• webrend/images/termek_large/tarsas_2020_matagot_dicetown2_lrg.jpg
  • webrend/images/termek_large/tarsas_2020_matagot_dicetown3_lrg.jpg

Dice Town

Új Társasjáték - Önálló játék
 
0 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények

Vadnyugati kockapóker!


Minden játékos kap egy poharat öt pókerkockával és nyolc dollárral. Minden fordulóban egy játékos összeállít egy póker leosztást, és a dobásától függően átveszi az irányítást a Dice Town különféle kulcsfontosságú helyszínein, amelyek lehetővé teszik számára, hogy éljen a helyszín nyújtotta különleges akcióval.


A fordulókban minden játékos megrázza a poharát, gurít, és a kidobott kockák közül kiválaszt egyet, amit megtarthat. Ezt a folyamatot mindenki addig ismétli a maradék kockáival, amíg mind az öt kocka le nem kerül az asztalra. A játékosok persze egynél több kockát is megtarthatnak egyszerre - ám minden további kockáért egy dollárt kell fizetniük.


Ezután pedig ellenőrizni kell a helyszíneket.


A dobások értékei:


Kilenc: Az aranybányában a legtöbb 9-est dobó játékos minden dobott kilencesért elvehet egy aranyrögöt a tárnából.


Tíz: A bankban a legtöbb 10-est dobó játékos kirabolhatja a bankot, és így megszerezheti az összes bankban őrzött számlát - minden két számla egy győzelmi pontot jelent a játék végén.


Bubi: Az a játékos, akinek a legtöbb bubija van, elmegy a vegyesboltba, és annyi lapot húz, ahány bubit dobott, ezek közül egyet tarthat meg. Ezek a kártyák adhatnak pontokat - egy-nyolc pontot -; lehetőséget adhatnak arra, hogy a játékos egymás után kétszer végrehajthassa a szalon vagy a vegyesbolt műveletét; vagy egy általa kiválasztott oldalú kockát tegyen félre (dobás nélkül), vagy ellophasson 4 dollárt valamelyik másik játékostól. A fenti példákon kívül számos hasonló kártya van még a vegyesboltban, hogy kicsit megfűszerezzék a játékot.


Dáma: A legtöbb dámát dobó játékos elnyeri a lányok tetszését, akik ezért bájaikat bevetve segítenek neki, hogy lenyúlhassa valamelyik ellenfelét. Annyi kártyát vehet el kiválasztott ellenfelétől, ahány dámát dobott. Ezekből csak egyet tarthat meg, a többit vissza kell adnia.


Király: A legtöbb királyt dobó játékos lesz az új seriff; ő döntheti el, hogy ha bármikor holtverseny van, akkor ki nyer - de talán meg lehet vesztegetni aranyrögökkel, kártyákkal vagy pénzzel.


Ász/póker leosztás: A városházán a legjobb póker leosztással rendelkező játékos egy-öt győzelmi pont értékű "Property Claim" kártyát kap. Ha a legjobb póker leosztásban ászok is vannak, további kártyák is felvehetők.


Végül, de nem utolsó sorban, ha egy játékos semmit nem nyert az adott körben, akkor felkeresi Badluck dokit, ahol a következők közül választhat:


  • felszerelheti magát szögesdróttal - a játékosnak két Property Claim" kártyája van, amiket nem lehet ellopni
  • felhúzhatja az első kártyát a vegyesboltból
  • az összes többi játékostól két dollárt kap
  • egy ász minden más játékostól aranyrököt vonz hozzá.

A játék akkor fejeződik be, amikor a bányában már nincsenek aranyrögök, vagy ha minden Property Claim" kártya elfogyott. A játékosok megszámolják a pontjaikat: 1 pont minden rögért, 1 pont minden két dollárért, 5 pont a jelenlegi seriffnek, és minden vegyesbolt és ingatlan kártya annyi pontot ér, amennyi az értéke.Angol nyelvű ismertető

Dice Town

Szabály a dobozban:Angol
Szerzők: Ludovic Maublanc,
Dice Town
Kiadó: Matagot
Kiadás éve: 2020
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Címkék: Kockadobás, Vadnyugati, Családi, Szett gyűjtés, Párhuzamos akció választás,
Nincs más termék ebben a sorozatban.
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat