• webrend/images/termek_large/tarsas_nidavellir_reflexshop_20212_lrg.jpg
 • webrend/images/termek_large/tarsas_nidavellir_reflexshop_20213_lrg.jpg

Nidavellir

Új Társasjáték - Alapjáték, van hozzá kiegészítő
 5.0
1 értékelés
Próbáld ki otthon azokkal, akikkel játszani fogsz
Azonnal kipróbálható

A kipróbálásról itt olvashatsz.

Kártyavédő, hogy "örökké" tartson

Játék közben a lapok sérülnek és kopnak a legkönnyebben. Ne felejts el kártyavédőt választani hozzájuk!
Válassz kártyavédőt
Standard: általános használatra
Kártyavédő - Swan 55*82 mm Standard (160 db-os) 1 db
Össz ár: 1190,- Ft

Prémium: igényes játékosoknak
Kártyavédő - Swan 55*82 mm Prémium (80 db-os) 2 db
Össz ár: 2380,- Ft
 • Rövid leírás
 • Tulajdonságok
 • A sorozat többi darabja
 • Vélemények

 

Nidavellir, a törpék mérhetetlen kincsektől gazdag birodalma, ahol a jólét már egy ezredéve tart, és ez biza’ a birodalom lakóin is meglátszik. A jóféle serital patakokban folyik, a tavernák sosem zárnak be, az utcákon a mulatozás és tivornyázás kakofóniája hallik.

 

Azonban Fafnir, a mérhetetlenül kapzsi és gonosz sárkány lerázta magáról láncait, melybe mégy a hegyek is beleremegtek, és a törpék vére ezer év óta először megfagyott. A duhajkodás és dőzsölés kora véget ért, eljött az idő, hogy a törpék ismét munkába álljanak.

 

Legalábbis gondolhatnánk ezt, ugye? A helyzet azonban az, hogy ezek a mihaszna, léhűtő alakok fittyet hányva a közelgő végzetre, továbbra is főállásban töltik a kocsmákat, és még a kisujjukat sem mozdítják, hogy hadba szerelkezzenek.

 

Ezért hát nektek, elvalandoknak, nemesi születésű hadvezéreknek kell népetek élére állni, és a haza, becsület és bajtársiasság fényében seregbe toborozni... áh,mit szépítsük? Menjetek a kocsmákba és fizessétek le ezeket a semmirekellőket, hogy végre megmozdítsák elkényelmesedett ülepüket!

Így tehát erszényeitekkel, amik a játék elején nem túl vaskosak, felszerelkezve kell a birodalom 3 leghíresebb és legkiválóbb kocsmáját bejárnotok, és egymást felül licitálva felbérelnetek a sert vedelő törpéket magatokhoz csábítani. Mert hátszép dolog a hazaszeretet, de a nap végén mégis csak a jól mért aranyért mérik ki a következő korsót!

 

Maga a játék tehát licitálásból és szett gyűjtésből fog állni, egy érdekes csavarral megfűszerezve. Minden játékos 5-5 érmével rendelkezik a játék teljes szakaszában, amikből 3-at mindig a licitálásokra költ, 2 a tarsolyában marad. Akad azonban egy 0-s értékű érme, amivel ugyan licitálást nem lehet nyerni, viszont ezzel az érmével lehet az erszényben maradt másik két érmét fejleszteni.Bármikor, amikor valaki licitálásra 0-s érmét rak, ugyanúgy részt vesz a licitálásban, de a megmaradt 2 érméjének az értékét összeadja, az egyik érméjételdobja, és a helyére a közös készletből elvesz egy új érmét, aminek az értéke az előző kettőnek az összege volt. Nem elég tehát csak licitálgatni, fontos észben tartani, hogy az érméket fejleszteni kell, és ezek időzítésén is rengeteg múlhat.

 

A játék másik aspektusa a szett gyűjtögetés. A törpék 5 klánba tartoznak, mindegyik más módon jelent győzelmi pontokat, ha viszont egy sort össze tud valaki állítani, tehát minden klánból van 1-1 tagja, azért értékes, erős hősre tehetszert. Minden újabb sor újabb hőst jelent, amit nem könnyű kivitelezni, viszont nem is mindig célravezető taktika csak a hősöket gyűjteni.

 

A doboz tartalma: 118 kártya (54 x 80 mm, 3 kocsmacégér, 5 királyság térképtábla, 3 drágakőcsere jelölő, 6 drágakő, 60 aranyérme, 1 királyi kincstár, 4 kártyatartó, 1 pontozótömb, 1 játékszabály

 

 

Nidavellir

Szabály a dobozban:Magyar
Szerzők: Serge Laget,
Jean-Marie Minguez
Kiadó: Reflexshop Kft.
Kiadás éve: 2021
Szükséges nyelvismeret: Magyar nyelvű
Sorozat: Nidavellir játékok
Címkék: Fantasy, Mitológia, Stratégia (Eurogame), Családi, Fogadás & tétek, Draftolás, Szett gyűjtés, Párhuzamos akció választás,
5810,- Ft
Raktáron van
Azonnal kapható a boltban
Ingyenes szállítás 12000,- Ft felett
1 értékelés alapján

5.0

A pontok átlaga

 • 1
 • 0
 • 0
 • 0
 • 0
Írd meg a véleményedet
Ehhoz először be kell jelentkezned. Ha még nem regisztráltál itt az idő. Aztán gyere ide vissza és folytasd a véleményed megírását.Bejelentkezés & Regisztrálás
 • Kölcsön volt nálunk, és maradt is.
  A kivitelezés, a külső valóban minőségi. A kártyák tartósak, az érmék mérete, fogása kellemes. Az érmetartó közepe kicsit behajlik, ide egy külön merevítés elkelt volna. (Ez utólag, egy kis kézügyesség birtokában orvosolható.)
  Elsőre furcsa volt a fekete-fehér színvilág, de passzol a játék tematikájához, hiszen a "Kövek népe" világában ez a természetes. Játék közben pedig megerősödött bennünk ez az érzés. Ugyanis a színes képek között elvesztek volna a kasztjelölések. Így viszont valóban szembeötlők.
  Nagy pozitívum az ikonokkal kapcsolatban az, hogy nem csak színkódokkal különböztetik meg a kasztokat, hanem kicsi ábrákkal is. Ez a színtévesztőknek nagy segítség.
  A játékmenet gyors, pörgős. Kétszemélyes felállásban jobban számolható, mivel három kártyát csapunk fel és ha van két olyan lap ami nekünk megfelelő, akkor azonnal lehet a legkisebb licittel menni, mert tuti marad egy lap, ami jó lesz. Három fővel már kaotikusabb, ilyenkor fontos lehet a második hely is. Sajna többen még nem próbáltuk, de úgy gondolom még nagyobb káosz generálódhat. (De mit is várhatnánk három, részeg törpékkel teletömött kocsmától?)
  A pontszámításhoz letölthető egy ingyenes applikáció, amivel pillanatok alatt lehet tudni a végeredményt. Ez még dob egyet a játékélményen.

Szállítás bárhová

Ingyen szállítás Magyarországon belül 12000,- fölött.

Rendelés telefonon vagy neten

Bármikor lemondhatod

Fizetési lehetőségek

Készpénzzel, Bankkártyával vagy Átutalással

60 napig teljes áron

Beszámítjuk bontatlan játékodat