• webrend/images/termek_large/tarsas_2021_cranio_barrage2_lrg.jpg
  • webrend/images/termek_large/tarsas_2021_cranio_barrage3_lrg.jpg

Barrage (angol) (Duzzasztómű)

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 
0 értékelés
Az egyik nemzetközi vállalat vezényletével küzdj a vízerőművek dominanciájáért egy disztópiát övező világban. Itt bizony a víz az úr!
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Nincs raktáron

A kipróbálásról itt olvashatsz.
  • Rövid leírás
  • Tulajdonságok
  • A sorozat többi darabja
  • Vélemények

Barrage társasjáték egy disztópikus világban játszódik az 1930-as években. Az ipari forradalomnak köszönhetően a fosszilis energiaforrások lassan kimerülnek, ezért a hatalmas gépek energiaigényének ellátására új megoldást kell találni. Az egyetlen szóba jöhető lehetőség a vízerőművek telepítése.


A Barrage egy erőforrás-managelő stratégiai játék, amiben a játékosok azért versenyeznek, hogy ki építi a legfenségesebb gátakat, növeli a tárolási kapacitását a legügyesebben és leszállítja az összes lehetséges energiát az erőműveik energiaturbináihoz kapcsolódó nyomóalagutakon keresztül.


A játékosok négy nemzetközi vállalat egyikét képviselik, akik egymással versenyeznek az energiatermelésben. Gátakat és vízerőműveket építenek, melyeket csatornahálózattal kötnek össze. Gépezeteket, szabadalmakat és briliáns mérnököket gyűjtenek, továbbá törekednek szerződéseik teljesítésére.


A Barrage két innovatív és kihívást jelentő mechanizmust is tartalmaz. Először is, a játékosoknak gondosan meg kell tervezniük a cselekedeteiket és kezelniük kell a gépeiket, mivel az akciójelzők és az erőforrások a "Construction Wheel"-en vannak tárolva, és csak akkor tudják őket újra használni, ha a kerék teljesen körbefordul. Minél jobban kezeli a kereket, annál korábban térnek vissza erőforrásai és cselekedetei.


Másodszor, a táblán ábrázolt folyók vízhozama közös erőforrás. A játékosoknak a lehető legtöbb vizet kell elfogniuk és tárolniuk, gátakat kell építeniük (a felső gátak drágák, de elzárhatják a víz egy részét, mielőtt az eléri a lenti gátakat), emelniük kell a gátakat a kapacitásuk növelése érdekében, és hosszú alagutakat kell építeniük, hogy eljuttassák a vizet az erőműveikbe. A vizet soha nem fogyasztják el - áramlását csak energiatermelésre használják -, hanem visszavezetik a folyókba, ezért stratégiai szempontból nagyon fontos a gátak elhelyezkedése, ha szeretnéd hatékonyan visszanyerni az elterelt vizet.


Öt forduló alatt a játékosoknak teljesíteniük kell a közös kitermelési versenytervet, és meg kell felelniük a személyes szerződéseik egyedi igényeinek is. Ugyanakkor bizonyos számú mérnök elhelyezésével megkísérelhetik javítani gépeiket, hogy új és hatékonyabb építési akciókat szerezzenek, valamint különleges egyedi hatású épületeket építsenek és aktiváljanak saját fejlesztési stratégiájuk előmozdítása érdekében.


Angol nyelvű játékszabály
Angol nyelvű ismertető


Barrage (angol) (Duzzasztómű)

Szabály a dobozban:Angol
Szerzők: Simone Luciani,
Tommaso Battista
Kiadó: Cranio Creations
Kiadás éve: 2021
Szükséges nyelvismeret: Angol nyelvű
Sorozat: Barrage játékok
Címkék: Egyedül is játszható, Gazdasági, Munkás lehelyezés, Stratégia (Eurogame), Eltérő játékos képességek, Hálózat építés, Akció draftolás,
Új
28490,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
Új
Ehhez a termékhez még senki nem írt értékelést, vagy véleményt.
Ha ismered ezt a játékot, oszd meg véleményedet a többiekkel, segíts nekik a választásban. He tetszik a játék, akkor azért, hogy minél többen játszák, ha nem tetszik, akkor azért, hogy nehogy véletlenül megvegyék.
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat