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
Nem rendelhető
Nem rendelhető, nem tudjuk mikor lesz
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett
3870,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban is
Ingyenes szállítás 18000,- Ft felett

Értékelések

5.0

A pontok átlaga

4 értékelés alapján
 • 4
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0

Értékeld ezt a terméket és írd meg a véleményedet

Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Szerintem ez minden idők legjobb társasjátéka.
  Dungeon crawler, deck building, legacy, RPG... ezek mind benne vannak.
  Elképesztő méretű tartalommal rendelkezik mind játszható karakterszámban (17 db), mind az ellenfelek számában (30+), mind küldetésekben (95 db !!!). A játékélmény olyan, mint egy open world videojátéké. Az egész társas egyszeri végigjátszása több mint 100 óra. Elképesztő. Talán az ára magasabb egy átlag asztali játékhoz képest, de aki megveszi, az nem fogja megbánni, mert olyan utazásra visz magával, amelyre más játék nem képes.
  És szólóban is megállja a helyét.
  Így pedig, hogy kaptunk magyar fordítást, a történet és az átvezetők is gördülékenyek és hangulatosak.
  Ha csak egyetlen társast vihetnék magammal egy lakatlan szigetre, az ez lenne.

 • Hatalmas játék minden értelemben. Ez az első társasjáték ami egész jól adja a hagyományos szerepjátékok érzését. Nem könnyű játék, a szabályok elsőre soknak tűnhetnek, érdemes játék előtt jól belemélyedni, néhány szabálymagyarázó youtube videót megnézni. De az élmény nagyon is megéri. Ami viszont elengedhetetlen a játékhoz az valamilyen rendező, mert döbbentes mennyiségű alkatrész van benne, és a doboz gyári kialakitása nem a legszerencsésebb. Nem olcsók az inserterek de nagyon is megéri azt a 18-20e ft-ot még rákölteni.

 • Körülbelül két hete rendeltük meg a játékot, azóta majdnem minden este játszunk vele. Valószínűleg nem a legideálisabb kezdő csapattal indultunk neki, de nagyon élvezzük, még ha 1-2 küldetés elsőre nem is jön össze. A pakliépítés eleinte nem túl bonyolult, de magasabb szinteken érdemes jól átgondolni, hogy mit választ az ember. Egyelőre két kaszttal játszunk, de már várjuk, hogy kipróbálhassuk a többit is. Csak ajánlani tudom!

 • A egyik legjobb szerepjáték amit valaha készítettek. Tökéletesen átültették a számítógépes szerepjátékok lényegét.
  Tény, nem való mindenkinek. Ez nem az a fajta játék, hogy leülök, és játszok. Nagyon taktikus játék, és a szűk kártya használat csak még jobban nehezíti a játékot. Természetesen némi házi szabályokkal sok minden módosítható ezeken a szabályokon, de azokkal is csak óvatosan mert különben elvész az élmény amit a játék valójában nyújtani tud. Nem kevés pénz, de mindenért kárpótol ami az élményt illeti. A tapasztalat alapján, 4 játékos kb 4-5 óra alaphangon egy pálya plusz az előkészületek. 2 személyes módban kb 2 óra. Hála a levehető matricáknak*, az újra játszhatóság biztosított. Kb 20 pályát teljesítettünk eddig sikeresen és már egy karaktert is sikeresen fel tudtunk oldani. És az élményt az új karakterek csak fokozzák hatványozottan. Mindenkinek ajánlom aki imádja a szerepjátékok világát.
  * Szellemlovas megjegyzése: Az alapjátéknak nem része az eltávolítható matrica szett, azt külön lehet megvásárolni.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 18000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat

Írj értékelést!
Az oldal a működéséhez szükséges sütiket használ.