Puerto Rico (Deluxe)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 
0 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények

A Puerto Rico az egyik legnépszerűbb összetett gazdasági stratégiai játék, a BoardGameGeek-en nagyon sokáig előkelő dobogós helyet foglalt el. A Delux változatban a két megjelent kiegészítő is megtalálható, a New Buildings és a The Nobles.

Egy ültetvényen kell gazdálkodnod, növényeket termeszteni, árukat előállítanod, majd azokat a lehető legnagyobb haszonnal eladni a kihajózó kereskedőknek.

puerto rico

Mindegy mit teszel, én is azt teszem!


A játék egyik fő alappillére a szerepválasztós rendszer. Köröd során a 7 szerepből egyet ki kell válassz. Ehhez a szerephez tartozó akciót Te is és a többi játékos is végre fogja hajtani, ha tudja. Aki a szerepet választja, mindig kap valami bónuszt is. Például, aki az építészt választja, építhet egy épületet, ahogy a többiek is, de 1 dublonnal olcsóbban.
A szerepválasztást jól meg kell fontolnod, nehogy ellenfeleid nagyobb előnyhöz juttasd, mint amit neked épp kínál az adott szerep/akció.

Gazdálkodás felsőfokon


A játék során különböző terményeket fogsz termeszteni (cukornád, dohány, kávé, kukorica, indigó). A megtermelt növényt (kivétel a kukorica) fel is kell dolgoznod, melyhez rendelkezned kell az adott feldolgozó üzemmel pl. Ha van cukornád ültetvényed, akkor az iparos (Craftsman) szerepet választva megtermelheted a cukornádat Ehhez telepesekre is szükséged lesz..
A feldogozóüzemeken található üres karikák mutatják, hogy az adott épület legfeljebb mennyi árut tud előállítani – persze, csak akkor, ha a karikákon van telepes. Természetesen az is szükséges, hogy legyen elegendő működő ültetvényed, amelyek ellátják a szükséges mennyiségű nyersanyaggal a feldolgozóüzemeket.

Kapitány Úr! Készen állunk a berakodásra!


A játék mélysége nem merül ki a termelésben és a feldolgozásban, ugyanis a célod a győzelmi pontok gyűjtése lesz, melyet az áruk hajóra pakolásával vagy eladásával szerezhetsz a legkönnyebben. Érdemes figyelni, hogy a többiek mit gyűjtenek, termelnek, mit készülnek eladni, mert az nagyban befolyásolja majd a Te lehetőségeidet is, mind pénzben, mind a győzelmi pontokat illetően.

Vélemény


A Puerto Rico méltán a világ egyik legnépszerűbb játéka. A játék könnyen tanítható, a szabálya bár részletes, mégis átlátható.
Bárkinek szívesen ajánljuk, aki a Catan-hoz hasonló játékot keres. Ugyan kategóriájuk egyezik, de a Puerto Rico összetettebb és csupán minimális szerencse szükséges hozzá. Újrajátszhatósága kiváló, sok játék után is nehéz a mesterévé válni.

A magyar játékszabályt letöltheted a Kecskeméti Társasjáték Klub oldaláról. Itt szintén találsz egy szabályt a kétjátékos változathoz.

Puerto Rico (Deluxe)

Szabály a dobozban:Angol
Szerző: Andreas Seyfarth
Kiadó: Rio Grande Games
Kiadás éve: 2019
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: Puerto Rico
Címkék: Gazdasági, Stratégia (Eurogame), Klasszikus, Eltérő kör fázisok,
3990,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat